«Το φετινό Πάσχα για εμένα είναι διαφορετικό...» - Κατάθεση ψυχής από τον Τάσο Δούση

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Το φετινό Πάσχα για εμένα είναι διαφορετικό...» - Κατάθεση ψυχής από τον Τάσο Δούση

Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, ο Τάσος Δούσης προχώρησε σε μία ιδιαίτερη ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μιλώντας για τον τρόπο που έχει επιλέξει να περάσει αυτές τις γιορτινές ημέρες, οι οποίες για εκείνον είναι πολύ διαφορετικές από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην συγχώρεση, αλλά όχι των συνανθρώπων του και των αγαπημένων του, αλλά του εαυτού του. Μίλησε για τα λάθη του, από τα οποία σκοπεύει να πάρει μαθήματα, την ψυχική ηρεμία που επιθυμεί να αποκτήσει, αλλά και την προσπάθειά του να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Διαβάστε επίσης: «Αν θέλετε θυσιάστε τα δικά σας παιδιά» - Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου από τον Τάσο Δούση για την τραγωδία στα Τέμπη

Κατάθεση ψυχής από τον Τάσο Δούση

«Ένας αμαρτωλός μπορεί να κάνει Πάσχα; Το Πάσχα είναι συνδεδεμένο με συναισθήματα αγάπης, οικογενειακής ζεστασιάς, χαράς, τραπέζια με ευωδιαστές μυρωδιές και μέρες ξεκούρασης. Το φετινό Πάσχα για εμένα είναι διαφορετικό.

Η έννοια της συγχώρεσης (για τους άλλους) κυριαρχεί την Μεγάλη Εβδομάδα, για έμενα ΟΧΙ πια.
Φέτος σκέφτηκα να ξεκινήσω από τον εαυτό μου. Να με συγχωρέσω, να με αποδεχτώ, να με αγκαλιάσω. Να μαλακώσω, να γαληνέψω, να νιώσω επιτέλους ευγνώμων για τα κεκτημένα. Να παραδεχτώ τα λάθη μου, τις ατέλειωτες αμαρτίες μου, να δω με άλλη οπτική τα πάντα γύρω μου. Έχει έρθει η ώρα για καινούργιες εμπειρίες και αναμνήσεις.

Αυτό το Πάσχα είναι μια ευκαιρία για εμένα να έρθω πιο κοντά σε αυτούς που έχω πληγώσει και στεναχωρήσει να δώσω χαρά εκεί που την έχω στερήσει. Οι μόνοι οι οποίοι μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, αρκεί να το επιθυμούμε φυσικά, καθώς όλα αυτά δεν επιτυγχάνονται αυτόματα.

Είναι, αντίθετα, διαδικασίες που απαιτούν χρόνο, κόπο, ειλικρινείς προθέσεις και, πάνω απ’ όλα, το θάρρος της ανάληψης ευθυνών. (Δεν ξέρω αν το έχω) Οι μέρες αυτές μπορεί να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι (ίσως). Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση σε όλους και όλες και να προσπαθήσουμε να αναγεννηθούμε ψυχικά, να νιώσουμε ξεχωριστοί και μοναδικοί. Φιλιά πολλά από την Αράχωβα», έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ του.

Διαβάστε επίσης: «Δικαιούμαι να το λέω ως πρώην χοντρός! Αν θες να αδυνατίσεις κόβεις μαχαίρι το...» - Πώς έχασε κιλά ο Τάσος Δούσης

Τάσος Δούσης Πάσχα
Instagram / Τάσος Δούσης