Συνελήφθη 17χρονος για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Στα ίχνη και άλλων η ΕΛ.ΑΣ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στην πρώτη σύλληψη για την επίθεση σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ -δείτε εδώ ποιοι τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα λοιπόν και σύμφωνα με πληροφορίες του Iefimerida.gr, για την υπόθεση Βαρουφάκη φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί τρεις νεαροί αντιεξουσιαστές, που έχουν απασχολήσει με προσαγωγές και συλλήψεις σε επεισόδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς, γνωστά άτομα στην πλατεία Εξαρχείων.

Η πρώτη σύλληψη για τον ξυλοδαρμό Βαρουφάκη

Ο ένας εξ αυτών, συνελήφθη. Είναι 17 ετών, κάτοικος Αμαρουσίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στελέχη της κρατικής που ερευνούν την υπόθεση, αξιοποίησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, ενώ στη συνέχεια φέρονται να πήραν στην κατοχή τους και το επίμαχο βίντεο από το εστιατόριο.

Η ομάδα των δραστών αποτελούνταν περίπου από 6-7 άτομα, ενώ τουλάχιστον δύο απο αυτούς μπήκαν στο μαγαζί και πήγαν προς το μέρος του . Εκείνος φέρεται να σηκώθηκε όρθιος λέγοντας τους να πάνε έξω να μιλήσουν για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στο χώρο. Όταν βγήκε έξω, εκεί βρίσκονταν τα υπόλοιπα άτομα τα οποία του επιτέθηκαν χτυπώντας τον αρχικά στο πρόσωπο , τον έριξαν κάτω καταφέρνοντας του και αλλά χτυπήματα.

Η πρώτη ανάρτηση του μετά τον ξυλοδαρμό του

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους.

Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», έγραψε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο Twitter.