Μπορεί να τους έκανε έξωση ο Κάρολος αλλά... - Η ανακοίνωση των Πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μάρκλ για τα παιδιά τους

Τι συνέβη;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(instagram / @meghan.markle.official)
(instagram / @meghan.markle.official)

Μετρώντας μόνο λίγες μέρες από την βάφτιση της κόρης τους (δείτε εδώ πως την ονόμασαν) ο πρίγκιπας Χάρι, μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο και μητέρα των παιδιών του, Μέγκαν Μαρκλ γνωστοποίησαν τους τίτλους των παιδιών τους, που αρμόζει να έχουν καθώς είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Μπορεί η κόντρα των μελών της βασιλικής οικογένειας να είναι μεγάλη και οι εντάσεις από απόσταση να ανάβουν τα αίματα και να προκαλούν δυσαρέσκεια σε πολλούς, αλλά ο Χάρι με την Μέγκαν προσπαθούν και παλεύουν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα, τουλάχιστον για τα παιδιά τους.

Η ανακοίνωση για τα παιδιά των Χάρι και Μέγκαν

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η πριγκίπισσα Λίλιμπετ Νταϊάνα βαφτίστηκε την Παρασκευή, 3 Μαρτίου από τον Αρχιεπίσκοπο του Los Angeles, τον αιδεσιμότατο Τζον Τέιλορ» έγραφε η ανακοίνωση και όπως θα διαβάσεις η κόρη του ζεύγους χαρακτηρίζεται ως «πριγκίπισσα».

Μέχρι πρότινος τα δύο παιδιά του Harry και της Meghan Markle αναφέρονταν ως Κύριος Άρτσι Μάουντμπατεν Γουίνδσορ και Δεσποινίς Λίλιμπετ Μάουντμπατεν Γουίνδσορ.

Το πρώην βασιλικό ζεύγος εξέδωσε μια ανακοίνωση, που υπερασπίζονται το δικαίωμα του Archie και της Lilibet να αποκαλούνται πρίγκιπας και πριγκίπισσα.

«Οι τίτλοι των παιδιών ήταν ένα εκ γενετής δικαίωμα από τότε που ο παππούς τους έγινε μονάρχης. Αυτό το θέμα έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε ευθυγράμμιση με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο λόγος και η ανακοίνωση της "έξωσης" του πρίγκιπα Χάρι καιτης Μεγκαν Μάρκλ από τον βασιλιά Κάρολο

Μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας για την στέψη του πρίγκιπα Κάρολου, ως βασιλιάς της Αγγλίας μετά τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας, βασίλισσας Ελισάβετ (δείτε εδώ την ημερομηνία) έκανε μια κίνηση στον πρίγκιπα Χάρι και την σύζυγο, Μέγκαν Μάρκλ, που θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τους έκανε έξωση από την βασιλική κατοικία, που βρίσκονται, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. Το ζευγάρι κλήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι που είχε από το 2019 στο Frogmore Cottage, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πότε θα γίνει αυτό.

«Ζητήθηκε από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Sussex να εγκαταλείψουν την κατοικία τους στο Frogmore Cottage», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex στο ABC News την Τετάρτη (1/3).

Ο βασιλιάς Κάρολος λέγεται ότι πήρε την απόφαση να απομακρύνει τον γιο του και τη νύφη του από το σπίτι τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Harry, Spare, όπως αναφέρθηκε στο ABC News. Μια κίνησ που μπορεί να επιρεάζει αρκετά την κόρη του βασιλικού ζευγαριού.

Στο Frogmore Cottage, όμως, μπορούσαν να καλύπτουν τις ανάγκες ασφαλείας τους – και των παιδιών τους-, γιατί το σπίτι βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση με τα πόδια από το Κάστρο του Windsor, το οποίο και καλύπτεται από τη Μονάδα Βασιλικής και Ειδικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Αυτό σήμαινε ότι παρόλο που δεν θα υπήρχε προστασία όπως παλιά ακριβώς έξω από το Frogmore Cottage, θα υπήρχε παραδίπλα στο Κάστρο του Windsor, οπότε ο Harry και η Meghan θα ήταν ήσυχοι για την ασφάλεια του μικρού Archie και της μικρής Lilibet. Τώρα, όμως, με την έξωσή τους από το Frogmore Cottage όλα αλλάζουν.