Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στο νοσοκομείο εισήχθη ξανά όπως έγινε γνωστό μέσα από πολλά δημοσιεύματα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λίγο καιρό μετά τον γάμο του, ο οποίος αντιμετωπίζει ξανά προβλήματα με την υγεία του και νοσηλεύεται από τη Δευτέρα 27/3 στο νοσοκομείο San Raffaele.

Στο νοσοκομείο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, φαίνεται πως αισθάνθηκε πόνους για αυτό τον λόγο ήταν αναγκαίο να εισαχθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Λομβαρδίας για εξετάσεις, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες τον θέλουν να λαμβάνει, αν όλα πάνε βέβαια καλά, εξιτήριο την Τετάρτη.

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε νοσηλευτεί για τελευταία φορά στο San Raffaele πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2022, εξαιτίας λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος λόγω της οποίας υποβλήθηκε σε εντατικές θεραπείες.

Μάλιστα, εκτός από αυτό και τον Σεπτέμβριο του 2020, είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας με συνέπεια να νοσηλευτεί ξανά.

Σε άλλες δυο περιπτώσεις, το 2016 και το 2019 είχε εισαχθεί στο ίδιο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επεμβάσεις στην καρδιά και στο έντερο αντίστοιχα.

Η καταδίκη και η έφεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Τον Οκτώβριο του 2012 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για φοροδιαφυγή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδίκης ο Σ. Μπερλουσκόνι φέρεται να δήλωσε «Η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

«Ήμουν βέβαιος ότι η δίκη θα τελείωνε με την αθώωσή μου, πρόκειται για μία σαφέστατα πολιτική απόφαση». Μιλώντας αργότερα στο υπό ιδιοκτησία του τηλεοπτικό κανάλι Italia Uno υποστήριξε ότι «εξαιτίας ορισμένων δικαστών, η Ιταλία μετατρέπεται σε μια βάρβαρη χώρα».

Συνέχεια των δηλώσεων αυτών ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας (PDL), Αντζελίνο Αλμπάνο πρόσθεσε «Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι».

Σημειώνεται ότι η ποινή αφορά υπόθεση αγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την προβολή ταινιών από τις ΗΠΑ από τα τηλεοπτικά κανάλια του ομίλου Mediaset ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα δε με την ιταλική ποινική δικονομία ο Σ. Μπερλουσκόνι έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης δύο φορές προτού υπάρξει οριστική καταδίκη.

Κατά συνέπεια δεν υποχρεούται να εκτίσει την ποινή φυλάκισης, μέχρι να εκδικαστεί και η τελευταία του έφεση. Ήδη έχει ασκηθεί η πρώτη. Έπειτα από την απόφαση οι μετοχές της Mediaset υποχώρησαν σχεδόν 3%