Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν έχω υπάρξει παρόν σε κάποιο τέτοιο περιστατικό» - Τι δήλωνε για την κακοποίηση στον χώρο εργασίας κάποιο καιρό πριν

Οι δηλώσεις του ενώ γνώριζε πως κατηγορείται για κακοποίηση

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν έχω υπάρξει παρόν σε κάποιο τέτοιο περιστατικό» - Τι δήλωνε για την κακοποίηση στον χώρο εργασίας κάποιο καιρό πριν

Το θέμα που έσκασε με τον Αλέξη Γεωργούλη το απόγευμα της Δευτέρας 17/4, σαν κεραυνός εν αιθρία, απασχόλησε, όπως ήταν προφανέστατο τις τηλεοπτικές εκπομπές. Το πρωί της Τρίτης 18/4, λοιπόν, στην εκπομπή Happy Day προβλήθηκε ένα απόσπασμα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Οκτώβρη ο ηθοποιός - Ευρωβουλευτής στην Όλγα Λαφαζάνη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, τότε, είχε τοποθετηθεί και για την κακοποίηση στον χώρο εργασίας ενώ, όπως τόνισε έντονα η παρουσιάστρια, Σταματίνα Τσιμτσιλή, μόνο εκείνος τότε είχε γνώση του ότι κατηγορείτε για κακοποίηση.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Γεωργούλη

«Αυτό που θα ήθελα στα δύο χρόνια που υπολείπονται, κάποια συγκεκριμένα πράγματα να μπορέσω να τα ολοκληρώσω. Παράδειγμα την κακοποίηση στους χώρους Πολιτισμού. Ζήτησα από την επιτροπή cult να μαζέψουμε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, να κάνουμε μία συζήτηση και να μιλήσουμε πάνω στο θέμα αυτό.

Δεν έχω υπάρξει παρών σε κάποιο τέτοιο περιστατικό. Έτσι όπως ξέρω τον χώρο, κάποιος μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη στο όνομα της καλής επίδοσης», δήλωνε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Διαβάστε επίσης: Αλέξης Γεωργούλης: Αυτή είναι η γυναίκα που φέρεται να τον κατήγγειλε για κακοποίηση (Φωτογραφίες)

Το σχόλιο της Σταματίνατας Τσιμτσιλή για το συμβάν

«Την ερώτηση για την κακοποιητική συμπεριφορά την έθεσε η Όλγα (Λαφαζάνη) ενώ ήταν εις γνώσιν του Αλέξη Γεωργούλη ότι εκκρεμεί μία καταγγελία σε βάρος του. Δεν το ήξερε κανείς στην Ελλάδα, γιατί η εισαγγελέας στο Βέλγιο δεν είχε ζητήσει ακόμα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Έπρεπε να γίνει σχετική έρευνα», ανέφερε αρχικά η Σταματίνα και συνέχισε:

«Επειδή λίγο το συζήτησα με νομικούς κύκλους, το να ζητήσει ο ίδιος την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, όταν έχει ήδη ζητηθεί από την εισαγγελέα, είναι και λίγο σαν να θες να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις. Έβγαλε την ανακοίνωση εκ των υστέρων, ενώ ήξερε ότι υπάρχει η καταγγελία τρία χρόνια πριν. Είναι σαν να λέει ότι τώρα το έμαθε.

Εγώ αυτό που έμαθα είναι ότι δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ανοχή σε κάποια πρόσωπα όταν βλέπει ότι ίσως υπάρχει μία άλλη άποψη αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις βίας, κακοποίησης και επίθεσης σε βάρος ενός ανθρώπου φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή».