Οριστικά στο αρχείο η καταγγελία βιασμού της Γεωργίας Μπίκα - Ποια η αντίδραση της 24χρονης

Είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, όμως ούτε εκεί βρήκε δικαίωση

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Δυσάρεστη για την ίδια τροπή πήρε η καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα, της 24χρονης που είχε καταγγείλει τον βιασμό της σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, αφού μετά την προσφυγή της στον Άρειο Πάγο η υπόθεση αρχειοθετήθηκε οριστικά καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, έκρινε ότι ορθώς απαλλάχθηκε ο 27χρονος που κατηγορείτο από την ίδια.

Για να ανατρέξουμε λίγο στα γεγονότα υπενθυμίζουμε ότι η 24χρονη Γεωργία είχε καταγγείλει τον γόνο εύπορης οικογένειας Βασίλη Λεβέντη για βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου, με τον ίδιο όμως να απαλλάσσεται από το αρχικό δικαστήριο, καθώς στον οργανισμό της δεν βρέθηκε ούτε υψηλή ποσότητα αλκοόλ, ούτε αναισθησιογόνες ουσίες, αν και άργησε πολύ η λήψη δείγματος από τις αρχές. Η Μπίκα με δάκρυα στα μάτια προσήλθε πριν λίγες μέρες στον Άρειο Πάγο προκειμένου να βρει δικαίωση, κάτι που δεν έγινε.

Αυτή ήταν η απόφαση του Άρειου Πάγου για την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

Ο αρμόδιος εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου ζήτησε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας. Την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο απαλλάχθηκε ο 27χρονος γόνος εύπορης οικογένειας ζήτησε η πλευρά της 24χρονης η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Το περιστατικό φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με δικαστική πηγή, ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης απέρριψε την αίτηση αναιρεσης, αναπτύσσοντας εκτενές σκεπτικό . Έκρινε ότι ορθώς απαλλάχθηκε, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 27χρονος κατηγορούμενος για “γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος αρχειοθέτηση της δικογραφίας.

Η καταγγέλουσα πάντως σύμφωνα με δηλώσεις της, φαίνεται αποφασισμένη, μετά την εξάντληση όλων των εγχώριων ένδικων μέσων, να προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ξέσπασε για τα όσα προσβλητικά γράφονται για εκείνη

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, την ημέρα που κατέθεσε την υπόθεση στον Άρειο Πάγο, για να ανοίξει επί της ουσίας και πάλι η υπόθεση, πρέπει να γίνει... διαβάστε τη συνέχεια στο athensmagazine.gr