Γιάνης Βαρουφάκης: Ταυτοποιήθηκαν 2 δράστες για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ και σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιηθεί δύο νεαροί αντιεξουσιαστές, που έχουν απασχολήσει με προσαγωγές και συλλήψεις σε επεισόδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς -δείτε εδώ ποιοι τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στελέχη της κρατικής που ερευνούν την υπόθεση, αξιοποίησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, ενώ στη συνέχεια φέρονται να πήραν στην κατοχή τους και το επίμαχο βίντεο από το εστιατόριο. Η ομάδα των δραστών αποτελούνταν περίπου από 6-7 άτομα, ενώ τουλάχιστον δύο από αυτούς μπήκαν στο μαγαζί και πήγαν προς το μέρος του .

Εκείνος φέρεται να σηκώθηκε όρθιος λέγοντας τους να πάνε έξω να μιλήσουν για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στο χώρο. Όταν βγήκε έξω, εκεί βρίσκονταν τα υπόλοιπα άτομα τα οποία του επιτέθηκαν χτυπώντας τον αρχικά στο πρόσωπο , τον έριξαν κάτω καταφέρνοντας του και αλλά χτυπήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως οι «έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», με τη δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά «στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Η πρώτη ανάρτηση του μετά τον ξυλοδαρμό του

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους.

Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», έγραψε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο Twitter.