Την ώρα που τον φιλούσε και τον αγκάλιαζε - Σύζυγος αγαπημένου συγγραφέα ανακοίνωσε την μάχη του με τον καρκίνο

Δύσκολες ώρες για την οικογένειά τους...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Την ώρα που τον φιλούσε και τον αγκάλιαζε - Σύζυγος αγαπημένου συγγραφέα ανακοίνωσε την μάχη του με τον καρκίνο

Δυστυχώς, πολλοί είναι οι διάσημοι που έχουν δώσει μάχη ή συνεχίζουν να δίνουν με τον καρκίνο (δείτε εδώ την άγνωστη περιπέτεια του Γιάννη Αϊβάζη με την συγκεκριμένη ασθένεια) και την Δευτέρα 13/3 έγινε γνωστό πως ένας αγαπημένος συγγραφέας βιώνει δύσκολες ώρες για τον ίδιο λόγο.

Ο λόγος για τον Πολ Όστερ που είναι ο συγγραφέας τριάντα και πλέον βιβλίων, που έχουν μεταφραστεί σε πάνω από σαράντα γλώσσες και έγινε γνωστός το 1982, με το βιβλίο του «Η επινόηση της μοναξιάς», αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα στο οποίο ανατέμνει την προσωπικότητα του πατέρα του, «ενός αόρατου ανθρώπου».

Ο ίδιος απέκτησε διεθνή φήμη το 1987, με την «Τριλογία της Νέας Υόρκης», νουάρ που εμπνεύστηκε από την αστυνομική λογοτεχνία, ωστόσο πλέον στα 76 του, βρίσκεται στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center, όπως έγραψε η σύζυγός του μέσα από μία ανάρτησή της στο Instagram, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το είδος του καρκίνου από τον οποίο πάσχει.

Η ανάρτηση της συζύγου γνωστού συγγραφέα για την μάχη του με τον καρκίνο

«Είμαι μακριά από το Instagram εδώ και λίγο καιρό. Ο λόγος είναι επειδή ο σύζυγός μου διαγνώστηκε με καρκίνο τον Δεκέμβριο, αφού ήταν άρρωστος αρκετούς μήνες πριν από αυτό. Τώρα νοσηλεύεται στο Sloan Kettering στη Νέα Υόρκη και ζω πλέον σ’ ένα μέρος που έχω καταλήξει να αποκαλώ Cancerland» (σ.σ. «τόπος του καρκίνου»). Πολλοί περνούν τα σύνορά του, είτε επειδή είναι άρρωστοι οι ίδιοι, είτε γιατί αγαπούν κάποιον, πατέρα, παιδί, σύζυγο ή φίλο που έχει, ή είχε, καρκίνο . Ο καρκίνος είναι διαφορετικός για κάθε άτομο που τον έχει. Όλα τα ανθρώπινα σώματα είναι διαφορετικά και δεν υπάρχουν δύο ίδια.

Κάποιοι επιβιώνουν και άλλοι πεθαίνουν. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, και όμως το να ζεις κοντά σε αυτήν την αλήθεια αλλάζει την καθημερινή πραγματικότητα…

Νομίζω ότι θα ήταν απαίσιο να μείνω μόνη στη χώρα του Καρκίνου. Το να ζεις με κάποιον που έχει καρκίνο και βομβαρδίζεται με χημειοθεραπεία και ανοσοθεραπεία είναι μια περιπέτεια ανάμεσα στην εγγύτητα και τον χωρισμό», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο προφίλ της η σύζυγός του.

Πολ Όστερ καρκίνος
Instagram / sirihustvedt