«Με το να βλέπουμε να μιλάνε σαν δοκησίσοφοι, δημοδιδάσκαλοι σε σχολείο ενηλίκων...» - Ασύλληπτο "άδειασμα" κατά του Λιάγκα

«Τώρα έχει αρχίσει λίγο πάλι να το στραβώνει με την τραγωδία των Τεμπών»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Με το να βλέπουμε να μιλάνε σαν δοκησίσοφοι, δημοδιδάσκαλοι σε σχολείο ενηλίκων...» - Ασύλληπτο

Ο γνωστός τηλεκριτικός Αντώνης Πρέκας μίλησε μέσω skype στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Γειά σου για τα τηλεοπτικά πρόσωπα της επικαιρότητας. Ανάμεσα τους και ο Γιώργος Λιάγκας ο οποίος έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Θέλησε λοιπόν, να σχολιάσει τον τρόπο που ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 επέλεξα να καλύψει δημοσιογραφικά την τραγωδία στα Τέμπη, αφού δεν μασούσε τα λόγια του και πολλές φορές ξεσπούσε στον αέρα του Πρωινού. Μάλιστα, μια φορά έφτασε στο σημείο να πετάξει το ακουστικό από το αυτί του, αφού από το κοντρόλ του έλεγαν να σταματήσει.

Το ξέσπασμα του Πρέκα κατά του Λιάγκα

«Ο Γιώργος Λιάγκας σχεδόν κάθε μέρα λέει ότι έχει 30 χρόνια στην τηλεόραση. Ωραία… και τι σημαίνει αυτό; Αυτός θα πρέπει μέσα του να είναι δικαιωμένος, γιατί ήθελε να αποδείξει ότι είναι σοβαρός δημοσιογράφος και το πέτυχε. Μετά τα Θεοφάνεια βγήκε πιο χαλαρός και του πήγαινε. Τώρα έχει αρχίσει λίγο πάλι να το στραβώνει με την τραγωδία των Τεμπών», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Με ενοχλεί και με θλίβει η ενημέρωση να έχει καταντήσει σόου στην τηλεόραση. Η ενημέρωση δεν είναι προϊόν προς πώληση και θέαμα. Με το να βλέπουμε τους παρουσιαστές να μιλάνε σαν δοκησίσοφοι, δημοδιδάσκαλοι σε σχολείο ενηλίκων δεν προάγει την ενημέρωση. Το ότι μας βλέπουν οι τηλεθεατές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας».

Ενώ ολοκλήρωσε: «Ο δημοσιογράφος δεν είναι ούτε Μανιάτισσα μοιρολογίστρα, ούτε κριτής σε ριάλιτι, ούτε εισαγγελέας. Οφείλει να μεταδίδει τα γεγονότα και να διαχωρίζει την άποψή του. Δε μπορεί να χρησιμοποιεί τα γεγονότα σαν να είναι video clip, βάζοντας μουσικές υποκρούσεις και άσχετα πλάνα. Η απεύθυνση στο συναίσθημα του τηλεθεατή είναι ό,τι πιο προπαγανδιστικό γίνεται, είναι στα όρια του φασισμού».

To σχόλιο για την ''κόντρα'' μετά τα γλυκά - δώρο στον Αρναούτογλου

Δεν δίστασε επίσης να σχολιάσει και την πλάκα που έφερε την κόντρα ανάμεσα σε Λιάγκα - Αρναούτογλου και Μελέτη.