Eurovision 2023: ''Έσκασαν'' τα προγνωστικά - Η θέση που δίνουν στην ελληνική συμμετοχή

Δείτε και την κατάταξη της Κύπρου

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
(facebook / @eurovision song contest)
(facebook / @eurovision song contest)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βλέπουμε να έχουν ξεκινήσει οι πρώτες διαδικασίες για τον ετήσιο μουσικό διαγωνισμό, Eurovision 2023, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό ο Α’ Ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 9/5 , ο Β’ (στον οποίο συμμετέχουν Ελλάδα και Κύπρος) στις 11/5.

Σε ότι, αφορά το μεγάλο τελικό αυτός θα γίνει στις στις 13/5 και μάλιστα η EBU δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι της στο Youtube ένα συγκεντρωτικό βίντεο με όλα τα κομμάτια, που θα δούμε στο φετινό διαγωνισμό.

Παράλληλα έχουν βγει και τα προγνωστικά, ωστόσο λέγεται πως μέχρι να φτάσουμε στις πρώτες πρόβες αυτά θα αλλάξουν. Για όσους ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και το τραγούδι ''What They Say'', που θα μας εκπροσωπήσει αυτό βρίσκεται στην 28η θέση ενώ μια θέση πιο πριν βγάζουν την Κύπρο (δείτε εδώ το τραγούδι και τον κούκλο τραγουδιστή της Κύπρου).

Τα πρώτα προγνωστικά για τη Eurovision 2023

Η τιμή των εισητηρίων για την Eurovision 2023

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διαγωνισμού, όσοι ενδιαφέρονται για τα εισητήρια του διαγωνισμού, θα μπορέσουν να τα εξασφαλίσουν ηλεκτρονικά στις 7 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος λίγες μέρες μετά, μέσα στον μήνα, διότι αναμένεται να πουληθούν όλα μέσα σε λίγα λεπτά.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μόνο μέσω του Ticketmaster UK και όχι μέσω της εφαρμογής της εταιρίας.

Τα εισιτήρια που θα είναι διαθέσιμα περιλαμβάνουν:

  • θέσεις ορθίων
  • θέσεις καθήμενων
  • θέσεις ΑμΕΑ
  • πακέτα προσφορών

Στις τιμές των εισιτηρίων περιλαμβάνεται φόρος κράτησης 2.86% από την εταιρία Ticketmaster, ενώ υπάρχει και πρόσθετη χρέωση 3.32 ευρώ για κάθε αγορά εισιτηρίου. Στην ανακοίνωση της EBU αναφέρεται επίσης ότι για τις τρεις ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις του διαγωνισμού (Α’ Ημιτελικός, Β’ Ημιτελικός, Μεγάλος Τελικός) θα επιτραπεί η κράτηση έως και 4 εισιτηρίων ανά παραγγελία.

Επιπλέον, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως περίπου 3.000 εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα για τους μετανάστες Ουκρανούς που έχουν μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του πολέμου.

Ο πίνακας με τα εισητήρια για την Eurovision

Να υπενθυμίσουμε ότι, δύο μήνες σχεδόν από τώρα αναμένεται να διεξαχθεί ο μεγάλος διαγωνισμός της Eurovision 2023 και έτσι σιγά σιγά βλέπουμε να κυκλοφορούν και επίσημα τα τραγούδια, από τις χώρες που αναμένεται να πάρουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, που κυκλοφορούν λέγεται ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο, όλες οι συμμετέχουσες χώρες πρέπει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες επιλογής των καλλιτεχνών και των τραγουδιών που θα τις εκπροσωπήσουν τον Μάιο στο Λίβερπουλ.