«Έχω χλευαστεί στο διαδίκτυο από...» - Η εξομολόγηση του Ηλία Μαμαλάκη

«Δεν θα μου άρεσε καθόλου να βρεθώ σε γηροκομείο! Θα ήθελα να...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Έχω χλευαστεί στο διαδίκτυο από...» - Η εξομολόγηση του Ηλία Μαμαλάκη

Καλεσμένος στο εορταστικό επεισόδιο της εκπομπής «Δύο στη Μία» βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα 17/4 ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο γνωστός σεφ ήταν άκρως αποκαλυπτικός και μίλησε για όλους και για όλα.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην τηλεοπτική του αποχή και στα χλευαστικά σχόλια που έχει δεχθεί κατά καιρούς (δείτε εδώ την εξομολόγηση για μερικές δύσκολες στιγμές που πέρασε).

Οι δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη

«Έχω βάλει σιδηρή πανοπλία, δεν απογοητεύομαι εύκολα. Έχω χλευαστεί στο διαδίκτυο από πιτσιρικάδες και δεν κούνησα ποτέ το δάκτυλο μου ή να πάω στην ηλεκτρονική αστυνομία. Όταν δεν δίνεις σημασία, αυτό σιγά σιγά ξεφουσκώνει.

Δεν θα μου άρεσε καθόλου να βρεθώ σε γηροκομείο! Θα ήθελα να είμαι με την οικογένεια μου, είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που έχω τώρα...

Μου λείπει η τηλεόραση αλλά όχι με την έννοια ότι θέλω απλά να βγω με μία καινούργια δουλειά. Έχω θέματα πολύ σημαντικά που θα ενδιέφεραν τον κόσμο αλλά δεν έχουν τελεσφορήσει παρά τις συζητήσεις. Δεν είμαι διαδρομιστής, δηλαδή να πάω σε ένα κανάλι να πουλήσω τον εαυτό μου.

Έχω ένα concept που το έχω δουλέψει πολύ και είναι σχεδόν έτοιμο, που ήταν η κουζίνα του 5ου αιώνα προ Χριστού, ζώντος του Περικλέους. Το μεγαλύτερο αρχείο φαγητών της αρχαίας Ελλάδας είναι οι κωμωδίες, γιατί συνέχεια τρώνε. Υπάρχουν πολύ σπάνιες περιγραφές και συνταγές, έως και επιπόλαιες θα τις έλεγα.

Η σοφία της ηλικίας μου μού δίδαξε ότι δεν πρέπει να χαίρομαι ή να λυπάμαι πολύ. Πρέπει να κρατάω μία απόσταση και από τη λύπη και από τη χαρά. Έχω πονέσει πολύ στη ζωή μου όχι μόνο από απώλεια ανθρώπων αλλά και από αναποδιές.

Έχω χαρεί και πολύ, όχι όμως γιατί πήρα αύξηση στη δουλειά μου αλλά γιατί ο αδελφός μου πήρε μία υποτροφία από το BBC ή όταν ο τότε εκδότης μου μού είπε ότι από ένα βιβλίο μου έβγαλε 120.000 κομμάτια. Νομίζω η κυρία Βέφα με ξεπερνάει, γιατί είχε βγάλει πάρα πολλά βιβλία.

«Η κυρία Βέφα, παρ’ όλο που την χλεύασαν και την κορόιδεψαν, είναι πρωτοπόρος της ελληνικής τηλεόρασης. Τα κοριτσάκια εκείνης της εποχής είτε από τις εκπομπές είτε από τα βιβλία της έμαθαν να μαγειρεύουν. Της χρωστάει πολλά η μαγειρική της Ελλάδας αλλά δεν της το αναγνωρίζει κανείς… δεν ξέρω γιατί. Ζήλεια; Είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα πια που έχει πονέσει πάρα πολύ. Το παράπονό μου είναι ότι η Δημοκρατία της Ελλάδας παρασημοφορεί χάι-χούι ανθρώπους, ενώ θα έπρεπε να παρασημοφορεί απλούς ανθρώπους που έκαναν καλά τη δουλειά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μαμαλάκης.