«Μην κάνετε σαν τους κανίβαλους που βρήκαν κάτι για να το κατασπαράξουν» - Η όλο νόημα ανάρτηση του Μπιμπίλα για την υπόθεση Γεωργούλη

«Ας σοβαρευτούμε, πάντα...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Μην κάνετε σαν τους κανίβαλους που βρήκαν κάτι για να το κατασπαράξουν» - Η όλο νόημα ανάρτηση του Μπιμπίλα για την υπόθεση Γεωργούλη

Στο επίκεντρο του σχολιασμού και της προσοχής είναι τα τελευταία 24ωρα ο Αλέξης Γεωργούλης, εξαιτίας της καταγγελίας που έχει έρθει στο φως από την Ελένη Χρονοπούλου, για βιασμό και ξυλοδαρμό. Ωστόσο, τόσο η οικογένειά του, όσο και στενοί του φίλοι, τον στηρίζουν ακράδαντα -δείτε εδώ όλα όσα δηλώνουν.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με αφορμή το γεγονός πως έχει λάβει μηνύματα ως πρόεδρος του ΣΕΗ, μιας και ο Αλέξης Γεωργούλης είναι επίσης μέλος του Σωματείου, θέλησε μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook να δώσει την δική του απάντηση.

Τόνισε, λοιπόν, πως οι νομικές διαδικασίες θα τηρηθούν κανονικά.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την υπόθεση Γεωργούλη

«Επειδή πολλοί βιάζονται και ασφυκτικά μας πολιορκούν ως ΣΕΗ και εμένα προσωπικά για να πάρουν δηλώσεις για την νέα περίπτωση καταγγελίας κατά του Ευρωβουλευτή Γεωργούλη που τυχαίνει να είναι και μέλος του ΣΕΗ κ ΤΑΣΕΗ, ας κάνουν υπομονή θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό μας αλλά και το τεκμήριο αθωότητας.

Μην κάνετε σαν τους κανίβαλους που βρήκαν κάτι για να το κατασπαράξουν. Και για όσους επιπόλαια με κατηγορείτε προσωπικά ως υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ είστε τελείως άσχετοι αφού είμαι υποψήφιος με ΤΗΝ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που καταγγέλλει τα πάντα για όλα τα κόμματα. Ας σοβαρευτούμε, πάντα εξετάζονται οι καταγγελίες, πάντα περιμένουμε τα αρμόδια όργανα και την δικαιοσύνη να λειτουργήσουν και μετά μιλάμε.

Δεν θα γίνουμε μπαλάκι στα πολιτικά παιχνίδια και στις σκοπιμότητες κανενός. Σεβόμαστε τα φερόμενα ως θύματα και αναμένουμε. Εξ άλλου δυστυχώς 4 ως τώρα ευρωβουλευτές μας, διαφόρων κομμάτων, μας έχουν εκθέσει στην Ευρώπη ανεπανόρθωτα», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Τι δήλωσε πριν μερικές μέρες ο Γεωργούλης για την κακοποίηση

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη είχε μιλήσει στις 6 Απριλίου του 2023 ο Αλέξης Γεωργούλης, λίγες δηλαδή ημέρες πριν βγει στο φως η καταγγελία εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοδαρμό.

Ο ηθοποιός και Ευρωβουλευτής είχε μιλήσει συγκεκριμένα για την εμπειρία του από την πολιτική, τον αγώνα που δίνει για την κακοποίηση αλλά και τον έρωτα. Μάλιστα, απαντά και για τις κακοποιητικές συμπεριφορές και τη σεξουαλική παρενόχληση -δείτε εδώ ποια είναι η ψυχολογικά του κατάσταση μετά τα όσα έγιναν γνωστά.

«Μας βράβευσε o Υπουργός της Ισπανίας για την προσφορά μας στον Πολιτισμό και φέραμε ένα καινούργιο στοιχείο στα γραπτά όσον αφορά το κομμάτι της κακοποίησης σε αυτόν τον χώρο, του πολιτισμού. Το ξέρει όλος ο κόσμος κι εμείς το κρύβουμε. Για ποιον λόγο; Και μου είπαν: γιατί δεν υπάρχει ιστορικό, δεν το έχει καταγράψει ποτέ κανένας.

Έτσι αποφάσισαν να το περάσουν και να μπουν ως όροι η κακοποίηση, η σεξουαλική κακοποίηση, το intimacy contacts που υπάρχει και στην Αμερική. Πέρασε ενάμιση χρόνος και τελικά το καταφέραμε και θα το έχουμε τον επόμενο μήνα. Ξεκίνησε από μένα και ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ειρήνη στους κόλπους του Πολιτισμού.

Κοίταξε, βρέθηκα κι εγώ αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο αλλά είχα την τύχη να μπω σε αυτό το επάγγελμα σχετικά μεγάλος, οπότε ήμουν αρκετά γειωμένος και για αυτό αντιμετώπισα τα πράγματα νομίζω πιο έξυπνα. Εάν αυτό που μου συνέβη στα 27 μου συνέβαινε στα 20-22, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα, το πώς θα το εκμεταλλευόμουν αυτό το γεγονός και τι θα έκανα.

Δεν είναι μόνοι ότι σε πιέζω, επειδή έχω την εξουσία από πάνω. Είναι κυρίως το τι σου υπόσχομαι ότι μπορείς να κερδίσεις κι αν αυτό ως πιο ανώριμος σου φαντάζει τεράστιο και το νόημα της ζωής, μπορεί να δώσεις τα πάντα, να κακοποιηθείς και να μη μιλήσεις, να βλέπεις ότι έρχεται η κακοποίηση και να πεις: θα το αντέξω.

Εμένα εάν κάποιος μου έλεγε «ή αυτό ή το άλλο», πατούσα τόσο καλά στα πόδια μου που τον έφερνα εγώ σε δύσκολη θέση να μου πει ξεκάθαρα τι εννοούσε. Και δεν γινόταν ποτέ.

Οι άνθρωποι στο Ευρωκοινοβούλιο είναι άνθρωποι. Δεν σημαίνει ότι μόνο δουλεύουν αλλά και ερωτεύονται. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει μέσα στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου αλλά υπάρχουν και μετά. Οπότε εκεί μπορείς να συνάψεις σχέσεις, δεν θα το πω διαφορετικά. Έχω συνάψει σχέσεις σε ανθρώπινο επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεωργούλης.