Συγκινήθηκε στον αέρα της ΕΡΤ ο Τάσος Χαλκιάς - Τι συνέβη

Το βίντεο που τον "λύγισε"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκινήθηκε στον αέρα της ΕΡΤ ο Τάσος Χαλκιάς - Τι συνέβη

Στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον την μεσηβρίαν βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα 17/4 ο Τάσος Χαλκιάς. Ο γνωστός ηθοποιός μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο πέρασμά του από το Εθνικό Θέατρο, αλλά και για την ιστορία αγάπης της γιαγιάς του με έναν Τούρκο, την οποία γράφει σε βιβλίο.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε κι ένα βίντεο της Θάλειας Γιαννακοπούλουστο στο οποίο αποτυπώνεται μια περίληψη της πορείας του ηθοποιού, με τον ίδιο να μην μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του.

«Είδα τη μοναδική διαφήμιση που έκανα στη ζωή μου. Μια σοκολατένια κατάσταση, ήταν ένα σοκολατάκι. Ταλαιπωρήθηκα ιδιαιτέρως. Γέλασα και με τα πρόστιμα. Παλιά στο Εθνικό όταν αργούσες έπεφτε πρόστιμο και το έβλεπες στον μισθό σου. Δεν επιτρεπόταν να αργήσεις με τέτοιους σκηνοθέτες εκεί», είπε μέσα σε όλα ο Τάσος Χαλκιάς

Διαβάστε επίσης: Εκνευρισμένος μπροστά στις κάμερες - Επεισόδιο με τον Τάσο Χαλκιά και τους δημοσιογράφους

Η συγκίνηση του Τάσου Χαλκιά στον αέρα της ΕΡΤ

Λίγα λόγια για την ζωή του

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Ζαγορά Πηλίου. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1974 με άριστα. Δάσκαλοί του ο Άγγελος Τερζάκης, ο Γιάννης Σιδέρης, η Μαρία Χορς, η Μαίρη Αρώνη, η Κατερίνα Ανδρεάδη και η Ελένη Χατζηαργύρη. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970 ενώ από το 1978 έως το 1990 είναι μέλος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικές παραστάσεις. Είναι ιδρυτής της Ανώτερης Σχολής Υποκριτικής "Πρώτη Πράξη".

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο και με μια πλειάδα Ελλήνων ηθοποιών, με τους οποίους ανέβασε παραστάσεις στην Επίδαυρο αλλά και πραγματοποίησε περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα.