«Μου φύγε τώρα και...» - "Λύγισε" στον αέρα της Super Κατερίνα ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Βουρκωμένος ο παρουσιαστής

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Μου φύγε τώρα και...» -

Αρκετά συγκινημένος ήταν στον αέρα της σημερινής 16/3 Super Κατερίνα ο Ανδρέας Μικρούτσικος, με αφορμή μερικά πλάνα που προβλήθηκαν από το χθεσινοβραδινό 15/3 επεισόδιο του Survivor all star.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός παρουσιαστής, μετά τα "καρφιά" του προς τον Σπύρο Μπιμπίλα, αναφέρθηκε στον αδερφό του Θάνο Μικρούτσικο που έχει φύγει από τη ζωή, μετά από ένα τραγούδι του αδερφού του που ακούστηκε στο επεισόδιο του ριάλιτι επιβίωσης.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λοιπόν μίλησε αρκετά συγκινημένος για τον αδερφό του με τον οποίο ήταν ιδιαιτέρως δεμένος και μάλιστα αποκάλυψε πως το προηγούμενο βράδυ μιλούσε με τη σύζυγο του αδερφού και για ακόμη μια φορά, συνειδητοποίησαν πόσο μεγάλο είναι το κενό που έχει αφήσει στις ψυχές και τις ζωές τους.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Μιλήσουμε για αδερφό μου και της ανέφερα το συγκεκριμένο τραγούδι. Λέγαμε για ένα τρέμουλο που είχε τα χέρια του το'χα και εγώ και μου φύγε τώρα και στα τελευταία του, τα χέρια του πήγαιναν έτσι. Και συζητάγαμε τώρα για την υγεία μου, γι' αυτό της είπα ότι μου έχει φύγει αυτό. Της έλεγα ότι έχω νωπή την αγωνία αν θα μπορέσει τραγουδήσει το κομμάτι. Συζητούσαμε πάλι με τη Μαρία για το Θάνο, το μεγάλο κενό που λέγεται Θάνος και μας λείπει» και ξέσπασε σε κλάματα.

"Λύγισε" ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον αέρα της Super Κατερίνας με αφορμή την απώλεια του αδερφού του

Η τρυφερή εξομολόγηση της κόρης του Θάνου Μικρούτσικου

Την μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου τίμησε το βράδυ της Τετάρτης 1/12 η εκπομπή της ΕΡΤ «Μουσικό κουτί» με ένα αφιέρωμα, στο οποίο παρουσία ήταν η κόρη του, Αλεξάνδρα. Συγκεκριμένα, οι δύο παρουσιαστές, Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη φιλοξένησαν στην εκπομπή πολλά ενδιαφέροντα πρόσωπα.

Ανάμεσά τους είδαμε τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Παυλίνα Βουλγαράκη, με τους οποίους ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν πολύ κοντά.

«Εγώ με τον Θάνο γνωρίστηκα το 1997, αλλά για να κάνουμε ολοκληρωμένη συνεργασία και να παίξουμε μία σεζόν παρέα μας πήρε 8-9 χρόνια. Πρώτη φορά παίξαμε χειμώνα καλοκαίρι το 2007. Από τότε μέχρι τη στιγμή που «έφυγε», είχαμε σχεδόν καθημερινή σχέση. Η σχέση μας άλλαξε επίπεδο κι έγινε πάρα πολύ προσωπική.

Το λέω και δεν κομπιάζω δευτερόλεπτο. Εγώ με τον Θάνο συνομιλώ κάθε εβδομάδα. Διαρκώς. Ήταν τόσο πολυπράγμων και γενναιόδωρος, που νομίζω πως μας έχεις αφήσει όλες τις απαντήσεις… Συνομιλούμε διαρκώς», είπε χαρακτηριστικά ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Η κόρη του, Αλεξάνδρα Μικρούτσικου μίλησε και εκείνη φυσικά για τον μπαμπά της και συγκίνησε με τα λόγια της.

«Ήταν πολύ μπαμπάς. Εμείς δεν καταλαβαίναμε ότι είναι επώνυμος. Μπορεί να είχε στούντιο όλη μέρα ή περιοδεία, αλλά το βράδυ που θα γυρνούσε θα ερχόταν να μας πει παραμύθια για να κοιμηθούμε… Μεγαλώσαμε σ’ ένα σπίτι που ο μπαμπάς μας ήταν παραμυθάς.

Θυμάμαι μουσική συνέχεια. Από την στιγμή που ξυπνούσε μέχρι που έπεφτε για ύπνο στο σπίτι ακούγαμε μουσική. Μέσα μου έχουν γραφτεί βαθιά οι “7 νάνοι”, θυμάμαι να δοκιμάζει διάφορους τρόπους. Γενικά έπαιζε και μελετούσε όλη τη μέρα» είπε χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Μικρούτσικου.