Στούντιο 4: «Με συγκινεί αυτό το θέμα» - "Λύγισε" η Σοφία Κουρτίδου μπροστά στην Ζαμπέτογλου & τον Αναγνωστόπουλο

Η ιστορία πίσω από την γνωριμία της με τον άνθρωπο που δεν βρίσκεται πια στη ζωή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Στούντιο 4: «Με συγκινεί αυτό το θέμα» -

Καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, το απόγευμα της Τετάρτης 12/4, ήταν η Σοφία Κουρτίδου, η οποία δεν πραγματοποιεί συχνά τηλεοπτικές εμφανίσεις, πόσω μάλλον συνεντεύξεις. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να κάνει μία εξαίρεση και κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, η ίδια "λύγισε", καθώς άγγιξαν ένα ευαίσθητο θέμα για εκείνη (δείτε εδώ γιατί ξέσπασε σε κλάματα η παρουσιάστρια).

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για τον Αγάθωνα, ένας από τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες του ρεμπέτικου τραγουδιού, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή και αυτό είναι κάτι που την στεναχωρεί κάθε φορά που το συζητάει. Αποκάλυψε, βέβαια, μεταξύ άλλων, πως γνωρίστηκαν και κατέληξαν να έχουν σχέση πατέρα - κόρης.

Η συγκίνηση της Σοφίας Σκουρτίδου για την απώλεια που της κόστισε

«Με συγκινεί αυτό το θέμα γιατί ο Αγάθωνας είναι πολύ αγαπημένος μου φίλος. Και λέω «είναι» γιατί οι άνθρωποι αυτοί για πάντα ζουν μέσα από το έργο τους, μέσα από τα τραγούδια τους, μέσα από οτιδήποτε έχουμε μοιραστεί μαζί τους και εμένα με είχε σαν παιδί του ο Αγάθωνας γιατί έχω και την ηλικία του παιδιού του, οπότε ήμουν 17 χρονών όταν συναντηθήκαμε και δεν το ξεχνώ που ήμουν σε ένα μαγαζί που τραγουδούσα, δεν είχα καμία σχέση με το ρεμπέτικο», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Ήρθε ο Αγάθωνας και μου λέει, "εμείς οι δυο πρέπει να συνεργαστούμε". Του λέω, "Αγάθωνα εγώ δεν έχω καμία σχέση με το ρεμπέτικο". Μου λέει, "δεν με ενδιαφέρει αυτό, το ρεπερτόριο είναι το μόνο εύκολο, ειδικά αν κάποιος είναι μουσικός όπως είσαι εσύ, αρκεί να σε ενδιαφέρει". Πήγα να τους ακούσω το Σάββατο βράδυ, 17-18 χρονών, δεν κάναμε πρόβα ποτέ, βγήκα κατευθείαν».