Το αποκάλυψε πρώτη φορά: «Η Μπέττυ με κατηγορεί συνεχώς...» - Ο πραγματικός λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να γίνει μπαμπάς

«Έχω αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το αποκάλυψε πρώτη φορά: «Η Μπέττυ με κατηγορεί συνεχώς...» - Ο πραγματικός λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να γίνει μπαμπάς

Ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να μην παντρεύτηκε ποτέ με την Περιστέρα Μπαζιάνα (δείτε εδώ γιατί), παρόλα αυτά απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, τα οποία είναι η προτεραιότητά τους και όλα γυρίζουν γύρω από αυτά στην καθημερινότητά τους.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Happy Day, λοιπόν, αποκάλυψε πότε γνωρίστηκε με την σύντροφό του, ποια είναι η σχέση τους με τα παιδιά τους, ενώ εξήγησε πως επιλέγει να περνά τον χρόνο του μαζί τους, καθώς λόγω της δουλειάς του λείπει πολλές ώρες από το σπίτι και δεν τους βλέπει συχνά. Μάλιστα, αποκάλυψε και τον λόγο που η Μπέττυ του εξέφρασε την επιθυμία να γίνει μητέρα για πρώτη φορά.

Διαβάστε επίσης: Άκρως εντυπωσιακή στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα η Περιστέρα Μπαζιάνα - Αποκλειστικές φωτογραφίες στην Επίδαυρο

Η γνωριμία του Αλέξη Τσίπρα με την Περιστέρα Μπαζιάνα και ο λόγος που αποφάσισαν να κάνουν παιδιά

«Είμαστε μαζί από το λύκειο. Σίγουρα με γοήτευσε γιατί είναι γοητευτική γυναίκα, αλλά νομίζω ότι περισσότερο γοητευτική είναι η προσωπικότητά της. Νομίζω αν μας δείτε απέναντι θα καταλάβετε ποιος έχει τον πρώτο ρόλο. Έχει τον πρώτο ρόλο και αν δεν τον είχε τα πράγματα δεν θα πήγαιναν καλά. Έχουν πολλή αγάπη από εμένα τα παιδιά μου, αλλά νομίζω ότι το ελάττωμά μου ως πατέρας είναι ότι έχω μία δυσκολία να βάζω τα όρια. Αυτό τον ρόλο νομίζω ότι τον έχει η Μπέττυ», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Έχω αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών. Γιατί ιδίως την περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός μπορεί να γυρνούσα στη 1 τη νύχτα, δεν τα έβλεπα οπότε ανέλαβα να σηκώνω εγώ τα παιδιά, να τρώμε πρωινό, να φεύγουν στο σχολείο και μετά να φεύγω εγώ και το τηρούμε ακόμα αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που με κατηγορεί συνεχώς ότι η Μπέττυ, ότι τα παιδιά πηγαίνουν συνεχώς αργοπορημένα στο σχολείο».

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης, εξήγησε: «Στο σπίτι δεν υπάρχει τηλεόραση, την έχουμε καταργήσει. Έχουμε έναν προτζέκτορα για ποδόσφαιρο ή ταινίες. Την καταργήσαμε την περίοδο που θέλαμε να βάλουμε όριο όταν τα παιδιά έρχονται μετά το σχολείο στο σπίτι, να μην έχουν τη δυνατότητα να χαζεύουν στην οθόνη».

Σχετικά με την απώλεια του πατέρα του, υπογράμμισε: «Είναι πολύ δυσάρεστο να χάνουμε τους ανθρώπους μας, ωστόσο αυτό είναι μία φυσιολογική εξέλιξη. Αυτή είναι η ζωή. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους που φεύγουν ξαφνικά, όπως έφυγε ο πατέρας μου σε μία ηλικία που θα μπορούσε να λείπει λίγο ακόμα. Ήταν 78 ετών. Από την άλλη σκέφτομαι ότι ίσως ο τρόπος που φεύγει κανείς είναι το καλύτερο δυνατό γι' αυτόν που φεύγει. Να μην αισθανθεί ότι έρχεται το τέλος, να μη νιώσει αυτή την αγωνία, να μην ταλαιπωρηθεί. Δεν ταλαιπωρήθηκε. Με είχε πάρει τηλέφωνο λίγο πριν και μετά έφυγε. Ήταν μία στιγμή πολύ ξαφνική. Είχα μία ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα μου και, μάλιστα, θυμάμαι ότι με έπαιρνε τηλέφωνο τρεις φορές τη μέρα. Με καμάρωνε σίγουρα. Δεν πρόλαβε να με δει πρωθυπουργό, αλλά είχε μία βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί».

Για την απώλεια της μητέρας της συζύγου του, εξήγησε: «Για τη μητέρα της Μπέττυς γνωρίζαμε ότι είχε καρκίνο εδώ και 14 χρόνια και έδωσε μία πολύ γενναία μάχη. Της είχαν δώσει προσδόκιμο ζωής 2-3 χρόνια και έζησε 10 χρόνια παραπάνω. Αυτή η εξέλιξη στη ζωή της Μπέττυς ήταν και η αιτία που αποφάσισε να κάνουμε παιδιά. Διότι δεν είχε πάρει την απόφαση να κάνουμε παιδιά και αυτό συνήθως είναι απόφαση της γυναίκας και όχι του άντρα. Θυμάμαι ότι μόλις μάθαμε το αρνητικό μαντάτο, πήρε την απόφαση να γίνουμε γονείς. Νομίζω ότι η μητέρα της το πάλεψε, έζησε αρκετά χρόνια, χάρηκε τα εγγόνια της, στο τέλος ταλαιπωρήθηκε αλλά έδωσε μία πολύ γενναία μάχη με τον καρκίνο και αυτό είναι και ένα μήνυμα στους ανθρώπους».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.