Τέμπη: «Δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι για να το μάθω...» - Σοκάρει ο τρόπος, που άνδρας έμαθε για το θάνατο των 2 αδερφών του

«Τα φέρετρα ήρθαν κλειστά...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τέμπη: «Δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι για να το μάθω...» - Σοκάρει ο τρόπος, που άνδρας έμαθε για το θάνατο των 2 αδερφών του

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από την τραγική εκείνη ημέρα, που 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της σύγκρουσης του τρένου, που είχε κατεύθυνση από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και εν τέλει έφτασε μέχρι το τραγικό σημείο εκείνο των Τεμπών.

Όπως είναι λοιπόν φυσικό και επόμενο οι οικογένειες των θυμάτων παραμένουν συγκλονισμένες, ωστόσο σιγά σιγά υπάρχουν άνθρωποι, που μαζεύουν τα κομμάτια τους και κάνουν δηλώσεις σε κάμερες σχετικά με τα πρώτα τους συναισθήματα (δείτε εδώ τι συμβαίνει με το σταθμάρχη και τον επιθεωρητή).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, ο αδερφός των δύο γυναικών, που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη κάνοντας δηλώσεις στο T-live την Παρασκευή 17/3. Ο ίδιος εξήγησε όλη τη σοκαριστική διαδικασία, που έζησε μέχρι εν τέλει να καταφέρει να ταυτοποιήσει τις εξαφανισμένες του αδερφές.

Η σοκαριστική μαρτυρία του αδερφού θυμάτων από την Τραγωδία στα Τέμπη

«Οι αδελφές μου δεν ήρθαν για την κηδεία. Η μία αδελφή μου ήρθε για να προετοιμάσει το σπίτι στην Ανδριανή Δράμας για το καλοκαίρι και η άλλη για να δει την κόρη της που σπουδάζει στην Κομοτηνή. Όσο ήταν στην Ελλάδα χάσαμε μία πρώτη ξαδέλφη που ζούσε στην Αθήνα και αντί να συναντούμε τα ξαδέλφια στο χωριό, συναντηθήκαμε στην κηδεία της.

Κατέβηκαν με το τρένο και μετά την κηδεία πήραν τον δρόμο του γυρισμού με το τρένο. Εγώ μένω στο Αγρίνιο και πήγα οδικώς. Ενημερώθηκα από φίλους που ζουν στη Γερμανία που γνώριζαν ότι ταξίδευαν με το τρένο. Εγώ δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι για να το μάθω δυστυχώς.

Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν το περιστατικό και εγώ δεν το πίστεψα γιατί εκείνη την ώρα που έγινε το δυστύχημα έπρεπε να είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδα ότι είχε καθυστέρηση άρα ήταν αυτό. Έπαιρνα τηλέφωνο τις αδελφές μου, χτυπούσαν κανονικά αλλά δεν τα σήκωνε κανείς. Και τα ξημερώματα πήραμε τον γιο μου και πήγαμε στη Λάρισα.

Ψάξαμε τις λίστες να δούμε εάν νοσηλεύονται και δεν υπήρχαν σε καμία λίστα. Τις δηλώσαμε ως αγνοούμενες. Υπήρχε μεγάλη αγωνία. Άλλο να τα βλέπετε και άλλο να σας λέω τι γινόταν στο νοσοκομείο. Μετά από δύο ημέρες έγινε η ταυτοποίηση μέσω DNA γιατί τα σώματά τους δεν ήταν αναγνωρίσιμα. Τα φέρετρα ήρθαν κλειστά, σφραγισμένα, δεν ανοίχτηκαν», είπε ο αδερφός των δύο θυμάτων.