«Είναι οδυνηρό, ανατριχιαστικό...» - Σοκαρισμένος ο Μανούσος Μανουσάκης με την υπόθεση Γεωργούλη

«Εάν αυτό το πράγμα αποδειχθεί...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πρώτο θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται ανοιχτά για από την Ελένη Χρονοπούλου για σωματική κακοποίηση και βιασμό, με το ζήτημα να πηγαίνει 3 χρόνια πίσω.

Η καταγγελία εξετάζεται και παράλληλα σχολιάζεται από πολλά άτομα, όπως και έκανε την Πέμπτη 20/4 ο Μανούσος Μανουσάκης με δηλώσεις, που παραχώρησε στην κάμερα του Super Kατερίνα.

Ο σκηνοθέτης είναι αρκετά έντονος και αιχμηρός στην τοποθέτησή του, τονίζοντας, πως θα πρέπει να μιλήσει η δικαιοσύνη μιας και οι κατηγορίες, που βαραίνουν το φερόμενο θύτη είναι πολύ σοβαρές (δείτε εδώ τα μηνύματα που αντάλλασσε ο κατηγορούμενος με το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και πριν την παραίτησή του).

Οι δηλώσεις του Μανούσου Μανουσάκη για την υπόθεση Γεωργούλη

«Αυτή είναι μία υπόθεση. Η καταγγελία είναι πάρα πολύ σοβαρή. Η καταγγέλλουσα δεν είναι ένας άνθρωπος, που δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάτι από το πουθενά, από το τίποτα. Παρ’ όλα αυτά ακόμα είμαστε σε μία διαδικασία έρευνας, διερεύνησης των πραγματικών γεγονότων, ώστε η δικαιοσύνη να αποφανθεί.

Εάν αυτό το πράγμα αποδειχθεί έτσι όπως περιγράφεται είναι οδυνηρό. Ποιος θα μπορούσε να πει κάτι άλλο από το ότι είναι ανατριχιαστικό να έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα χώρο, όπως η Ευρωβουλή και σε έναν χώρο, όπως ο δικός μας της τέχνης, του κινηματογράφου κλπ», είπε μεταξύ άλλων ο Μανούσος Μανουσάκης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη

To κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του μέσα από μία ανακοίνωση, κατά την οποία ανέφερε πως πάντα θα βρίσκεται δίπλα στα θύματα και αυτή η φορά δεν αποτελεί εξαίρεση, ενώ στο κείμενο έγινε αναφορά και για τις κατηγορίες που δέχονται τα μέλη για συγκάλυψη.

«Η αθλιότητα της ΝΔ δεν έχει όριο.

Ως εδώ όμως, με την αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίησή της.

Πρώτα ο κος Γεωργιάδης, αργότερα τα φιλικά σε αυτή ΜΜΕ, χθες ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, προσπαθούν να αξιοποιήσουν πολιτικά μια προσωπική υπόθεση, που όλους μας έχει σοκάρει και για την οποία η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία και ξεκάθαρη.

Αλήθεια όμως τι ακριβώς ισχυρίζονται;

Ότι γνωρίζαμε την καταγγελία, όταν η ίδια η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι ουδείς γνώριζε, ούτε η ίδια η οικογένειά της;

Και ποιο είναι το μπούμεραγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο με θράσος μίλησε χθες ο κος Μητσοτάκης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε ίσες αποστάσεις κράτησε, ούτε «ναι μεν αλλά» είπε, ούτε κάλυψε κανέναν, ούτε εξαπατημένος δήλωσε.

Αυτά τα έκανε η ΝΔ, ο κος Μητσοτάκης και υπουργοί του, για πλείστες περιπτώσεις, ακόμη και παιδοβιαστών, όπως ο κος Λιγνάδης ή ο στενός συνεργάτης του κου Μητσοτάκη, κος Νίκος Γεωργιάδης, για τον οποίο έσπευσαν ακόμη και ως μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο διακεκριμένα στελέχη της ΝΔ.

Δεν είμαστε το ίδιο.

Εμείς είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες.

Από όπου και αν προέρχονται.

Αυτή είναι η διαφορά μας.

Καμία συγκάλυψη, καμία σκιά.

Για όλες τις υποθέσεις.

Δικαιοσύνη για όλους.

Δικαιοσύνη παντού.

Αν τολμούν, ας το πουν και αυτοί».