Τέμπη: «Έδωσα όλη μου τη δύναμη για να βγω από τα φλεγόμενα σίδερα» - Η Ευδοκία Τσαγκλή μιλά πρώτη φορά για όσα βίωσε στην φονική σύγκρουση

«Λίγο πριν το ατύχημα γελούσαμε με τα υπόλοιπα παιδιά, δεν ξέραμε τι έρχεται»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέμπη: «Έδωσα όλη μου τη δύναμη για να βγω από τα φλεγόμενα σίδερα» - Η Ευδοκία Τσαγκλή μιλά πρώτη φορά για όσα βίωσε στην φονική σύγκρουση

Ανάμεσα στους επιβάτες της φονικής σύγκρουσης 2 τρένων στα Τέμπη ήταν και η Ευδοκία Τσαγκλή, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο Big Brother. Η ίδια κατάφερε να βγει ζωντανή από το τρίτο βαγόνι, ωστόσο έχει ακόμα σοβαρά τραύματα -δείτε εδώ την εξομολόγηση της μητέρας της.

Η ίδια λοιπόν το μεσημέρι της Πέμπτης 9/3 μίλησε για πρώτη φορά μετά την τραγωδία στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στο τρένο.

Η Ευδοκία Τσαγκλή μιλά πρώτη φορά για όσα βίωσε στην φονική σύγκρουση στα Τέμπη

«Ήμουν στο τρίτο, αλλά δεύτερο επιβατικό βαγόνι. Τι να σας πω, πώς είμαι, και εγώ το σκέφτομαι… Δεν έχει να κάνει με μένα. Νιώθω πολύ μικρή για να μιλήσω για ό,τι έχω πάθει σωματικά μπροστά σε αυτό το τεράστιο ψυχικό κάταγμα που έχουμε πάθει όλοι μαζί. Είναι μια ολόκληρη χώρα που θρηνεί μια μαζική απώλεια ψυχών. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας την πίστη μου. Αυτή η ενέργεια δεν καταστρέφεται και αυτές οι ψυχές είναι ακόμη εκεί, παρόλο που δεν είναι μαζί μας.

Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει και δεν θα ζήσουμε άλλες αντίστοιχες καταστάσεις. Οι γιατροί με συμβουλεύουν να μη θυμάμαι τις στιγμές που έζησα στο τρένο. Δεν θέλω να τρομάξω τον κόσμο ούτε να φέρω αυτόν τον πανικό. Ευχαριστώ και ευγνωμονώ όποια είναι αυτή η δύναμη – όπως και αν τη λέει ο καθένας – που είμαι ακόμη εδώ. Να υποκλιθώ μπροστά σε όλους τους τραυματίες και σωματικά και ψυχικά. Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο πόνος είναι για όλους μας, ακόμη και αν δεν υπήρχε κάποια προσωπική γνωριμία σε αυτό το τραγικό γεγονός.

Σε πολλές κουλτούρες λένε ότι η ζωή είναι ένα τρένο, εμείς συνδέουμε πλέον το τρένο με τον θάνατο. Τα δικά μου κατάγματα είναι πολύ μικρά και ντρέπομαι να μιλήσω για αυτό μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι θαύμα που είμαι ακόμη εδώ. Έδωσα όλη μου τη δύναμη για να βγω από τα φλεγόμενα σίδερα. Λίγο πριν το ατύχημα γελούσαμε με τα υπόλοιπα παιδιά, δεν ξέραμε τι έρχεται» κατέληξε η Ευδοκία Τσαγκλή.