Ηλίας Μαμαλάκης: «Έπαθα σηπτικό σόκ!» - Η αποκάλυψη του chef για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε

Τα είπε έξω απ' τα δόντια!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Ηλίας Μαμαλάκης: «Έπαθα σηπτικό σόκ!» - Η αποκάλυψη του chef για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μετά το ξέσπασμα του σχετικά με τα όσα γράφτηκαν για τον ίδιο (δείτε το εδώ) μίλησε στο περιοδικό On Time. Ο γνωστός chef εκτός από την προσωπική του ζωή, αναφέρθηκε και στην περιπέτεια που αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες με την υγεία του.

Επιπλέον, ο Ηλίας Μαμαλάκης αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν και στην εντατική μονάδα θεραπείας, μετά το σόκ που έπαθε.

Οι δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη για την υγεία του

Πρόσφατα μας κοψοχολιάσατε καθώς είχατε ένα θέμα υγείας στην Κύπρο όπου βρισκόσασταν και νοσηλευτήκατε στην εντατική. Πώς ήταν εκείνες οι ώρες; Φοβηθήκατε το θάνατο;

Ναι, το πέρασα κι αυτό. Ήταν από μια τοξίνη που ενεργοποιήθηκε στον οργανισμό μου, μου δημιούργησε μια τρομερή αφυδάτωση και ένα σηπτικό σοκ, σταματήσανε να λειτουργούν οι νεφροί, ανέβηκε η κρεατινίνη, έπεσε το κάλιο και με πήγανε σηκωτό στο νοσοκομείο. Ευτυχώς, παρόλο που ήταν Κυριακή, οι γιατροί ήταν όλοι εκεί και μου έκαναν ανάνηψη, έμεινα έξι μέρες στην εντατική και πέντε μέρες στο νοσοκομείο. Δεν φοβήθηκα το θάνατο. Ίσα ίσα, ήταν Κυριακή και κατά το μεσημέρι που μου έκαναν την ανάνηψη, άρχισα να νιώθω καλύτερα και είπα “ωραία, θα φύγω να πάω στον Λίβανο”.

Βέβαια, δεν τα κατάφερα να ταξιδέψω στο Λίβανο, γιατί έμεινα στο νοσοκομείο έντεκα μέρες. Εγώ ονειρευόμουν να πάω ταξίδι. Ο θάνατος δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό, αλλά το ότι η εντατική μού άφησε προβλήματα, αυτό είναι αλήθεια, γιατί μετά πήγα σε έναν ψυχίατρο να τον συμβουλευτώ. Όλοι μέσα στην εντατική, οι άλλοι εννιά ασθενείς, ήταν όλοι διασωληνωμένοι εκτός από μένα που είχα τις αισθήσεις μου. Ένιωθα πολλή μοναξιά, πολλή αυπνία και όλο αυτό μου άφησε κάποια αρνητικά σημάδια. Με βοήθησε ο ψυχίατρος με φαρμακευτική αγωγή που μου έδωσε και όλα καλά.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» και τον Θανάση Πάτρα μίλησε το πρωί της Πέμπτης 2/2 ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο γνωστός και επιτυχημένος μάγειρας αναφέρθηκε μέσα σε όλα στο MasterChef, αλλά και στην περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης βρισκόταν στο νοσοκομείο της Λευκωσίας στην Κύπρο και συγκεκριμένα παρέμεινε στην εντατική (δείτε εδώ τον πραγματικό λόγο για την εισαγωγή του), ωστόσο λίγες μέρες αργότερα ίδιος ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως η υγεία του βελτιώθηκε.

«Είμαι καλά, είμαι στο σπίτι πια, είμαι καλύτερα, χρειάζομαι ακόμη λίγες μέρες για να επανέλθω. Είμαι υπό θεραπεία, δόξα τω θεώ είχα πολύ μεγάλη τύχη μέσα στην ατυχία μου. Δεν έπαθα τροφική δηλητηρίαση, ήταν ένα μικρόβιο έξω από το πεπτικό σύστημα, ήταν μια τοξίνη που ήρθε σε επαφή με το σώμα, δημιούργησε μία τρομερή αφυδάτωση και υπήρξε μία δυσλειτουργία των ζωτικών οργάνων, στα νεφρά που σταμάτησαν να λειτουργούν.

Η αντίδραση των κυπριακών υπηρεσιών υγείας ήταν αστραπιαία. Εκεί που ήμουν, μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκα στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και με πήγαν κατευθείαν στην εντατική, με ανάνηψη, με ορούς, με πότισαν με υγρά πολλά και έσωσα όλο το σύστημα. Ταλαιπωρήθηκα όμως», ήταν τα πρώτα του λόγια μετά την περιπέτεια υγείας του (δείτε εδώ το βίντεο).