«Δεν μπορώ να το χωνέψω όλο αυτό» - "Παγωμένη" η Μπέττυ Μαγγίρα στον αέρα του OPEN

Η αποκάλυψη που την σόκαρε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Δεν μπορώ να το χωνέψω όλο αυτό» -

Ο Παντελής Τουτουντζής παραχώρησε μία συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό, στην οποία προχώρησε σε μία κατάθεση ψυχής θα έλεγε κανείς, καθώς αποκάλυψε όλες τις δυσκολίες που βίωσε ως παιδί, λόγω της ταυτότητάς του και των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

Η συνέντευξη αυτή έγινε αφορμή πολλοί διάσημοι να προχωρήσουν σε δηλώσεις και να εξομολογηθούν δικές τους προσωπικές εμπειρίες που είναι αντίστοιχες με το bullying που έχει βιώσει ο make-up artist από μικρός (δείτε εδώ τι συνέβη στον Γιάννη Πουλόπουλο έξω από τα γραφεία του STAR), και ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Παναγιώτης Χατζηδάκης. Όσα άκουσε, βέβαια, η Μπέττυ Μαγγίρα την έκαναν να "παγώσει".

"Πάγωσε" η Μαγγίρα με την εξομολόγηση του Χατζηδάκη

«Δεν μπορώ να το χωνέψω όλο αυτό που είπε ο Παντελής. Είναι πάρα πολύ οδυνηρό και τραυματικό για ένα παιδί να βιώνει τέτοιο bullying, που ξεπερνάει και τα όρια του bullying τώρα αυτό. Εύχομαι να σταματήσουν να συμβαίνουν αυτά, γιατί τα παιδιά αυτά επιλέγουν έναν δρόμο. Είναι δικαίωμά τους να κάνουν πραγματικά ό,τι θέλουν στη ζωή τους και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους σταματήσει από το να νιώθουν πράγματα και να επιλέξουν την ταυτότητά τους», είπε αρχικά η παρουσιάστρια του ΟΡΕΝ.

Και στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο συνάδελφός της: «Να πούμε ότι υπήρξε μία περίοδος, δυστυχώς υπάρχει ακόμα , αλλά επειδή πολλές φορές αναφερόμαστε στο τώρα σε σχέση με το παρελθόν, υπήρξε περίοδος που αυτό συνέβαινε σε πολλά παιδιά. Δεν είχε να κάνει μόνο με τη σεξουαλική σου προτίμηση, είχε να κάνει με το αν είσαι πιο δυνατός ή αδύναμος από μία παρέα η οποία όριζε τα πράγματα».

«Συγκεκριμένα, στον Πειραιά εγώ που μεγάλωσα, αυτό συνέβαινε κατά κόρων σε όλους. Υπήρχαν κάποια σχολεία τα οποία επέλεγαν και κατέβαιναν στο κέντρο του Πασαλιμανιού και έδερναν οποιονδήποτε ήθελαν, γιατί έτσι ήθελαν εκείνα. Ήταν σαν να βιώνουμε αυτό που λέμε "η προστασία της νύχτας στα μαγαζιά" που την έφερναν στον Πειραιά και έλεγαν "εμείς είμαστε εδώ πέρα, οι υπόλοιποι όλοι δεν υπάρχετε". Αυτό συνέβαινε σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου σεξουαλικής προτίμησης. Το 'χω βιώσει κι εγώ κι ένιωθα τρόμο. Δηλαδή, με κυνηγούσαν επειδή απλά χαιρέτησα έναν τύπο που τον ήξερα εγώ από τη γειτονιά που άνηκε σε μία παρέα που έδερνε κόσμο κι εκείνοι θεώρησαν εκείνη τη στιγμή ότι κάτι του έκανα», περιέγραψε.

«Τον καταλαβαίνω. Είναι ένας τρόμος που αν δεν τον βιώσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις. Το έχω βιώσει και είναι τραγικό. Κάνεις χρόνια να το ξεπεράσεις, γιατί πάντοτε έχεις τον φόβο ότι κάποιος θα έρθει που είναι πιο δυνατός από εσένα για λάθος λόγους και μονίμως θα σε έχει στη γωνία και πρέπει να τον φοβάσαι», επισήμανε στο τέλος.

«Δεν το καταλαβαίνω αυτό, δεν το χωράει το μυαλό μου. Ξεκινάει από τους γονείς, διότι όταν εγώ βάλω ένα μικρόβιο στο παιδί μου ότι αυτός είναι διαφορετικός και είναι λάθος αυτό το πράγμα, το παιδί θα επηρεαστεί από άλλα παιδιά που το θεωρούν αντίστοιχο και θα πάνε να εξουσιάσουν αυτό εκεί το παιδάκι», κατέληξε η Μπέττυ Μαγγίρα.