«Πάρα πολλοί το εκμεταλλεύτηκαν για να κερδίσουν αλλού τις εντυπώσεις» - Το ξέσπασμα της Ελεονώρας Μελέτη για την υποκρισία γύρω από το MeToo

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Πάρα πολλοί το εκμεταλλεύτηκαν για να κερδίσουν αλλού τις εντυπώσεις» - Το ξέσπασμα της Ελεονώρας Μελέτη για την υποκρισία γύρω από το MeToo

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παραχώρησε πρόσφατα μία συνέντευξη και απόσπασμα αυτής παρουσιάστηκε στην εκπομπή του MEGA, Mega Καλημέρα, το πρωί της Δευτέρας 20/3. Οι δηλώσεις του αφορούσαν το κίνημα του MeToo, με τον ίδιο να λέει πως είναι από τους λίγους που επέλεξαν να μη μιλήσουν για το όλο ζήτημα (δείτε εδώ γιατί).

Με αφορμή, λοιπόν, τα λόγια του ηθοποιού και σκηνοθέτη, η παρουσιάστρια, Ελεονώρα Μελέτη, θέλησε να σχολιάσει το γεγονός πως ο ίδιος δεν εξέφρασε κάποια άποψη όλο αυτό το διάστημα ως κάτι θετικό, διότι θεωρεί πως υπήρξαν πολλά πρόσωπα που εκμεταλλεύτηκαν το όλο ζήτημα για να προβληθούν και να κερδίσουν λίγα παραπάνω λεπτά δημοσιότητας.

Τα σχόλια της Ελεονώρας Μελέτη για το MeToo και τα πρόσωπα που το "εκμεταλλεύτηκαν"

«Επιτέλους βρέθηκε κι ένας άνθρωπος που μέσα σε όλη αυτή τη διετία του metoo επέλεξε τη σιωπή. Γιατί κάποιες φορές η πολυλογία που είχαν οι υπόλοιποι, κάποιοι άλλοι πολύ συγκεκριμένοι που μίλαγαν απλά για να μιλήσουν χωρίς να λένε και τίποτα στην ουσία, εμένα με είχε κουράσει. Δεν ένιωσες ποτέ την υποκρισία κάποιων ηθοποιών που έβγαιναν απλά και μόνο για να εντυπωσιάσουν;

Πάρα πολλοί εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της δυνατότητας που τους δινόταν να σχολιάσουν και να τοποθετηθούν επί του θέματος για να κερδίσουν αλλού τις εντυπώσεις», είπε χαρακτηριστικά η Ελεονώρα Μελέτη.

Η εξομολόγηση της παρουσιάστριας για την παρενόχληση που δέχθηκε

Η Ελεονώρα Μελέτη καλεσμένη στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα στο Mega, μίλησε τόσο για το bullying που δέχτηκε από γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια, όσο και για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από πρόσωπο της πολιτικής.

Όλα σημειώθηκαν σύμφωνα με την ίδια, όταν πήγε να του πάρει συνέντευξη για το κανάλι που εργαζόταν τότε. Οι περιγραφές της σοκάρουν.

«Δεν έχω δεχτεί κακοποίηση ή επίθεση. Αλλά έχω δεχτεί παρενόχληση και μάλιστα, από πρόσωπο που βρίσκεται στην πολιτική. Με περίμενε για συνέντευξη και μου άνοιξε την πόρτα με το μπουρνούζι. Μου λέει “πέρασε μέσα να πιούμε ένα ποτό”, του λέω δεν έχω έρθει για ποτό, έχω έρθει για τη συνέντευξη. Τότε εγώ είχα αρκετά έντονα αντανακλαστικά και φερόμουνα αρκετά έξυπνα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όταν το εκμυστηρεύτηκα αυτό, υπήρχαν άνθρωποι που με τσίγκλησαν και μου είπαν να πάμε με κάμερα να το καταγράψουμε, υπήρξαν και άλλοι όμως που με προειδοποίησαν πως αν το κάνω δεν θα βρω ξανά δουλειά σε αυτό τον χώρο. Τότε το θεωρούσες και αναμενόμενο. Θα πρέπει αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τα κάνουν αυτά, να καταλάβουν ότι τελικά δεν μπορούν», εξομολογήθηκε.

Δείτε επίσης: «Η είσοδος μου στον χώρο έγινε λίγο...» - Η αποκάλυψη της Ελεονώρας Μελέτη για το παρελθόν της

«Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έδωσα έκταση γιατί μου φάνηκε ότι έχω απλά να κάνω με έναν ενοχλητικό γλοιώδη τύπο. Άλλες φορές όμως, που έχω νιώσει ότι έχω να κάνω με κακοποιητική συμπεριφορά, έχω μιλήσει. Μπορεί να μην βγήκα να μιλήσω δημόσια γιατί δεν υπήρχε το metoo τότε. Δεν έχω έρθει αντιμέτωπη με ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες να είναι και αυταπόδεικτες. Αν ναι, θα μιλούσα.

Επειδή είναι οριακά, στο ότι η δική μου η θέση, μπορεί να θεωρηθεί από τον άλλον δική του συκοφαντική δυσφήμηση, εκεί τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Δεν ξέρω αν θα έκανα δημόσια τοποθέτηση, έχω μιλήσει αλλά χωρίς να πω ονόματα, αλλά εκεί που έπρεπε να πάω και να ζητήσω βοήθεια, πήγα και την βρήκα. Στην δική μου την περίπτωση βρήκα ανταπόκριση, δεν άλλαξε ο άνθρωπος»