Κατέρρευσε στην κάμερα του Mega Καλημέρα μιλώντας για τον καρκίνο του παιδιού της

«Προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι για να στηρίξουμε τα παιδιά μας»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κατέρρευσε στην κάμερα του Mega Καλημέρα μιλώντας για τον καρκίνο του παιδιού της

Η κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα βρέθηκε στον Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια "Φλόγα" που φιλοξενούνται οικογένειες παιδιών με καρκίνο και μητέρες μίλησαν για την μάχη που δίνουν τα παιδιά τους.

Στην αρχή μίλησε η κυρία Ρόη Παπαϊωάννου η οποία βρίσκεται στο πλευρό της 9χρονης κόρης της Εύας που διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin. Η οικογένεια της μετακόμισε στην Αθήνα από την Λειβαδιά και ξεκίνησε άμεσα θεραπεία.

Δείτε επίσης: Την ώρα που τον φιλούσε και τον αγκάλιαζε - Σύζυγος αγαπημένου συγγραφέα ανακοίνωσε την μάχη του με τον καρκίνο

«Σίγουρα τα παιδιά που βιώνουν κάτι αντίστοιχο τρελαίνεται. Φτερνίζεται και λες γιατί; Δεν είναι η ανησυχία της μάνας είναι γ ανησυχία ότι ξέρεις... πως μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Μιλάμε για τα παιδιά μας, το αύριο μας», είπε και κατέρρευσε.

Στην συνέχεια, μίλησε η κ. Μαρία Γραμμενιάτη της οποία η κόρη διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 16 ετών: «Όταν το έμαθα έπαθα σοκ, πίστευα ότι έχω κάνει κάποιο λάθος εγώ στο δικό μου παιδί. Τώρα σκέφτεται την υγεία της. Θέλει να τελειώσουμε την ασθένεια και να γυρίσουμε σπίτι».

«Πήγα στο εικονοστάσι, έβγαλα μια κραυγή της είπα “είσαι μάνα, πάρε αυτό που έχει και δώστο σε μένα”. Τίποτα άλλο. Μαζέψαμε βαλίτσες και φύγαμε, ήρθαμε εδώ στην Φλόγα. Είναι δύσκολο για εμάς να τα βλέπουμε και αντίστοιχα δύσκολο να τους δώσουμε κουράγιο», εξομολογήθηκε η κ. Κωνσταντίνα Ζέρβα που βρίσκεται στο πλευρό του 6,5 ετών γιου της.

Η κ. Έλενα Πουλοπούλου συγκινεί για τον 7χρονο γιο της που δίνει την δική μου μάχη για να ξεπεράσει το κακό και να γυρίσουν σπίτι τους. «Νιώθεις ότι πεθαίνεις εκείνη την ώρα, αλλά μετά πρέπει να προχωρήσεις. Όταν ήρθα εδώ είπα δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει και άλλος κόσμος. Θα συμβούλευα τους γονείς να δώσουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς, στους ψυχολόγους. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι να σε βοηθήσουν».

Τα συγκλονιστικά λόγια μανάδων για τις μάχες των παιδιών τους