Λευτέρης Ζαμπετάκης: «'Ημουν παρών και με έδιωξαν γιατί...» - Η αποκάλυψη του ηθοποιού για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Τι συνέβη;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Λευτέρης Ζαμπετάκης: «'Ημουν παρών και με έδιωξαν γιατί...» - Η αποκάλυψη του ηθοποιού για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες TV. Ο γνωστός ηθοποιός με αφορμή την συμμετοχή του στο "Κάνε ότι κοιμάσαι" μίλησε στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα για όλους και για όλα.

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης έκανε λόγο μεταξύ άλλων για την πορεία του στον χώρο της υποκριτικής, τις δύσκολες στιγμές με την κατάθλιψη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, αλλά και τις κακοποιητικές συμπεριφορές που δέχτηκε από συναδέλφους, όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης, που αφέθηκε ελεύθερος από τις δικαστικές αρχές, μετά τις καταγγελίες βιασμού και απόπειρας βιασμού - δείτε εδώ την πρώτη δημόσια εμφάνιση του.

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Ζαμπετάκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Υπήρξε κάποια στιγμή στη ζωή σας που μπλέξατε στα σκοτάδια, καθώς περάσατε κατάθλιψη. Τι σας έμαθε εκείνη η περίοδος;

Αυτό που έμαθα από εκείνη την εμπειρία – και είναι και ο λόγος που μιλάω για αυτήν ανοιχτά – είναι πως πρόκειται για κάτι που ξεπερνιέται και ότι μπορείς να βγεις στο φως ακόμα κι αν βρίσκεσαι στη χειρότερη φάση. Αν, ως άνθρωπος, έχεις λίγο φως μέσα σου, αυτό θα σε βοηθήσει να σωθείς. Αυτή η εμπειρία, λοιπόν, μου δίδαξε την υπομονή. Χρειάζεται υπομονή για να περάσει. Η υπομονή είναι πολύ μεγάλη αρετή. Επίσης, μου έμαθε να μην θέτω πολύ μακρινούς στόχους. Να δίνω αξία στα μικρά πράγματα.

Κάνατε ψυχοθεραπεία εκείνο το διάστημα;

Ναι, έκανα και συνεχίζω να κάνω, πολλά χρόνια τώρα. Πλέον κάνω ομαδική ψυχοθεραπεία και είναι πολύ βοηθητική.

Έχετε βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές στη δουλειά;

Φυσικά! Άλλωστε είναι καταγεγραμμένο ότι ήμουν παρών σε ένα από τα περιστατικά που συνέβησαν με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ήμουν με τη Λένα Δροσάκη και θεωρώ επίτευγμα που προκαλέσαμε, μέσα στο θίασο, την απόλυση του από την Κάτια Δανδουλάκη – και αυτό είναι προς τιμήν της. Σηκώσαμε ύστερα από τόσα χρόνια ανάστημα και είπαμε «Φτάνει! Ως εδώ».

Έχω υποστεί χυδαιότητα και απαίσιες συμπεριφορές και μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος που σταμάτησα για τρία χρόνια να κάνω θέατρο και τηλεόραση. Και για αυτό έχω βγει τόσο ενεργά μπροστά τώρα και λέω «ναι» σε τέτοιους ρόλους. Για να πω στον κόσμο ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί έξω και σας το λέω εγώ, που έχω υποστεί τις συνέπειες των συμπεριφορών τους.

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης σε βραδινή έξοδο
(ndp)