Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: «Αλλοιώθηκε ο τόπος με μπάζωμα και τσιμέντωμα! Ο ανακριτής πρέπει να σκάψει να πάρει δείγματα»

«Εγώ εκπροσωπώ δύο παιδιά. Καταλαβαίνετε τον σπαραγμό που υπάρχει στις οικογένειες»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: «Αλλοιώθηκε ο τόπος με μπάζωμα και τσιμέντωμα! Ο ανακριτής πρέπει να σκάψει να πάρει δείγματα»

H Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στο Super Κατερίνα του ALPHA, όπου μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Ανάμεσα τους η τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς και δεκάδες κόσμο με "εφιάλτες", αλλά και για την πολιτική αφού σε λίγες εβδομάδες έχουμε εκλογές.

Η ίδια με την ιδιότητα της δικηγόρου, εκπροσωπεί δυο οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους στο δυστύχημα των Τεμπών και όπως δήλωσε «Είναι μια υπόθεση που με συντάραξε. Δεν ήταν η κακιά η ώρα ήταν το κακό το κράτος».

Οι δηλώσεις της Κωνσταντοπούλου για τα Τέμπη

«Η ευθύνη του να υπερασπίζεσαι τη μνήμη παιδιών που δολοφονήθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι τεράστια. Υπάρχουν 57 άνθρωποι που χάθηκαν, υπάρχει ένα κράτος που κοροϊδεύει και το υψηλό διακύβευμα είναι να μην υπάρχει συγκάλυψη. Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που βλέπω να γίνεται, ένας μηχανισμός κουκουλώματος, με πρώτη πράξη ότι αλλοιώθηκε ο τόπος του εγκλήματος με μπάζωμα και τσιμέντωμα. Οι διάφορες δικαιολογίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το γεγονός ότι ο ανακριτής δεν έχει πάρει δείγματα από τον τόπο και τώρα πρέπει να σκάψει κάτω από το τσιμέντο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Φωτίστηκε ολόκληρη περιοχή από τη σύγκρουση και τις φλόγες - Καρέ καρέ η στιγμή που τα 2 τρένα χτυπιούνται (Βίντεο)

Όσον αφορά τα πολιτικά, αφού είναι επικεφαλής του κινήματος Πλεύση Ελευθερίας είπε: «Το μεγαλύτερο λάθος μου είναι που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα. Αν τον δω δεν του μιλάω, με αποφεύγει, δεν είναι προσωπικό είναι πολιτικό. Πήρε την εμπιστοσύνη και την ελπίδα των ανθρώπων και την ποδοπάτησε, προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι δεν είχε επιλογή ενώ η πραγματικότητα είναι ότι πούλησε τον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε, είναι τεράστια η ευθύνη του ότι κηλίδωσε την Αριστερά».

Στόλισαν τον Επιτάφιο με 57 λευκά αγγελάκια για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Tην Μεγάλη Παρασκευή 14/4, στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, εθελόντριες στόλισαν τον φετινό επιτάφιο και τον αφιέρωσαν στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψαν σε αυτόν "ΤΕΜΠΗ 28/2/2023", τον στόλισαν με λευκά λουλούδια και τοποθέτησαν γύρω γύρω 57 μικρά λευκά αγγελάκια με τα ονόματα των θυμάτων, αλλά και έναν μεγάλο άγγελο για τους αγνοούμενους.

Επιτάφιος για τα θύματα των Τεμπών

Επιτάφιος αγγελάκια Τέμπη

Επιτάφιος Τέμπη