Στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη Γρηγοριάδης και Χρανιώτης - Τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο

Μετά τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε το βράδυ της Παρασκευής 10/3 ο Γιάνης Βαρουφάκης από αγνώστους έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια και αμέσως φυσικά ο ίδιος μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» όπου και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα, τον πλησίασαν 4 άνθρωποι και του επιτέθηκαν έξω από το εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, όπως είχε γίνει και το 2015 πάλι στην ίδια περιοχή, ενώ βρισκόταν τότε εκεί με την σύζυγό του Δανάη Στράτου. Αυτή τη φορά, ο ίδιος βρισκόταν στο εστιατόριο μαζί με άλλα μέλη του ΜέΡΑ25 από την Ευρώπη και μάλιστα, ο ένας από τους δράστες βιντεοσκοπούσε την επίθεση.

Λίγο αργότερα, η ιστοσελίδα newsbreak δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη όπου τον βλέπουμε να κρατά με ένα χαρτομάντηλο την μύτη του, όπου τρέχουν πιθανότατα αίματα, ενώ φαίνεται και η σύζυγός του, Δανάη Στράτου, με γυρισμένη την πλάτη, να συνομιλεί με κάποιον στον τηλέφωνο -δείτε την εδώ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προχώρησε ήδη στην πρώτη του ανάρτηση για το συμβάν αυτό (δείτε την εδώ) ενώ η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έγραφε χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια». Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη στο νοσοκομείο Γρηγοριάδης και Χρανιώτης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν δέχθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο και πήρε άμεσα εξιτήριο και μάλιστα από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, στο πλευρό του έσπευσαν οι καλοί του φίλοι, ο Γιώργος Χρανιώτης και ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη στο νοσοκομείο Γρηγοριάδης και Χρανιώτης 

Στο πλευρό του Βαρουφάκη στο νοσοκομείο Γρηγοριάδης και Χρανιώτης