Τέμπη: «Το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν» - "Σάλος" με τις δηλώσεις του Αμβρόσιου για την τραγωδία

"Το ρίχνει" στο καρναβάλι!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την ώρα που οι εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη είναι σοκαριστικές (δείτε εδώ για την δίωξη σε τρία ακόμη άτομα), έγινε γνωστό πως ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, προχώρησε σε μια δήλωση η οποία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση σχετικά με την σύγκρουση των δύο τρένων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μακροσκελές κείμενο που δημοσίευσε στο ekkliaonline.gr, αναφέρει πως το Καρναβάλι ευθύνεται για την απώλεια των 57 επιβατών, καθώς αυτό είναι που προκάλεσε την οργή του Θεού και γι' αυτό υπήρξε αυτή η "Θεία Δίκη".

Το κείμενο του Αμβρόσιου για την τραγωδία στα Τέμπη

«Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;», ανέφερε σε πρώτο στάδιο.

Και συνέχισε: «Και γιατί ερωτώ για το Καρναβάλι, Αδελφοί μου; Διότι το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!! Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στη ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κλπ. Ανεπίσημα, με την μορφή του κουτσομπολιού, κυκλοφορεί η είδησις, ότι πολλά προφυλακτικά από την σεξουαλική ικανοποίηση ευρέθη-σαν ακόμη και στους δρόμους των Πατρών! Εκ παραλλήλου όμως υπάρχει και η υπεύθυνη ειδησεογραφία, η οποία μας βεβαιώνει, ότι το Καρναβάλι των Πατρών=τρελλό σεξουαλικό γλέντι».

Τι δήλωσε ο πάτερ Αντώνιος για την σύγκρουση

Στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε ο αρχισυντάκτης του ekklisiaonle.gr, Ανδρέα Καραγιάννη το πρωί της Πέμπτης 9/3. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε μεταξύ άλλων τα όσα φέρεται να είπε ο πατέρας Αντώνιος της «Κιβωτού του Κόσμου» για την τραγωδία των Τεμπών (δείτε εδώ την κατάθεση του επιθεωρητή).

Συγκεκριμένα, λοιπόν, είπε πως ο Πατήρ Αντώνιος συμπάσχει με τα θύματα και τις οικογένειές τους.

«Συμπάσχω με τα θύματα και τις οικογένειες που δοκιμάζονται τούτη την ώρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Πονάω, προσεύχομαι για τις ψυχούλες τους. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου κουράγιο στις οικογένειες, με τη βοήθεια του Θεού θα περάσει κι αυτή η δοκιμασία», φέρεται να έχει δηλώσει.