«Δεν τον είδα να λυγίζει! Έχει μία δύναμη...» - Η αποκάλυψη του αδερφού του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη για την ζωή του σήμερα

Θα επιστρέψει στο θέατρο;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν τον είδα να λυγίζει! Έχει μία δύναμη...» - Η αποκάλυψη του αδερφού του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη για την ζωή του σήμερα

Στην κάμερα της εκπομπής Το Πρωινό και την Φαίη Φώτου μίλησε σήμερα 24/3 ο Γιάννης Λιγνάδης, αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη. Για πρώτη φορά, ο ίδιος αποκάλυψε το πως είναι σήμερα η καθημερινότητα του ηθοποιού και για το πως διαχειρίστηκε όλη αυτή την υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, μίλησε για την στοχοποίηση που δέχτηκε κι ο ίδιος εξαιτίας της στήριξής του προς τον Δημήτρη Λιγνάδη (δείτε εδώ την ανακοίνωση του Θεάτρου Τέχνης για την αποχώρησή του), εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον Αλέξη Κούγια για το πως στήριξε τον αδερφό του στη δίκη αλλά και για τον θάνατο της μητέρας τους.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Λιγνάδη για τον αδερφό του, Δημήτρη

«Είναι μια περίπτωση εργασιακής δίωξης. Αυτή τη στιγμή έχω απομακρυνθεί από την σχολή με έναν τρόπο εξαιρετικά άκομψο. Είναι μια περίπτωση παράπλευρης στοχοποίησης λόγω του αδερφού μου.

Υποστήριξα τον αδελφό μου και αυτό σε κάποιους φάνηκε ως εγκληματικό, ως κακούργημα. Υποστηρίζω αυτό που εγώ νομίζω ότι είναι δίκαιο και δεν με ενδιαφέρει αν είμαι απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό. Πόσο μάλλον όταν είναι και συγγενής μου -υπάρχει και το θέμα της αγάπης. Εγώ θαυμάζω τον Αλέξη Κούγια και σαν δικηγόρο και σαν άνθρωπο. Έχει την ανδρεία να στέκεται απέναντι σε ανθρώπους που λιθοβολούν.

Η επόμενη μέρα των αδελφών Λιγνάδη θα είναι όπως όλες οι επόμενες ημέρες όλων των ανθρώπων. Ο θάνατος της μητέρας μου ήταν μια συμφορά που έπρεπε να τελειώσει. Είχε μια χρόνια ασθένεια και βασανιζόταν.

Δεν ξέρω αν ο Δημήτρης θέλει να επιστρέψει στο θέατρο. Μαζί δεν μιλάμε καθόλου για τέτοια θέματα μιλάμε για γάτες, για σκύλους, για ποδόσφαιρο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει να αντιμετωπίσει τα θέματά του, έχει το εφετείο.

Υπάρχουν άνθρωποι που απομακρύνθηκαν. Μια κρίση προσωπική, οικογενειακή πάντα βοηθά στο να εξακριβώσεις ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι είναι οι φίλοι που φορούν τη μάσκα.

Δεν είμαι μέσα στο μυαλό και στη ψυχή του Δημήτρη για να ξέρω πως νιώθει. Όλη την περιπέτειά του τη διαχειρίστηκε με μία ψυχραιμία και μία αξιοπρέπεια. Δεν τον είδα να λυγίζει. Έχει μία δύναμη και τώρα που ο βίος του έχει γίνει πιο ασκητικός, νομίζω ότι έχει αποκτήσει και περισσότερη σοφία», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λιγνάδης.