«Το να υπάρξει δεύτερος Γιώργος...» - Η αναφορά του Φοίβου Παπαδάκη στον πατέρα του

«Χαράζω την δική μου πορεία»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Το να υπάρξει δεύτερος Γιώργος...» - Η αναφορά του Φοίβου Παπαδάκη στον πατέρα του

Το πρωί της Πέμπτης (16/3) στην ψυχαγωγική εκπομπή «ποιος είναι πρωινιάτικα;» προβλήθηκαν οι δηλώσεις των διαγωνιζόμενων του μουσικού show, J2US. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Φοίβος Παπαδάκης. Ο γνωστός δημοσιογράφος, που πρόσφατα μαθεύτηκαν τα ευχάριστα (δείτε εδώ τι) μίλησε για την οικογένεια του, την επαγγελαμτική του πορεία, αλλά και την ταύτιση του με τον πατέρα του Γιώργο.

Οι δηλώσεις του Φοίβου Παπαδάκη για τον πατέρα του Γιώργο

«Εγώ είμαι ο Φοίβος Παπαδάκης, το να υπάρξει ένας δεύτερος Γιώργος Παπαδάκης είναι αδύνατον. Ως Φοίβος Παπαδάκης χαράζω την δική μου πορεία, όντας πολύ τυχερός που έχω τον πατέρα που έχω, αλλά κι ως έναν άνθρωπο της τηλεόρασης που έχω καθημερινά την ευκαιρία να με συμβουλεύει.

Επομένως, στόχος μου δεν είναι να χαράξω την ίδια πορεία με τον πατέρα μου. Ακολουθώ το ίδιο επάγγελμα και θα χαράξω την δική μου πορεία βήμα βήμα και με δουλειά» δήλωσε.

Η καριέρα του Φοίβου

Ο Φοίβος γεννήθηκε το 1992 και έχει δύο αδέρφια τον Ιάσονα και τον Κωνσταντίνο. Σχολείο πήγαινε στη γερμανική σχολή Αθηνών, από όπου αποφοίτησε και στη συνέχεια σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2010 και όντας πρωτοετής αποφάσισε να ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας. Κάπως έτσι βρέθηκε συντάκτης στο newsbeast.gr, στη συνέχεια εργάστηκε στο vice.gr, καθώς και στο newpost.gr. Έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο King’s college του Λονδίνου και στη συνέχεια του έγινε πρόταση στο ίδιο πανεπιστήμιο να κάνει διδακτορικό. Τελικά δέχτηκε την πρόταση του πανεπιστημίου και για δυο χρόνια δούλεψε ως ερευνητής στο επιστημονικό πεδίο των «Digital humanities».

Τελικά, ο Φοίβος Παπαδάκης αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και ευελπιστεί πως κάποια στιγμή θα ολοκληρώσει τις διδακτορικές του σπουδές.