25η Μαρτίου: Στεκόταν αγέρωχος ο Μπακογιάννης - Με το γιο του ντυμένο τσολιά και την κόρη του στην παρέλαση

Αποκλειστικές φωτογραφίες!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ημέρα μνήμης και τιμής ήταν η σημερινή (25/3) με τη χώρα να γιορτάζει κάνοντας παρελάσεις, την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου για τη συμπλήρωση των 202 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821.

Σε πολλά σημεία της Ελλάδας είδαμε λοιπόν να γίνονται παρελάσεις και μάλιστα αυτή, που διεξήχθη στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα έκλεψε την παράσταση. Πιο αναλυτικά, ο αποκλειστικός φακός του Youweekly.gr ήταν στο σημείο και απαθανάτισε το Δήμαρχο Αθηνών στους επισήμους.

Η παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη στην παρέλαση της 25ης Ματρίου με το γιο του

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση μαζί με τα παιδιά του, Δανάη Μπακογιάννη και Δήμο Μπακογιάννη. Χαρακτηριστικό ήταν μάλιστα, ότι και οι δύο είχαν επιλέξει να τιμήσουν το έθνος φορώντας ειδικές ενδυμασίες (δείτε εδώ το Μπακογιάννη με τη μεγάλη του κόρη στη μαθητική παρέλαση).

Μπακογιάννης - παιδιά

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια σήμερα 25/3

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 24 έως 26 Μαρτίου 2023, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθώς και σε σημεία, όπου λόγω εορταστικών εκδηλώσεων παρατηρείται αυξημένη κίνηση χρηστών του οδικού δικτύου, συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ), συνεργασία και συντονισμός με όλους τους συναρμόδιους Φορείς – Υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ωρο, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν και ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

  Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

  Επιπρόσθετα, κατά την περίοδο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

  Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:
  • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

  Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.