Έστειλαν στεφάνια η Βαρδινογιάννη και η Τρέμη - Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του Γιώργου Μπόμπολα

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πριν από λίγες ημέρες έγινε, την Μεγάλη Τρίτη 11/4, γνωστό πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, μετά από μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο «Ιασώ» ο Γιώργος Μπόμπολας, επιχειρηματίας και εκδότης. Σήμερα, λοιπόν, Μεγάλη Πέμπτη 13/4, πραγματοποιείται η κηδεία του στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Το κλίμα είναι βαρύ, καθώς πλήθος κόσμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκεί για να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, ενώ όσοι δεν παρευρέθηκαν έστειλαν στεφάνια προς τιμήν του. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η Όλγα Τρέμη, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη (δείτε εδώ το δισέγγονό της), αλλά και τα στελέχη του MEGA.

Φωτογραφίες από την κηδεία του Γιώργου Μπόμπολα

Κηδεία Μπόμπολα

Κηδεία Μπόμπολα πρόσωπα

Κηδεία Μπόμπολα θρήνος

Κηδεία Γιώργου Μπόμπολα

Κηδεία Μπόμπολα Τρέμη

Κηδεία Μπόμπολα mega

Κηδεία Μπόμπολα Βαρδινογιάννη

Κηδεία Μπόμπολα Αθήνα

Ποιος ήταν

  • Γεννήθηκε το 1929 στον Πειραιά με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση.
  • Ο ίδιος ο Γιώργος Μπόμπολας συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα. Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ. Αργότερα σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναζήτησε δουλειά στο υπουργείο Δημοσίων Έργων χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε «φακελωθεί» ως κομμουνιστής. Έτσι αναγκαστικά στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία «Τεχνοδομή» με βασικό συνέταιρο τον μετέπειτα υπουργό Δημοσίων Έργων Ευάγγελο Κουλουμπή.
  • Δραστηριοποιήθηκε στις κατασκευές, την ενέργεια και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), με όχημα 2 εταιρείες:
  1. την Ελλάκτωρ, που προέκυψε μετά από τη συγχώνευση των Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999.
  2. την Πήγασος Εκδοτική, στην οποία ανήκαν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel (κατά 25%, έως τον Νοέμβριο του 2019, έπειτα από την εξαγορά του σταθμού εξολοκλήρου από την Alter Ego Mass Media Α.Ε.), οι εφημερίδες Έθνος και Ημερησία (έως το 2017), και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών εντύπων.

Ο Γιώργος Μπόμπολας