Πόπη Τσαπανίδου για υπόθεση Γεωργούλη - Γνώριζαν από το καλοκαίρι του 2022 στο ΣΥΡΙΖΑ για το συμβάν

Οι κινήσεις του κόμματος

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πόπη Τσαπανίδου για υπόθεση Γεωργούλη - Γνώριζαν από το καλοκαίρι του 2022 στο ΣΥΡΙΖΑ για το συμβάν

Η Πόπη Τσαπανίδου ήταν καλεσμένη την Τρίτη 18/4 στο Live news με την ίδια να σχολιάζει ένα φλέγον ζήτημα της επικαιρότητας, που αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η ίδια είναι εκπρόσωπος Τύπου τον τελευταίο καιρό.

Ο λόγος για το θέμα, που κλήθηκε η δημοσιογράφος να δώσει απαντήσεις δεν είναι άλλο από την καταγγελία, που βαραίνει τον Αλέξη Γεωργούλη, πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος, ο οποίος απομακρύνθηκε από την παράταξη (δείτε εδώ τι δήλωνε ο Γεωργούλης για τα περιστατικά βίας).

Οι δηλώσεις της Πόπης Τσαπανίδου για την απομάκρυνση του Γεωργούλη από το ΣΥΡΙΖΑ

Η Πόπη Τσαπανίδου ήταν και εκείνη με τη σειρά της σοκαρισμένη με την όλη είδηση, πως δηλαδή ο ηθοποιός έχει κακοποιήσει μέλος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα έκανε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με το πως χειρίστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ την καταγγελία, την οποία γνώριζαν από το καλοκαίρι του 2022.

«Η ιστορία ξεκινάει λίγο νωρίτερα, επί της ουσίας χθες μάθαμε τι συμβαίνει στο πρόσωπο του κύριου Γεωργούλη, ότι βαρύνεται με κάποια καταγγελία και έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα και η άρση της ασυλίας του και αμέσως μετά σε 15 μόλις λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα!

Η καταγγελία ήρθε το 22', ήρθε τον Ιούνιο και την ερευνήσαμε με εντολή του Αλέξη Τσίπρα μέχρι το Σεπτέμβρη του 22'...υπήρχε μια φήμη, καταγγελία όμως δεν υπήρξε», είπε μεταξύ άλλων η Πόπη Τσαπανίδου.

Η ανάρτηση του Γεωργούλη για την παραίτησή του από το ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές.

Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεωργούλης.