"Κόλαφος" η Θάλεια Ματίκα - «Αυτό το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς ας τελειώσει κάποια στιγμή»

«Δηλαδή τόσο απλά, 2023»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε η Θάλεια Ματίκα το απόγευμα της Τετάρτης 5/4. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολυσυζητημένη δήλωση που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξη περί της χειραφέτησης της γυναίκας.

Την ίδια στιγμή, μίλησε και για τον αγαπημένο της, Τάσο Ιορδανίδη (δείτε εδώ τον λόγο που είχαν φτάσει μέχρι τον χωρισμό) αλλά για την επικοινωνία με τα παιδιά της αποκαλύπτοντας πως ο γιος της την παίρνει συνεχώς τηλέφωνο χωρίς λόγο απλά και μόνο για να την ακούσει.

Οι δηλώσεις της Θάλειας Ματίκα

«Όταν μια γυναίκα επαγγελματίας δίνει μια συνέντευξη θεωρείται πολύ δεδομένη μια τέτοια ερώτηση σε σχέση με έναν άνδρα. Το τι θα πει η γυναίκα έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από ότι ένας άνδρας και εγώ ουσιαστικά, αυτό που ήθελα να πω στο τέλος της ημέρας, ήθελα να μιλήσω για την χειραφέτηση της γυναίκας και μόνο. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αυτό το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς, sex symbol, ατσαλάκωτης, super woman ας τελειώσει κάποια στιγμή. Εντάξει; Κι ας μοιραστούμε τους ρόλους όπως πρέπει και να οδηγηθούμε, έστω στη Δύση, ουσιαστικά προς την ισοτιμία.

Δέχθηκα πολλά σχόλια και από γυναίκες και από άνδρες. Οι άνδρες προσπαθούν να υποστηρίξουν τη θέση τους στο σπίτι, οι δε γυναίκες νομίζω πως το παίρνουν στραβά και νιώθουν ότι οι ίδιες ας πούμε προσφέρουν όλα αυτά δεν είναι σωστό να τα προσφέρουν. Φυσικά και είναι σωστό και ο καθένας επιλέγει τη ζωή του. Απλώς εγώ δεν θέλω να θεωρείται θέσφατο για ένα κορίτσι μεγαλώνοντας ότι αυτή είναι μια υποχρέωση της σε αυτή την ζωή. Δεν έχει καμία υποχρέωση. Ισότητα μέσα σε ένα σπίτι έχουν κάποιες υποχρεώσεις αυτοί που ζουν σε ένα σπίτι, ανεξαρτήτου φύλου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δηλαδή τόσο απλά, 2023.

Στην παρερμηνεία νομίζω ότι φταίνε πολύ και τα sites που παίρνουν ένα κομμάτι τόσο και βάζουν έναν τρομερό τίτλο για να κάνουν κλικαρίσματα. Επίσης, ζούμε και την εποχή των social media που ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει.

Νομίζω ότι ο Τάσος είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου, έτσι νιώθω. Δε μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου χωρίς τον Τάσο. Με τα χρόνια αυτό γίνεται πιο δυνατό. Τον έχω ανάγκη. Είναι η συντροφικότητα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό πράγμα αυτό. Έχω αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη 14χρονη πορεία μου με τον Τάσο. Το βασικό είναι ότι δε γκρινιάζω πλέον για τα μικρά πράγματα ενώ είμαι ένας άνθρωπος που από τη φύση του γκρινιάζει… Με τον Τάσο έμαθα να κρατάω τις δυνάμεις μου για τις σημαντικές δυσκολίες της ζωής… Ο Τάσος έχει λίγο φρενάρει τον παρορμητισμό του….

Το πρώτο κινητό που έμαθε απ’ έξω ο γιος μου, που τώρα είναι 10 χρονών, είναι το δικό μου. Με παίρνει συνέχεια τηλέφωνο. Χωρίς κανέναν λόγο. Με παίρνει συνέχεια από το σταθερό γιατί ακόμα δεν έχει κινητό. Του λέω ότι έχω δουλειά και μου λέει, “ναι κάτσε λίγο να σου πω κάτι”. Στην ουσία δε θέλει κάτι, απλά να με ακούσει» είπε η Θάλεια Ματίκα.