Τραγωδία Τέμπη: Έλαβαν προθεσμία ο Σταθμάρχης και ο Επιθεωρητής

Πότε θα απολογηθούν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Οι δυο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας που φέρεται ότι είχαν φύγει από την εργασία τους πριν από τη λήξη της βάρδιας τους, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν για την τραγωδία στα Τέμπη. Η νέα ημερομηνία ορίστηκε για τις 24/3.

Πρόκειται για το έναν σταθμάρχη που εργάζεται με σύμβαση αορίστου και έναν που εργάζεται με σύμβαση έργου οι οποίοι εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να προλάβουν να ενημερωθούν οι συνήγοροί τους για τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος υπενθυμίζεται έχει υποχρέωση σε 8ωρη βάρδια, δήλωσε «ψύχραιμος, αλλά πολύ στεναχωρημένος». Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πατέρας του είπε πως είναι όλοι τους πολύ αγχωμένοι. «Έχουμε να κοιμηθούμε πέντε μέρες, είναι πολύ αγχωμένο και ταραγμένο το παιδί» είπε.

Δείτε επίσης: «Θα έρθω να σας δω» - Σπαραγμός στον αέρα του Πρωινού με την τελευταία συνομιλία του μηχανοδηγού με τον παππού του

Τα πράγματα που ζήτησε ο κατηγορούμενη σταθμάρχης μέσα από την φυλακή

Το μεσημέρι της Πέμπτης (16/3) στο ενημερωτική δελτίο ειδήσεων του Mega έγιναν γνωστές κάποιες πληροφορίες και εξελίξεις με τον σταθμάρχη, που είναι προφυλακιστέος για την τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε την ζωή σε 57 συνάνθρωπους και προκάλεσε στους επιζήσαντες κάποιες εικόνες φρίκης που δεν μπορούν να τις βγάλουν από το μυαλό τους - δείτε εδώ μια σοκαριστική μαρτυρία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 59χρονος σταθμάρχης βρίσκεται στην φυλακή, μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους, οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα.

Όσο βρίσκεται μέσα στην φυλακή ο σταθμάρχης, οι μοναδικοί άνθρωποι που τον έχουν και του έχουν μιλήσει, είναι οι δικηγόροι του και η σύζυγός του. Στην 4η πτέρυγα των φυλακών της Λάρισας, στο ισόγειο του σωφρονιστικού ιδρύματος, μαζί με κρατούμενους οι οποίοι κάνουν καθημερινά μεροκάματα και ζητά μόνο τα απαραίτητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφοφούν, είναι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και δίχως να μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας, που προκάλεσε. Δεν παρακολουθεί τα όσα μεταδίδονται στην τηλεόραση, ενώ το μόνο που έχει ζητήσει μέχρι στιγμής, να έχει μαζί του, είναι ένα μικρό ραδιόφωνο.

Επιπλέον, ο ίδιος αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία και επαφή με τους συγκρατούμενους του, που βρίσκονται είτε στο ίδιο κελί, είτε στις φυλακές γεικά.