«Τενεκέδες ξεγάνωτοι κάνουν τώρα..» - Πρωτοφανές ξέσπασμα από τον Ηλία Μαμαλάκη

Τι συνέβη;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Μια εφ' όλης την ύλης συνέντευξη έδωσε ο Ηλίας Μαμαλάκης στην εφημερίδα On Time. Ο γνωστός σέφ, που πρόσφατα αντιμετώπισε ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας (δείτε εδώ τι) μίλησε στον δημοσιογράφο της εφημερίδας για όλους και για όλα.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης αναφέρθηκε σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Βέβαια, κληθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το που νομίζει ότι τα έχει καταφέρει καλύτερα, στα προσωπικά ή στα επαγγελματικά του.

Οι δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη για την ζωή του

«Δεν ξέρω. Εγώ νομίζω ότι δεν κατάφερα τίποτα. Τι να σας πω; Είμαι ένα άτομο που έχω την οικογένειά μου γύρω μου και έχω φτάσει στην κορωνίδα του επαγγέλματός μου. Από την άλλη, δεν υπήρξε συνέχεια και αυτό είναι περίεργο, γιατί τενεκέδες ξεγάνωτοι κάνουν τώρα διάφορα πράγματα.

Ενώ για μένα που έκανα μια εκπομπή, το «Μπουκιά και συγχώριο», το οποίο βραβεύτηκε για πέντε χρονιές στα βραβεία της ελληνικής τηλεόρασης, βραβεύτηκε στη Συρία, στην Τυνησία, στη Γερμανία και αλλού, το χρησιμοποίησε ο ΕΟΤ σαν ταινία, το πήρε η Ολυμπιακή τότε και το έβαζε στα μακρινά ταξίδια, ξαφνικά… όλα τελειώσανε!», λέει ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Εννοείτε ότι ξαφνικά, ενώ είχατε επιτυχημένες εκπομπές, βρεθήκατε «άγνωστο για ποιο λόγο» εκτός τηλεόρασης;

Ναι, ακριβώς αυτό.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης σε βράβευση του
(ndp)

Λίγα λόγια για τον Ηλία Μαμαλάκη

Ο Ηλίας Μαμαλάκης (γενν. 20 Νοεμβρίου 1949, Αθήνα) είναι Έλληνας μάγειρας. Σπούδασε Οικονομικά και δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα 40 του χρόνια, ασχολήθηκε με τη γαστρονομία.

Το 1992 έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Μαγειρικόν» ενώ αργότερα άρχισε να συνεργάζεται με περιοδικά Μενού και άλλα, ELLE, Τηλεθεατής, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με την εκπομπή: “Ο Ηλίας και το μαγικό ραβδί του”. Από το 1993 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά και με τη μαγειρική. Έχει ασχοληθεί με το design προϊόντων σε βιομηχανίες τροφίμων (μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει το Greek Mac και το Greek Chicken για τη ελληνική McDonald's. To Greek Mac κάνει σήμερα διεθνή καριέρα σε 10 χώρες).

Έχει σχεδιάσει γευστικά πάρα πολλές κονσέρβες της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου, ήταν σύμβουλος γεύσης στα τυροκομεία Κρήτης και παλαιότερα επιμελείτο το μενού πολλών διακεκριμένων εστιατορίων. Από το 2010 εθελοντής στις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Κορυδαλλού και Θηβών. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ επί 6 χρόνια, πρέσβης της WWF κατά της υπεραλίευσης

Εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ενώ για πολλά χρόνια παρουσίαζε εκπομπές σχετικές με τη μαγειρική σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Ιδιαίτερα γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό έγινε μετά την παρουσίαση των βραβευμένων εκπομπών «Στην Κουζίνα Ολοταχώς» (2001-2004) και «Μπουκιά και Συχώριο» (2003-2008).