Δικαιώθηκε πανηγυρικά ο Γιωρίκας Πιλίδης - Το ΑΣΕΑΔ ακύρωσε τον διετή αποκλεισμό του

Η ανάρτηση της δικηγόρου του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Τον περασμένο Νοέμβριο, το όνομα του Γιωρίκα Πιλίδη ακούστηκε αρκετά μιας και του επιβλήθηκε από Ομοσπονδία Πάλη διετής αποκλεισμός (διαβάστε εδώ περισσότερα). Σήμερα 5/4 λοιπόν έγιναν γνωστές μερικές σημαντικές εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος του, Ειρήνη Μαρούπα, αποκάλυψε μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στα social media πως ο σπουδαίος αθλητής και πρώην παίκτης του Survivor all Star δικαιώθηκε τελικά από το ΑΣΕΑΔ που έσβησε τον διετή αποκλεισμό.

Δικαιώθηκε ο Γιωρίκας Πιλίδης για τον διετή αποκλεισμό του από την Ομοσπονδία Πάλης

«ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΩΡΙΚΑ ΠΙΛΙΔΗ

Μετά από έναν χρόνο παράνομου αποκλεισμού, του εννέα φορές παγκόσμιου και ευρωπαϊκού πρωταθλητή Γιωρίκα Πιλίδη, τον οποίον του επέβαλε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, πανηγυρικά τον ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ, ακυρώνοντας την αδιανόητη και παράνομη ποινή αποκλεισμού του, από κάθε αθλητική διοργάνωση για δύο έτη.

Επιτέλους, ο Γιώργος Πιλίδης επιστρέφει στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Συνέχισε το ευ αγωνίζεσθαι Γιωρίκα. Είμαστε όλοι έτοιμοι να χαρούμε με τις επιδόσεις σου και να σε καμαρώσουμε να υψώνεις την ελληνική σημαία.

Η δικηγόρος του Γεωργίου Πιλίδη

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ», έγραφε χαρακτηριστικά η ανάρτηση της δικηγόρου του Γιωρίκα Πιλίδη.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΩΡΙΚΑ ΠΙΛΙΔΗ Μετά από έναν χρόνο παράνομου αποκλεισμού, του 9 φορές παγκόσμιου και ευρωπαϊκού πρωταθλητή ...

Posted by Μαρούπα Ειρήνη on Wednesday, April 5, 2023

Τι είχε ειπωθεί αμέσως μετά την είδηση για τον αποκλεισμό του

Το πρωί της Κυριακής 6/11, ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Στέργιος Λεωνάκης και η δικηγόρος του, Ειρήνη Μαρούπα μίλησαν στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι.

«Έκαναν κατάληψη του χώρου και δεν επέτρεψαν να διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τα επεισόδια ήταν μία δυσφήμιση για το άθλημα της πάλης» σημείωσε ο πρόεδρος.

Η δικηγόρος του αθλητή, Ειρήνη Μαρούπα είπε: «Ο λόγος της τιμωρίας του Γιωρίκα ήταν ότι είπε την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στον χώρο της πάλης και χωρίς να επεκταθεί ακόμα στα σεξουαλικά σκάνδαλα.

Μετά τις αποκαλύψεις του βγαίνοντας από το Survivor για τις απειλές ξεκίνησε ένα τσουνάμι αποκαλύψεων για σεξουαλικά σκάνδαλα στον χώρο της πάλης. Αγοράκια σπρώχνονται στη μαστροπεία. Έγινε έρευνα που μετά εξαφανίστηκε. Είναι ένα πολύ αγνό παιδί, ακέραιος χαρακτήρας και είναι ντροπή τους που τον καταστρέφουν σκόπιμα για να μην αποκαλύψει τις βρωμιές τους.

Η Ομοσπονδία έχει “συγχωρήσει” ντοπαρίσματα, συγκαλύπτει σεξουαλικά σκάνδαλα, το λέει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπανδίας για τα σκάνδαλα που καλύπτει ο πρόεδρος κ. Θάνος με ποικίλες παρανομίες. Κατηγορούν τον Πηλίδη ότι συνέβαλε στα επεισόδια. Γιατί δεν λένε ότι ο Γκαρντάνοφ έριξε την μπουνιά στον Ιακωβίδη και από εκεί ξεκίνησαν τα επεισόδια και ο Πηλίδης ήταν έξω από τον χώρο;».