Tέμπη: Φωτίστηκε ολόκληρη περιοχή από τη σύγκρουση και τις φλόγες - Καρέ καρέ η στιγμή που τα 2 τρένα χτυπιούνται (Βίντεο)

Σοκαριστικό!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Tέμπη: Φωτίστηκε ολόκληρη περιοχή από τη σύγκρουση και τις φλόγες - Καρέ καρέ η στιγμή που τα 2 τρένα χτυπιούνται (Βίντεο)

Οι ημέρες από την τραγική σύγκρουση στα Τέμπη περνάνε σε κάθε περίπτωση όμως, κανείς δε μπορεί να ξεχάσει όσα συνέβησαν στο σημείο, που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα, αλλά και τις τραγικές εξελίξεις, που επέφερε το συμβάν.

Οι οικογένειες των θυμάτων προσπαθούν να διαχειριστούν το πένθος τους, όσο οι αρχές και άλλοι αρμόδιοι κάνουν κινήσεις για να φέρουν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία, από τη σφοδρή εκείνη σύγκρουση (δείτε εδώ σπαρακτικές εικόνες από το μνημόσυνο, που έγινε στο σημείο).

Σοκαριστικό βίντεο από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 18/4 το T-live έφερε στο φως νέα βίντεο - ντοκουμέντο, τα οποία δείχνουν με λεπτομέρεια τη στιγμή, που τα δύο τρένα ''χτυπήθηκαν'' με τις εικόνες από τη φωτιά, που δημιουργήθηκε να σοκάρουν!

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία - Οι συγγενείς των θυμάτων μοίραζαν φυλλάδια με τα ονόματά τους

Μετά από πολλές απεργίες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ξανά τα δρομολόγια του Intercity και η πρώτη διαδρομή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 3/4 στις 10:28. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Κατά τη διαδρομή, λοιπόν, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, το τρένο πέρασε από τα Τέμπη, εκεί 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη και η συγκίνηση μεγάλη. Μάλιστα, ο οδηγός, τη στιγμή που προσέγγιζε το σημείο του δυστυχήματος, έκοψε ταχύτητα και κόρναρε ως συμβολική κίνηση για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης: «Φτιάχνω το μνήμα του παιδιού μου!» - Σπάραξε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας

Όλοι οι επιβάτες κοιτούσαν βουρκωμένοι έξω από τα παράθυρα το εικονοστάσι που έχει στηθεί εκεί για τους νεκρούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι συγγενείς αυτών μοίραζαν, πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο, φυλλάδια με τα ονόματα και τις ιστορίες των ανθρώπων που "έφυγαν" προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας.