Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια

Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε το βράδυ της Παρασκευής 10/3 ο Γιάνης Βαρουφάκης από μια ομάδα ανθρώπων έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια, ο οποίος ευθύς αμέσως μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» όπου και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες -διαβάστε εδώ περισσότερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν δέχθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο και πήρε άμεσα εξιτήριο.

Να σημειώσουμε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθέτησαν νάρθηκα στο νοσοκομείο ενώ στο πρόσωπό του εμφανίζει εκδορές και μώλωπες, αφού δέχθηκε κλωτσιές. Ο ίδιος μάλιστα, λίγες ώρες μετά την επίθεση, προχώρησε και στην πρώτη του ανάρτηση στο Twitter.

Η πρώτη ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό του

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους.

Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», έγραψε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο Twitter.

Διαβάστε επίσης: Έκλεψαν το σκάφος του Γιάνη Βαρουφάκη - Δείτε φωτογραφία

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, 4 άνθρωποι πλησίασαν τον Γιάνη Βαρουφάκη και του επιτέθηκαν έξω από το εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, όπως είχε γίνει και το 2015 πάλι στην ίδια περιοχή, ενώ βρισκόταν τότε εκεί με την σύζυγό του Δανάη Στράτου.

Αυτή τη φορά, ο ίδιος βρισκόταν στο εστιατόριο μαζί με άλλα μέλη του ΜέΡΑ25 από την Ευρώπη και μάλιστα, ο ένας από τους δράστες βιντεοσκοπούσε την επίθεση. Η ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωσε πως θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Το επίμαχο χρονικό διάστημα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών», επισήμανε σε ανακοίνωση το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.