Με στενό πορτοκαλί φόρεμα, συν 13 κιλά από την εγκυμοσύνη - Η Ιωάννα Μαλέσκου λίγο πριν τον τοκετό

Το μήνυμα που έστειλε

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
imaleskou - instagram
imaleskou - instagram

Η Ιωάννα Μαλέσκου βρίσκεται στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της και μάλιστα μέσα από αναρτήσεις, που κάνει η ίδια στα social media βλέπουμε το πόσο πολύ έχει μεγαλώσει η κοιλίτσα της, αφού τώρα είναι πραγματικά μία ανάσα μακριά από το να γεννήσει.

Η παρουσιάστρια μπορεί να προσέχει τη διατροφή της, ενώ παράλληλα κάνει ανελλιπώς γυμναστική καθώς έτσι κατάφερε να αποφύγει τα πολύ περιττά κιλά, που θα έβαζε μιας και κατά τα άλλα η εγκυμοσύνη αλλάζει το σώμα μιας γυναίκας (δείτε εδώ την τρυφερή φωτογραφία με τον πατέρα του παιδιού της).

Μέσα από το νέο post, που έκανε η Μαλέσκου το Σάββατο 8/4 στο instagram μας έδειξε πως είναι σήμερα, ποζάροντας με ένα πορτοκαλί στενό φόρεμα, ενώ παράλληλα έστειλε αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλες τις εγκυμονούσες!

Η νέα ανάρτηση της Ιωάννας Μαλέσκου λίγο πριν γεννήσει

«Οι σκέψεις μου σε εικόνες, όσο η κοιλίτσα μου φουσκώνει ???????????????? Από τον μικρό Οβελίξ, αγωνιστικές καλημέρες στις απανταχού εγκυμονούσες ! Πάμε γερά!», έγραψε η Ιωάννα Μαλέσκου.

Η εξομολόγηση της Μαλέσκου για τα κιλά που έχει πάρει

Τελικά ισχύει απόλυτα αυτό που λένε “όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει” και μάλλον η Ιωάννα Μαλέσκου το έχει υιοθετήσει σαν motto της, μια και την τελευταία πενταετία είδε την ζωή της να αλλάζει ριζικά ... Της λείπει η τηλεόραση, ποιοι την πολέμησαν, θα επιστρέψει στο τηλεοπτικό τοπίο;

Βομβαρδισμός ερωτήσεων με την παρουσιάστρια να απαντάει σε όλες τις εύλογες απορίες μας διανύοντας την πιο ευτυχισμένη περίοδο στον 9ο μήνα και περιμένοντας την κόρη της, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει την ηρεμία με τον σύντροφό της Κωνσταντίνο Δανιά, κάνει περιπάτους στην φύση με την ωραιότερη τετράποδη παρέα, την Μπαλού, την Κοκό, την Σανελίτα, και περνάει το δικό της μήνυμα στο YOU για τα οφέλη των πιλάτες στην εγκυμοσύνη και τις διατροφικές συνήθειες που ακολουθεί.

Από τις ωραιότερες παρουσίες στην ελληνική τηλεόραση, η Ιωάννα Μαλέσκου με τα νέα δεδομένα που ήρθαν στην ζωή της βάζει μια τελεία στα παλιά και ξεκινάει από την αρχή σε μια εποχή τηλεοπτικής παράνοιας...

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Φανατική της γυμναστικής και των πιλάτες;

Ιωάννα Μαλέσκου: 9 μηνών στο γυμναστήριο - «Έχω πάρει ήδη 13 κιλά! Έπρεπε να περιοριστούν άμεσα η ζάχαρη και...»

Σωστά. Από μικρή γυμναζόμουνα, αλλά έκανα δυνατές προπονήσεις με όργανα και βάρη για να φαίνομαι πιο “στεγνή”. Περνώντας τα χρόνια ήθελα να “μαλακώσω” την εικόνα μου, να μην είμαι τόσο μυώδης και να έχω μια πιο γλυκειά και πιο θηλυκή εικόνα που ομολογώ ότι τώρα πια μου αρέσει περισσότερο. Εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησα τους πιλάτες χωρίς να γνωρίζω τα οφέλη που θα έχουν στο σώμα μου, στην υγεία μου, στην διάθεσή μου και βέβαια - ποιος να το φανταζόταν! - ότι θα μου ήταν όσο ποτέ άλλοτε τόσο απαραίτητοι σε μια πολύ σημαντική φάση της ζωής μου όπως αυτή που διανύω τώρα.

Δεν ήθελες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σου να είσαι πιο χαλαρή, όπως συνηθίζουν οι περισσότερες έγκυες;

Σταμάτησα στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου πολύ συνειδητοποιημένα, επειδή ήταν οι πιο κρίσιμοι μήνες, οποιαδήποτε μορφή άσκησης, ένιωθα όμως ότι κάτι μου έλειπε.Το πιλάτες μού ήταν απαραίτητο για να βρω ξανά την ισορροπία μέσα μου, είχα ανάγκη αφενός να εισπράττω ενέργεια από την γυμναστική και αφετέρου να εκτονώνομαι.

Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεσαι;

Δυο. Εξαρτάται από τις δυνάμεις που έχω, αν και δόξα τον Θεό γυμνάζομαι ακόμα και τώρα που είμαι στον 9ο και στην τελική ευθεία.

Έχεις αλλάξει και τις διατροφικές σου συνήθειες, γιατί βλέπω ότι δεν έχεις πάρει καθόλου κιλά...

Έχω πάρει ήδη 13 κιλά που δεν περίμενα να μπουν τόσο εύκολα στο σώμα μου και που για τα δικά μου δεδομένα είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Φαντάζομαι ότι και το προσεχές διάστημα, τουλάχιστον όπως μου λένε, θα μπουν και κάποια παραπάνω, παρόλα αυτά δεν αγχώνομαι για το πως είμαι εμφανισιακά. Συγκεκριμένη διατροφή δεν έχω κάνει με αυστηρότητα γιατί δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα υγείας, όμως εννοείται ότι η ζάχαρη και το αλάτι έπρεπε άμεσα να περιοριστούν. Η ζάχαρη αντικαταστάθηκε με άλλα υποκατάστατα, όπως η στέβια και το σιρόπι αγαύης, άρα προσάρμοσα και την μαγειρική που κάνω στο σπίτι με αυτά και επίσης δεν ήμουνα ποτέ υπέρ των αλμυρών φαγητών, αντικατέστησα το αλάτι που κάνει κατακρατήσεις με τα μπαχαρικά. Ο γιατρός μου συνηθίζει να λέει “ακούς το σώμα σου και πορεύεσαι, απλώς πρόσεχε για να επανέλθει μετά – το πιο βασικό -και η ελαστικότητα της επιδερμίδας σου”. Κάνω αυτό ακριβώς, ακούω το σώμα μου και όταν νιώσω πόνους ή είμαι κάπως, “παγώνω” τα πάντα.

Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής σου γενικότερα;

Ιωάννα Μαλέσκου: 9 μηνών στο γυμναστήριο - «Έχω πάρει ήδη 13 κιλά! Έπρεπε να περιοριστούν άμεσα η ζάχαρη και...»

Ναι σίγουρα, έχει αλλάξει ακόμα και σε απλά πράγματα. Δεν σηκώνω βάρος, ελέγχω την κάθε κίνησή μου, περιόρισα αρκετά τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο, εξυπηρετούμαι βέβαια μόνη μου όσο αντέχω και μπορώ και όταν χρειάζεται με τον άνθρωπό μου. Σκέφτομαι με χιούμορ καμμιά φορά ότι κάποτε έβαζα την ηλεκτρική σκούπα και δεν με ένοιαζε, ακόμα και κάτω από το κρεβάτι, ενώ τώρα εγώ και η... σκούπα αλληλοκοιταζόμαστε και σκεφτόμαστε πως αλλιώς θα διαχειριστούμε την σχέση μας (γέλια).

Εκτός από τον μαιευτήρα σου πριν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι μίλησες και με την γυμνάστριά σου;

Ναι φυσικά. Δεν κάνω ταρζανιές και πράγματα πάνω από τις δυνάμεις μου, πάντα έχω την πλήρη καθοδήγηση και επιτήρηση της δασκάλας μου, ιδιαίτερα μετά από αυτή την 3μηνη αποχή μου από τα μαθήματα και με το νέο δεδομένο, μεγαλώνοντας ένα ανθρωπάκι μέσα μου. Βέβαια εκείνη γνώριζε τις δυνάμεις μου και το επίπεδο που είχα φτάσει, επομένως προσάρμοσε το ήδη υπάρχον ασκησιολόγιο μας και με άλλες ασκήσεις που ενδεχομένως άλλες έγκυες, που δεν έχουν γυμναστεί στο παρελθόν, να μην μπορούν να κάνουν. Για αυτό καμμιά φορά που μοιραζόμουνα ασκήσεις στο Instagram και εισέπραττα ορισμένα σχόλια τύπου “αυτή η άσκηση είναι επικίνδυνη”, απαντούσα ότι μια άσκηση μπορεί να μην επιτρέπεται ή να δυσκολέψει μια έγκυο αν και εφόσον δεν γνωρίζει πως να την κάνει και εάν και εφόσον δεν μπορεί. Εγώ επειδή γνωρίζω μπορώ να κάνω ακόμα και μόνη μου στο σπίτι συγκεκριμένες ασκήσεις που ενδείκνυται και βοηθούν για τους πόνους στην μέση, στην πλάτη μέχρι την στιγμή του τοκετού.

Υπάρχουν έγκυες που μοιράζονται μαζί σου μέσω instagram τυχόν απορίες τους;

Ναι από την πρώτη στιγμή που μοιράστηκα την εγκυμοσύνη μου με τον κόσμο όπως και όταν μοιράστηκα την γυμναστική που κάνω, ανταλάσουμε πολλά μηνύματα με γυναίκες που δεν τις ξέρω καν.

Έχεις άγχος για την γέννα;

Όσο πλησιάζει ο καιρός έχω άγχος, προσπαθώ όμως όσο το δυνατόν περισσότερο να το αποβάλλω. Ακόμα και όταν με στρεσάρει κάποιος ή κάτι, εξομαλύνω την κατάσταση, ή προσωρινά απομακρύνομαι από αυτή. Εστιάζω μόνο στο να είμαι εγώ καλά ώστε να φέρω ένα υγιές μωρό στον κόσμο. Έχω βέβαια αυτά τα σκαμπανεβάσματα, μπορεί να κλαίω, να συγκινούμαι πολύ εύκολα και όταν με ρωτάνε τι ακριβώς έχω να μην μπορώ να εξηγήσω τι μου συμβαίνει. Σκέφτομαι καμμιά φορά πόσο σημαντική αλλά και κατευναστική για την ψυχολογία μου είναι η παρουσία του ανθρώπου μου αλλά και όλων εκείνων που είναι ψύχραιμοι και λογικοί στο κοντινό μου περιβάλλον.

Τις περίεργες λιγούρες των εγκύων δεν τις έχεις μέσα στη νύχτα;

Εννοείται ότι μπορεί και αυτό να συμβεί, όσο πειθαρχημένη και να είμαι, εάν όμως δεν γίνει δεν θα τρελαθώ κιόλας... Ευτυχώς δεν έχω ζητήσει φαγητό το βράδυ, αλλά και σε καμία περίπτωση δεν έχω ξαπλώσει χωρίς να φάω. Μου αρέσει το φαγητό αλλά με μέτρο, δεν το παρακάνω για να μην υποφέρω και προσπαθώ συνήθως να κάνω την “ατασθαλία” μου μετά από περπάτημα ώστε να έχω μια ισορροπία.

Αντιμετώπισες ψύχραιμα τις πρώτες αλλαγές στο σώμα σου;

Στην αρχή τις έβλεπα ναι μεν με μια γλυκειά διάθεση, ταυτόχρονα όμως με άγχωναν κιόλας και δεν ήξερα πως να τις διαχειριστώ. Από όταν επικοινώνησα την κατάστασή μου και μετά που δεν χρειαζόταν να την κρατάω ως μυστικό, άρχισα να σκέπτομαι με χιούμορ ότι είμαι μια μπαλίτσα που κυκλοφορεί, μια φουσκοκοιλίτσα με μαγουλάκια. Τώρα πια έχω καταλάβει ότι οι ντουλάπες μου είναι γεμάτες ρούχα που δεν μου κάνουν και έχω γίνει 2 φορές η Ιωάννα που ήμουνα. Νιώθω σε κάθε βήμα μου πιο βαριά, αν και είναι απολύτως φυσιολογικό. Εννοείται ότι σκέφτομαι μετά πως θα επανέλθει το σώμα μου ομαλά, όμως στην παρούσα φάση δεν θα στενοχωρηθώ... Όλες οι μαμάδες μου λένε να απολαμβάνω την κάθε στιγμή που διανύω και όλα θα γίνουν.

Όταν γεννήσεις θα επιστρέψεις σύντομα πάλι στους φρενήρεις ρυθμούς της δουλειάς;

Όταν επανέλθω με το καλό στους επαγγελματικούς ρυθμούς δεν θα είμαι η Ιωάννα που ήμουνα πριν, θα έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μου. Εννοείται ότι στον ελεύθερο χρόνο μου θα κάνω τα χόμπι μου και θα κρατήσω αυτή την ποιότητα που θέλω για να μπορώ ταυτόχρονα να διαχειριστώ τους φρενήρεις ρυθμούς και τα άγχη, που έτσι και αλλιώς όλοι έχουμε στα περιβάλλοντα εργασίας. Θέλω να έχω μια ισορροπία με το μωράκι μου, να μπει όπως λένε “από κούνια” στον τρόπο ζωής της οικογένειάς μας, για να γίνει ένα συνειδητοποιημένο παιδάκι με εμπειρίες και βιώματα και κυρίως να έχει επαφή με τα ζώα.

Προτάσεις για δουλειά σου γίνονται;

Ναι, αλλά στην παρούσα φάση και ειδικά τους πρώτους μήνες μετά την γέννα δεν θα έχω αυτή την αγωνία.

Ήθελες να κάνεις κοριτσάκι;

Ιωάννα Μαλέσκου: 9 μηνών στο γυμναστήριο - «Έχω πάρει ήδη 13 κιλά! Έπρεπε να περιοριστούν άμεσα η ζάχαρη και...»

Εννοείται ότι σε πρώτη σκέψη ήθελα ένα παιδάκι γερό, αν και ανέκαθεν, για έναν ανεξήγητο λόγο, ήθελα κοριτσάκι. Ίσως γιατί στο μυαλό μου είχα την ταύτιση μαμάς – κόρης και ότι θα είμαστε παρεούλα σε όλα.

Πρόσφατα έκανες ένα ταξίδι στην Μυτιλήνη και προσκύνησες στον Ταξιάρχη Μανταμάδου...

Ήταν το διάστημα που δεν είχα μοιραστεί ακόμα την εγκυμοσύνη μου και ένιωσα την ανάγκη να το κάνω. Είχα βέβαια ένα σημείο αναφοράς αφού η καταγωγή του άντρα μου είναι από την Μυτιλήνη και έτσι κάναμε το ταξίδι σαν εκδρομή για να δούμε τους φίλους μας, αλλά και για να γνωρίσω αυτόν τον τόπο για τον οποίο είχα ακούσει τόσα πολλά. Είχα ανάγκη να προσευχηθώ και να προσκυνήσω την εικόνα, άκουγα να μιλάνε για την δύναμη της και την ενέργεια που παίρνεις από αυτήν και δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο καλό μου έκανε, σα να ένιωσα την ευλογία μέσα μου (δείτε εδώ την φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει τότε). Έχει μια φοβερή ενέργεια ο ναός και όσο παράδοξο και εάν ακούγεται νιώθεις ότι με έναν τρόπο συνδέεσαι με την εικόνα του Αρχάγγελου που ο καθένας μας όσο την κοιτάει και ανάλογα με την πίστη του, βλέπει την όψη Του να αλλάζει.

Προετοιμασίες γάμου κάνεις;

Όχι, θα κάνουμε έναν πολιτικό γάμο άμεσα, είναι μια συνθήκη που συμφωνήσαμε μεταξύ μας για το παιδάκι μας βασικά. Μελλοντικά θέλω πολύ όμως και λόγω της πίστης μου να νιώσω αυτό το ίδιο το μυστήριο και ευελπιστώ κάποια στιγμή να γίνει.

Μας λείπεις από την τηλεόραση, εσένα όμως σου λείπει;

Αν και η φετινή τηλεοπτική χρονιά είναι κάπως παράξενη και ιδιαίτερη, ναι μου λείπει, ένα κομμάτι μου την αναζητά, όχι για την έκθεση, αλλά γιατί είναι κάτι που κάνω με την καρδιά μου. Το διάστημα που είμαι εκτός αναθεώρησα κάποια πράγματα. Επειδή στο παρελθόν για πολλούς και διαφόρους λόγους είχα μια εσωτερική ανάγκη να με “προστατεύω”, αυτό αποτυπωνόταν σαν μια απόσταση ανάμεσα σε εμένα και στον κόσμο που ήταν ανερμήνευτη για κάποιους λόγους, σίγουρα όμως δεν γινόταν από ψώνιο ή από την μεριά μου με μια διάθεση σνομπίστικη. Μου κακοφαινόταν όταν άκουγα κάποιον να πιστεύει κάτι τέτοιο για μένα, εγώ είχα απλά την ανάγκη και την διάθεση να με προστατέψω μέχρι να νιώσω ότι πατάω γερά στα πόδια μου. Όταν επιστρέψω λοιπόν θέλω να είμαι ετοιμοπόλεμη και στο εξής με πιο γερά αντανακλαστικά.

Πάντως εκείνο το υπέροχο τσιφτετέλι δεν πρόκειται να το ξεχάσει κανείς...

Το έκανα πολύ αυθόρμητα και δεν μετανιώνω, ότι και εάν σημαίνει αυτό και όσο και εάν μου έχει κοστίσει σε σχόλια ... Αν και ήταν υπέρβαση για εμένα, ήταν μια ιδέα που είχαμε με την ομάδα μου και δεν με τρόμαξε να τσαλακωθώ... Βέβαια έχω ακούσει κάποιους να λένε“ σιγά, έτσι τσαλακώνεσαι εσύ δείχνοντας το κορμί σου”; Δεν είχα ανάγκη να δείξω το κορμί μου, αλλά να δώσω μια άλλη νότα σε αυτό που έκανα, τώρα δεν θα το ξαναέκανα. Θα προστατεύω την εικόνα μου παραπάνω και σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελα, ειδικά τα δηκτικά σχόλια από συγκεκριμένους ανθρώπους, να αποτυπωθούν στο παιδί μου, στον άντρα μου και στην οικογένειά μου.

Τυχόν λάθη του παρελθόντος θα τα επαναλάβεις;

Εκείνο που έχω εκλάβει ως μάθημα είναι ο τρόπος που θα διαχειριζόμουνα τώρα μια κατάσταση. Με οτιδήποτε αισθανθώ άσχημα, άβολα ή σε ένα βαθμό έντονα προσβεβλημένη, απλά θα απομακρύνομαι με ευγενικό τρόπο. Πάντα ήμουνα και θα είμαι ευγενική, γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, αλλά είναι στιγμές που λες “εδώ τώρα βάζω τελεία και δεν συνεχίζω”. Καμμία φορά σκέφτομαι κάποια σκηνικά που εάν θα έπρεπε να τα διαχειριστώ τώρα, δεν θα μου επέτρεπα σε καμμία περίπτωση να νιώσω άσχημα και να τα εσωτερικεύσω. Οτιδήποτε με χαλάει ή με προσβάλλει θα το κόβω, αν και γενικότερα δεν προκαλώ ούτε και θέλω να δημιουργώ καταστάσεις ή έριδες.

Γιατί νιώθω ότι κάποιοι σε περίμεναν στην γωνία;

Εάν έλεγα εγώ κάτι τέτοιο θα ήταν σα να στοχοποιώ τον εαυτό μου και να θυματοποιούμαι. Εφόσον όμως το επισημαίνεις εσύ με την έμπειρη ματιά του ανθρώπου έξω από τον δικό μου χώρο, θα σου πω ότι είναι άδικο, εάν πράγματι συνέβαινε από ανθρώπους του χώρου, ειδικά για κάποιον που δεν έχει προλάβει να δώσει τα διαπιστευτήριά του και δεν έχει συστηθεί απόλυτα, όλοι θέλουν τον χώρο και τον χρόνο τους. Τώρα που δεν είμαι στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι, στενοχωριέμαι βλέποντας να επιτίθενται σε ανθρώπους που έχουν επιλεγεί από έναν σταθμό και που κάνουν την προσπάθειά τους... Είναι άδικο να συμβαίνει και επειδή έχω περάσει από αυτή την φάση, συμπάσχω με έναν τρόπο...

Όταν είδες τον σύντροφό σου σκέφτηκες αμέσως ότι θέλεις με αυτόν τον άνθρωπο να κάνεις οικογένεια;

Δεν μπορώ όταν ακούω να λένε κάτι τέτοιο για ένα θέμα τόσο σοβαρό, όπως είναι το μέλλον της ζωής και η οικογένεια, με τρομάζει. Εγώ επέλεξα τον άνθρωπο αυτόν και ένιωσα να είναι ο άνθρωπός μου, μετά από αρκετό διάστημα γνωριμίας, συναναστροφής και κοινής πορείας μας, γιατί πρώτον δεν ενθουσιάζομαι εύκολα, και δεύτερον παρά το νεαρό της ηλικίας μου, περνάω τα πράγματα από χίλια κόσκινα. Έχουν συμβεί πολλά πράγματα στη ζωή μου για να μπορώ να πω “αυτός είναι ο άνθρωπός μου”. Προφανώς και ο Κωνσταντίνος είναι ένας πολύ ωραίος άντρας αλλά δεν ήξερα εάν υπάρχει εκατέρωθεν ενδιαφέρον και δεν προτρέχω να κάνω σχέδια στο μυαλό μου. Γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων και μέσω της αγάπης μας και της κοινής διαδρομής για τα ζώα συνδεθήκαμε, άσχετο που στην πορεία προέκυψαν πολλά κοινά να μας συνδέουν. Όταν λοιπόν είδα ότι και το μέσα του είναι πιο δυνατό είπα “εδώ είμαστε και προχωράμε, ναι είναι ο άνθρωπός μου” και είμαστε ένα πλέον.

Πάντως κατάφερες να κρύψεις πολύ καλά την προσωπική σου ζωή...

Δεν την έκρυψα, την προστάτευσα όμως τόσο πολύ, ώστε ακόμα και άτομα από το περιβάλλον μου να μην γνωρίζουν. Στην φάση που βρισκόμουν τότε εγώ, ήταν ένα σοκ, γιατί δεν ήμουνα προετοιμασμένη για να πέσει ένας μεγάλος προβολέας στην προσωπική μου ζωή αλλά ούτε και εκείνος ήταν έτοιμος για να μάθουν το δικό του προσωπικό κομμάτι. Ένιωσα λοιπόν την ανάγκη να μην εκθέσω και να μην δημιουργήσω πρόβλημα ποτέ σε κάποιον που ήταν έξω από αυτό το “παιχνίδι”. Ήθελα και θέλω να προστατεύω το σπίτι μου και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου.

Έχεις σκεφτεί πόσα πράγματα έχουν αλλάξει στη ζωή σου τα τελευταία 5 χρόνια;

Όλα! Συνειδητοποίησα από την αρχή που ήρθα στην Αθήνα αυτές τις αλλαγές, όταν είχα το καθημερινό κυνηγητό που έπρεπε να απαντήσω για πράγματα που δεν ένιωθα την ανάγκη. Έκανα μια καθημερινή εκπομπή στην τηλεόραση και δεν ήθελα να με περνάνε για “μαιντανό” και να μπουκώσει ο κόσμος από εμένα. Αποτραβιόμουν, με αποτέλεσμα να μην κάνω πράγματα στην συχνότητα που θα μπορούσα. Αυτό κάποιοι πιθανόν το εισέπρατταν ως σνομπισμό, ήταν όμως μια ανάγκη μου να προστατευτώ και όχι να δημιουργήσω άθελά μου μια απόσταση.

PILATES HOME

Ιωάννα Μαλέσκου: 9 μηνών στο γυμναστήριο - «Έχω πάρει ήδη 13 κιλά! Έπρεπε να περιοριστούν άμεσα η ζάχαρη και...»

Γυμνάζονται ανελλιπώς μαζί τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα. Η personal trainer της Ιωάννας Μαλέσκου γυμνάζεται μαζί της πριν ακόμα από την εγκυμοσύνη της και μιλάει στο YOU για τα οφέλη των πιλάτες σε εγκύους και μη αλλά και για την συμπεριφορά της μαθήτριάς της.

Οι πιλάτες είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος για τις εγκύους, ειδικά αν πρόκειται για συγκεκριμένο ασκησιολόγιο που σαφέστατα βοηθάει πάρα πολύ και στην ψυχολογία και στο σώμα τους. Όσο προχωράει μια εγκυμοσύνη ελαττώνουμε το κοινό ασκησιολόγιο που έχουμε για εγκύους και μη. Η Ιωάννα έχει κάποιες ασκήσεις που τις έχει ξανακάνει πριν την εγκυμοσύνη της, αλλά σταδιακά έχουμε ελαττώσει και ορισμένες, π.χ δεν μπορούμε να κάνουμε κοιλιακούς. Δουλεύουμε βέβαια τους πλάγιους κοιλιακούς, τους εγκάρσιους, έχουμε περιορίσει την διάσταση, δουλεύουμε τους μυς του κορμού μας για να μην έχει πόνους στην πλάτη και στην μέση, τους μυς του πυελικού εδάφους κάτω χαμηλά στην λεκάνη που θα την βοηθήσουν να γεννήσει πιο ομαλά και γενικά, μέσω της αναπνοής, το πιλάτες βοηθάει πολύ και στην ψυχολογία της εγκύου επειδή έχει αναπνοή, ενεργοποίηση του κέντρου μας και κίνηση. Η Ιωάννα ξεκίνησε στο στούντιό μας κάνοντας kangoo jumps και όταν γνώρισε το πιλάτες εγκατέλειψε εντελώς την αερόβια άσκηση. Είναι πολύ καλή μαθήτρια, πεισματάρα και θέλει να τα κάνει όλα τέλεια.

Οι μαιευτήρες είναι σύμφωνοι με την μέθοδο πιλάτες;

Οι περισσότεροι γιατροί είναι ενημερωμένοι για την μέθοδο πιλάτες και συστήνουν την άσκηση στις εγκύους μετά το πρώτο τρίμηνο αναλόγως την εξέλιξη της κάθε εγκυμοσύνης. Στο πιλάτες δουλεύουν συμμετρικά πολλοί μυς και είναι μια συνδυαστική άσκηση. Η Ιωάννα που πήγε να κάνει κάποια μαθήματα με την μαία της πρόσφατα ήξερε ήδη πως να δουλέψει τις αναπνοές της. Σαφέστατα πηγαίνουμε πάντα με τα όρια της εγκύου και φυσικά υπήρχαν δύσκολες μέρες που η Ιωάννα δεν μπορούσε να γυμναστεί. Οι συμβουλές που της δίνω είναι να μην σκύβει, να σηκώνεται από το κρεβάτι με τους αγκώνες της στο πλάι και γενικώς να μην ξεπερνάει τα όριά της, να πηγαίνει πιο χαλαρά σε ότι και εάν κάνει.