Τέμπη: «Άφησαν τα πράγματα τους σε εμάς» - Καρέ καρέ οι τελευταίες κινήσεις των διδύμων και της ξαδέρφης τους λίγο πριν το μοιραίο

Συγκλονίζει η κοπέλα, που τις είδε για τελευταία φορά

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τέμπη: «Άφησαν τα πράγματα τους σε εμάς» - Καρέ καρέ οι τελευταίες κινήσεις των διδύμων και της ξαδέρφης τους λίγο πριν το μοιραίο

Νέες μαρτυρίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας λίγο μετά την τραγική σύγκρουση, που συνέβη στα Τέμπη, καθώς τα άτομα, που ήταν επιβάτες και επέζησαν είναι σοκαρισμένα, ωστόσο καταφέρνουν σιγά σιγά να ''σπάνε'' τη σιωπή τους.

Ένα άτομο από το παραπάνω παράδειγμα είναι η Νατάσα Πέτρου η κοπέλα, που ταξίδεψε με το αγόρι της από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με σκοπό να δουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα σε συνδυασμό με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Το ζευγάρι στάθηκε τυχερό, αφού είναι στη ζωή, ωστόσο τα ψυχικά τραύματα είναι τεράστια. Σοκαριστικές μάλιστα είναι οι δηλώσεις της νεαρής κοπέλας στο Live news την Τρίτη 14/3 αποκαλύπτοντας τις μοιραίες κινήσεις των διδύμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους λίγο πριν την τραγική σύγκρουση, που τους αφαίρεσε τη ζωή (δείτε εδώ τις συγκινητικές δηλώσεις του πατέρα των διδύμων κοριτσιών).

Όσα έζησε η Νατάσα Πέτρου, επιβάτης του μοιραίου τρένου στα Τέμπη

«Ήταν εφιάλτης αυτό που ζήσαμε και δεν νομίζω να το ξεπεράσουμε ποτέ. Εγώ ήμουν με το αγόρι μου στο τέταρτο βαγόνι. Είχαμε καθυστέρηση στο Παλιοφάρσαλα και μετά από 40 λεπτά ξεκινήσαμε. Μετά από λίγο έγινε η σύγκρουση. Δεν θυμάμαι τα λεπτά πριν από αυτό, θυμάμαι μόνο το μπαμ. Στην αρχή, νομίζαμε πως κάτι έπαθε το τρένο, έσπασαν τα τζάμια, άρχισαν όλοι να φωνάζουν, μετά μας είπαν πως υπάρχει φωτιά και βγήκαμε όλοι έξω.

Τα δίδυμα κορίτσια τα άκουσα όταν ανέβηκαν και δεν είχε να καθίσουν όλες μαζί. Έτσι, είπαν να πάνε να κάτσουν στο κυλικείο μέχρι τη Λάρισα, που θα κατέβει κόσμος, και να μεταφερθούν μετά. Άφησαν τα πράγματα τους σε εμάς για να μην τα κουβαλάνε. Το πρωί είδα στη τηλεόραση πως ήταν αυτά τα κορίτσια. Είναι τραγικό γιατί θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση τους.

Κάποιες φορές νιώθω πως ήταν εφιάλτης και δεν είχε συμβεί. Κάποιες άλλες κλείνω τα μάτια και να ξαναβλέπω τις στιγμές μετά το τράνταγμά. Έκανα μέρες να κοιμηθώ. Νομίζω πως ότι και να γίνει, και να φτιάξουν τα συστήματα και όλα δεν νομίζω να δικαιωθούμε ποτέ. Χάθηκε τόσος κόσμος και όλα αυτά δεν γυρνάνε. Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν όλα σε αυτή τη χώρα που ζούμε», είπε η Νατάσα Πέτρου.

Συγκλονίζει ο πατέρας της ξαδέρφης των διδύμων που "χάθηκαν" στην τραγωδία στα Τέμπη

Ο πατέρας της ξαδέρφης των διδύμων, της Αναστασίας δηλαδή, Δημήτρης Πλακιάς, μίλησε το πρωί της Τρίτης 14/3 στο Πρωινό του ΑΝΤ1, εξηγώντας πως μπορεί να αισθάνεται μέρες μετά τον χαμό του παιδιού του, αποκαλύπτοντας παράλληλα το τελευταίο μήνυμα που του έστειλε εκείνη (δείτε εδώ το προφητικό βίντεο που τράβηξαν πριν την σύγκρουση).

«Είμαστε μικρή κοινωνία και καταλαβαίνετε. Πρέπει να μεγαλώσουν σαν Θωμάς και Έλλη. Δεν πρέπει να μεγαλώσουν σαν αδέλφια της Αναστασίας που χάθηκε. Έχουμε έναν Γολγοθά μπροστά μας, μεγάλο», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε για το πώς βιώνει όλη αυτή την κατάσταση: «Πολύ πόνο και πολύ θυμό, τι βιώνουμε! Αυτή τη στιγμή μέσα μας, όσο πόνος υπάρχει άλλος τόσος θυμός υπάρχει. Είναι εφιάλτης. Σκέτος εφιάλτης».

Όσον αφορά την επικοινωνία που υπήρξε από το κράτος, ανέφερε: «Πλάκα μου κάνετε; Τίποτα. Τίποτα. Ούτε ψυχολογική υποστήριξη, τίποτα. Ούτε τι κάνουν τα μικρά τα παιδιά, τι κάνουμε τι ράνουμε, τίποτα. Ακόμα και σήμερα Θεσσαλονίκη που πήγαμε, για τα πράγματα, μόνοι μας πήγαμε. Όλα τα περνάμε μόνοι μας. Δυστυχώς».

«Βεβαίως. Όχι όλα. Απλά μόνο τα ρούχα της. Τα άλλα, τα κάναμε δωρεά σε ένα ίδρυμα», απάντησε έπειτα για τα πράγματα της κόρης του.

Και στη συνέχεια συγκίνησε για το πολυτιμότερο "φυλαχτό" που άφησε το παιδί του στον ίδιο και την σύζυγό του: «Η αγάπη που είχε για εμάς. Η μεγάλη της φοβία ήταν μην πάθουμε εμείς τίποτα. Και τελικά, έφυγε το κορίτσι μας. Και με άλλους γονείς που μιλάμε, γιατί έχουμε έρθει πολύ κοντά και με άλλους γονείς, και από Καρδίτσα και από Λάρισα, που ήμασταν από πρώτη στιγμή εκεί. Πρέπει να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” , μην το ξεχάσω, στους εθελοντές του νοσοκομείου και στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ήταν άψογοι.

Μέχρι και όλοι οι άλλοι που ήρθαν μετά, υπουργοί με μάσκες και ψέματα. Τα δάκρυα, ήταν ψέματα. Εμείς ήμασταν καμένοι και αυτοί έρχονταν με μάσκες, να πουλήσουνε; Δεν μπορώ να καταλάβω. … Να τιμωρηθούν όλοι, δεν το συζητάω. Με έναν σταθμάρχη και έναν μηχανοδηγό, ή τι άλλο θέλουν να βγάλουν αυτοί στη φόρα, αυτό δεν μου λέει τίποτα εμένα, σαν γονέας. Σαν γονέας, δεν μου λέει τίποτα αυτό.

Πρέπει να μπει κάποια στιγμή, κάποιος μεγάλος μέσα, τέλος. Πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος πιο μεγάλος. Δεν το συζητάμε αυτό. Αυτό, το λένε όλοι οι συγγενείς.

Τρία ήταν. Εμείς τρίδυμα τα λέγαμε. Δεν τα λέγαμε δίδυμα, ήταν τρίδυμα. Αυτά, μεγαλώσανε μαζί. Σχολείο, χορούς, γενέθλια, διακοπές, τα πάντα. Ήταν πάντα μαζί. Πάντα μαζί. Μαζί ήρθαν στη ζωή και μαζί φύγανε».

«Τραγικά.. Όλοι μαζί, έχουμε καταστραφεί. Πολύ πόνος και πολύ θυμός», ανέφερε για το πώς βιώνουν οι υπόλοιποι συγγενείς αυτό τον χαμό.

Και εξήγησε για το γεγονός πως έχει κινηθεί νομικά: «Βεβαίως, βεβαίως. Ακριβώς με τον κύριο Κούγια. Ποινικά. Το μοναδικό πράγμα που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι μόνο το ποινικό. Δεν το συζητάμε παραπέρα. Είναι μόνο το ποινικό».

Και τέλος δήλωσε για τα ηχητικά που ακούστηκαν από τα κορίτσια που έλεγαν πως δεν θα έφταναν ποτέ: «Εντάξει τώρα. Κάποια στιγμή να σας δείξω τα μηνύματα όλα που μιλούσαμε. Έτσι έλεγαν τα κορίτσια, θα καταλάβετε. “Πρώτη και τελευταία φορά με το τρένο”. Αυτό, υπάρχει σε μήνυμα. Δεν το λέω εγώ, υπάρχει σε μήνυμα. Εγώ μιλούσα με τα κορίτσια από τις 22:20 μέχρι 11 πάρα δύο».