Eurovision 2023: Τα στοιχήματα για τον 1ο και 2ο ημιτελικό - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Ποια είναι τα φαβορί που κονταροχτυπιούνται για νίκη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Eurovision 2023: Τα στοιχήματα για τον 1ο και 2ο ημιτελικό - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμάσεις για την Eurovision 2023 μιας και έχουν απομείνει 2 μήνες για τον πρώτο ημιτελικό. Φυσικά, έχουν ανακοινωθεί όλα τα τραγούδια των χωρών, όπως και τα φαβορί που έχουν αγαπηθεί ήδη από το κοινό!

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, Victor Vernicos, θα δώσει φυσικά τον καλύτερό του εαυτό ερμηνεύοντας το τραγούδι What They Say, έχοντας στο πλευρό του τον Κωνσταντίνο Ρήγο, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθετική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής.

Τα προγνωστικά για την Eurovision 2023

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρώτος ημιτελικός αναμένεται πολύ πιο ενδιαφέρον, μιας και αποτελείται από τα περισσότερα φαβορί, όπως Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Τσεχία, Σερβία, Μολδαβία και Ελβετία.

Τα προγνωστικά δείχνουν πως η Ολλανδία, η Κροατία, η Πορτογαλία και η Μάλτα θα δώσουν μάχη για τα δύο τελευταία εισιτήρια.

Στον δεύτερο ημιτελικό, βρίσκεται η Ελλάδα και η Κύπρος (ακούστε εδώ το τραγούδι) και αυτά που σίγουρα αναμένεται να προκριθούν είναι: Αυστρία, Αρμενία, Γεωργία, Αυστραλία και Κύπρος ενώ ακολουθούν η Σλοβενία, η Εσθονία και η Λιθουανία. Αντιθέτως, η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Δανία και η Πολωνία, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Να σημειώσουμε όμως πως τα στοιχήματα θα αλλάξουν, όπως γίνεται κάθε χρόνο, μετά τις πρώτες πρόβες των χωρών.

Ακούστε το τραγούδι της Ελλάδας:

Τα εισιτήρια και το κόστος τους για μια θέση

Συγκεκριμένα, τα πρώτα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μόνο μέσω του Ticketmaster UK και όχι μέσω της εφαρμογής της εταιρίας.

Τα εισιτήρια που θα είναι διαθέσιμα περιλαμβάνουν:

  • θέσεις ορθίων
  • θέσεις καθήμενων
  • θέσεις ΑμΕΑ
  • πακέτα προσφορών

Στις τιμές των εισιτηρίων περιλαμβάνεται φόρος κράτησης 2.86% από την εταιρία Ticketmaster, ενώ υπάρχει και πρόσθετη χρέωση 3.32 ευρώ για κάθε αγορά εισιτηρίου. Στην ανακοίνωση της EBU αναφέρεται επίσης ότι για τις τρεις ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις του διαγωνισμού (Α’ Ημιτελικός, Β’ Ημιτελικός, Μεγάλος Τελικός) θα επιτραπεί η κράτηση έως και 4 εισιτηρίων ανά παραγγελία.

Επιπλέον, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως περίπου 3.000 εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα για τους μετανάστες Ουκρανούς που έχουν μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του πολέμου.

Ο πίνακας με τα εισητήρια για την Eurovision