Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο - Νέες εξελίξεις με την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα

Απέρριψε τον φιλικό διακανονισμό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Εξελίξεις έχουν όπως φαίνεται σημειωθεί στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός πως πριν καιρό η καταγγελία της είχε μπει στο αρχείο.

Εξελίξεις με την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κοινοποίησε την προσφυγή της στην Κυβέρνηση για να διερευνηθεί εάν υπάρχει περιθώριο φιλικού διακανονισμού. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αυτήν του την απόφαση και κατά την πάγια διαδικασία που ακολουθείται εισηγείται την δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση εκ μέρους του ελληνικού κράτους κάποιας αποζημίωσης.

Με αυτόν τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Δικαστική Αρχή αποδέχεται πως ευσταθεί η αιτιολόγηση των κατηγοριών για μία σειρά από ολιγωρίες και λανθασμένες ενέργειες αλλά και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με συστηματική επίδειξη αμέλειας, εκ μέρους των αστυνομικών, ιατροδικαστικών και δικαστικών αρχών στην Ελλάδα.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης», τόνισε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της Νίκος Διαλυνάς, αφού αυτό που επιθυμεί είναι η πλήρης δικαίωσή της από την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος εξήγησε μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στα social media αναλυτικά τη σημαίνει η πρώτη αυτή απόφαση του ΕΔΔΑ για την υπόθεση της προσφυγής της Γεωργίας Μπίκα.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ...

Posted by Vasilis Sotiropoulos on Thursday, March 16, 2023

Ανατροπή με τις τοξικολογικές της - Τι ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της

Μέχρι στιγμής, οι τοξικολογικές εξετάσεις από το εργαστήριο της Ελλάδας και της Ελβετίας έδειχναν πως βρέθηκε ένα πολύ μικρό ποσοστό αλκοόλ στον οργανισμό της, κάτι που απορρίπτει τους ισχυρισμούς της 24χρονης πως δεν είχε αντιληφθεί τι γινόταν λόγω μέθης.

Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας 6/6, η εκπομπή Super Κατερίνα έφερε στο φως τα αποτέλεσμα των εξετάσεων της Γαλλίας, τα οποία φαίνεται πως είναι τελείως αντίθετα. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως η Γεωργία βρισκόταν σε πολύ βαριά κατάσταση μέθης κάτι που ανατρέπει αρκετά τα έως τώρα δεδομένα.