«Ήμουν στην ΜΕΘ και δεν είχα...»: Νέες αποκαλύψεις από τον Ηλία Μαμαλάκη για την περίοδο που βρισκόταν στην εντατική

«Με σημάδεψε μια επιγραφή που έγραφε, “καλό είναι να είσαι μέσα στο σκοτάδι και να βλέπεις το φως”»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Ήμουν στην ΜΕΘ και δεν είχα...»: Νέες αποκαλύψεις από τον Ηλία Μαμαλάκη για την περίοδο που βρισκόταν στην εντατική

Το πρωί της Παρασκευής (20/1) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Happy Day» προβλήθηκαν οι δηλώσεις από την συνέντευξη του Ηλία Μαμαλάκη. Ο γνωστός Chef που πρόσφατα είχε βρεθεί στην ΜΕΘ (δείτε εδώ τον λόγο) μίλησε στην κάμερα του Alpha και έκανε νέες αποκαλύψεις από τις στιγμές που ήταν μέσα στην εντατική.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε για πρώτη φορά το πρωί της Τετάρτης (23/11) μετά το εξιτήριο του από την κλινική, στην τηλεοπτική εκπομπή Mega Καλημέρα για την τρέχουσα κατάσταση της υγείας του, αλλά και για τον λόγο που μπήκε στο νοσοκομείο (δείτε εδώ την ανάρτηση του μέσα από το νοσοκομείο).

«Είμαι καλά, είμαι στο σπίτι πια, είμαι καλύτερα, χρειάζομαι ακόμη λίγες μέρες για να επανέλθω. Είμαι υπό θεραπεία, δόξα τω θεώ είχα πολύ μεγάλη τύχη μέσα στην ατυχία μου», είπε αρχικά ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Εξηγώντας το περιστατικό που τον οδήγησε στην εντατική, ο Ηλίας Μαμαλάκης αποκάλυψε πως «δεν έπαθα τροφική δηλητηρίαση, ήταν ένα μικρόβιο έξω από το πεπτικό σύστημα, ήταν μια τοξίνη που ήρθε σε επαφή με το σώμα, δημιούργησε μία τρομερή αφυδάτωση και υπήρξε μία δυσλειτουργία των ζωτικών οργάνων, στα νεφρά που σταμάτησαν να λειτουργούν».

Ο Ηλίας Μαμαλάκης είπε επίσης: «Η αντίδραση των κυπριακών υπηρεσιών υγείας ήταν αστραπιαία. Εκεί που ήμουν, μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκα στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και με πήγαν κατευθείαν στην εντατική, με ανάνηψη, με ορούς, με πότισαν με υγρά πολλά και έσωσα όλο το σύστημα. Ταλαιπωρήθηκα όμως».

Νέες αποκαλύψεις από τον Ηλία Μαμαλάκη για την περίοδο που βρισκόταν στην ΜΕΘ

«Κόλλησα ένα μικρόβιο αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως το πήρα το μικρόβιο. Μπορεί να το πήρα από τροφή, μπορεί από τουαλέτα. Έπαθα μια τρομερή αφυδάτωση, ήρθε και με πήρε το νοσοκομειακό… Είχα την πολύ μεγάλη τύχη να με πάνε στην Εντατική αντί για τα επείγοντα. Αν πήγαινα στα επείγοντα και ήμουν σε μια μεγάλη αναμονή πιθανόν να είχα τελειώσει.

Με σημάδεψε μια επιγραφή που έγραφε, “καλό είναι να είσαι μέσα στο σκοτάδι και να βλέπεις το φως”… Είχαν σταματήσει να δουλεύουν τα νεφρά, είχε πέσει η πίεσή μου στο μηδέν. Τότε συνειδητοποίησα τι μου συνέβη. Συνειδητοποίησα ότι έβλεπα τον κόσμο και πιο μελαγχολικά, έβλεπα ανθρώπους δίπλα μου που ψυχορραγούσαν. Ήταν ένα ψυχολογικό σοκ και δε σας κρύβω ότι ζήτησα και τη βοήθεια ενός ψυχιάτρου» είπε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Σε άλλο σημείο ο Ηλίας Μαμαλάκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει τηλεοπτικά λέγοντας, «Η τηλεόραση κατά πάσα πιθανότητα έχει τελειώσει για μένα. Έχουν περάσει 12 χρόνια από την τελευταία μου παρουσίαση. Αν ήτα να επιστρέψω θα είχε επιστρέψει. Μπορεί να επιστρέψω με κάποιον άλλο ρόλο, αυτό του κριτή ή του συμβούλου».