«Αυτός ο εκχυδαϊσμός επί σκηνής είναι...» - Το ξέσπασμα της Μαίρης Βιδάλη για το περιστατικό με τον εφοπλιστή στο θέατρο

«Δεν πρέπει να ενσκήψουμε στην ουσία των κειμένων»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Αυτός ο εκχυδαϊσμός επί σκηνής είναι...» - Το ξέσπασμα της Μαίρης Βιδάλη για το περιστατικό με τον εφοπλιστή στο θέατρο

Το πρωί της Δευτέρας (20/3) στην ψυχαγωγική εκπομπή «ποιος είναι πρωινιάτικα;» βρέθηκε καλεσμένη η Μαίρη Βιδάλη. Η γνωστή ηθοποιός, αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή, την επαγγελματική πορεία, αλλά και τα βήματα οπυ ακολούθησε στον χώρο της υποκριτικής.

Ακόμη, η Μαίρη Βιδάλη έκανε λόγω και για το περιστατικό με τον εφοπλιστή, που προέκυψε την περασμένη Πέμπτη σε μια θεατρική παράσταση (δείτε εδώ τι συνέβη ακριβώς), αλλά και την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα θέατρα.

Διαβάστε επίσης: Δωροθέα Μερκούρη: «Ήταν άσχημο! Εγώ ένιωσα...» - Η αποκάλυψη της ηθοποιού για το επεισόδιο με τον εφοπλιστή στο θέατρο

Οι δηλώσεις της Μαίρης Βιδάλη για τον εφοπλιστή και τα υβριστικά σχόλια που έκανε

«Πρώτη φορά είδα το λεγόμενο «μαξιλάρωμα» στην Επίδαυρο, δεν θα πω την παράσταση. Κάπου αγανακτεί κι ο κόσμος, αυτός ο μεταμοντερνισμός, ο εκχυδαϊσμός επί σκηνής. Σαφέστατα είναι καλύτερο να αποχωρήσεις αλλά δεν είναι κι αυτό ένα μήνυμα στη δήθεν πρωτοπορία, που επί της ουσίας γίνεται μόνο και μόνο για να δημιουργήσουμε μία αντίδραση για να ακουστούμε;», δηλώνει η Μαίρη Βιδάλη.

«Δεν πρέπει να ενσκήψουμε στην ουσία των κειμένων; Έχει ξεφύγει το πράγμα σε πολλούς δημιουργούς. Βλέπεις, ας πούμε, αρχαία τραγωδία που μιλάει για την εποχή του Περικλή και ο χορός είναι χανουμάκια. Δεν είμαι υπέρ στο να αντιδρά έτσι ο κόσμος, προς Θεού. Ηθοποιός είμαι κι εγώ, δεν θα ‘θελα να υποστώ κάτι τέτοιο αλλά και οι δημιουργοί έχουν ευθύνη», τονίζει.

Όσον αφορά τους παίκτες ριάλιτι και την άδεια επαγγέλματος των ηθοποιών, η Μαίρη Βιδάλη απαντά: «Είναι θέμα Πολιτείας. Από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημά μας, καταργήθηκε η άδεια επαγγέλματος επί Μελίνας Μερκούρη. Εγώ δεν μπορώ να χειρουργήσω αλλά ο οποιοσδήποτε περνάει από εδώ μπορεί να παίξει στο Θέατρο».

«Πήγαινε στην Αμερική, να μην έχεις την άδεια της συντεχνίας και να βγεις στη σκηνή… ούτε για αστείο. 9 στους 10 παραγωγούς δεν έχουν ιδέα από Θέατρο, γι’ αυτό έγινα και νωρίς θιασάρχης. Το θέμα ήταν ποια ήταν πιο ωραία, πιο ψηλή, ποιος τα «φέρνει». Οι σημερινές αντιδράσεις ήρθαν αργά, υπήρχαν κι άλλα στάδια», επισημαίνει για το θέμα η Μαίρη Βιδάλη.

Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι γυναίκες ώστε να καταφέρουν να συνδυάσουν με επιτυχία την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή.

«Η δική μας δουλειά δεν είναι να πηγαίνεις στο γραφείο και να γυρίζεις σπίτι. Είναι 24ωρο στην ουσία. Όταν θέλεις να κάνεις και οικογένεια και καριέρα, χάνεις και από τα δύο. Ούτε τέλεια μητέρα μπορείς να είσαι, ούτε τέλεια καριερίστα», δηλώνει αρχικά η Μαίρη Βιδάλη.

«Δεν μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου λόγω ωραρίου. Το ένιωσα κι εγώ ότι έχω λείψει πολύ από τα παιδιά μου αλλά ευτυχώς το έχω αναπληρώσει τώρα που είναι ενήλικες. Κι εκείνα το ένιωσαν. Ειδικά η κόρη μου δεν ήθελε ούτε να την αγκαλιάζω, γιατί όταν πήγαινε να με αγκαλιάσει της έλεγα: μη, είμαι βαμμένη. Μετά αντιδρούσε, μου έλεγε: τότε δεν θέλω ούτε να με φιλάς», εξομολογείται η ηθοποιός.

«Δεν δίνω δεύτερες ευκαιρίες σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Παλιά το έκανα, τώρα προσπαθώ να μην το κάνω. Στις συνεργασίες μου δημιουργώ και προσωπικές σχέσεις και σπάνια βρίσκω ανθρώπους που δεν το εισπράττουν αυτό», παραδέχεται στη συνέχεια η Μαίρη Βιδάλη.