Θοδωρής Αθερίδης: «Είπα στον γιατρό ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ στη ζωή μου, δεν έχω ταμπού με τα ψυχοφάρμακα»

«Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή είναι κάτι το οποίο το έχω μάλλον από παιδί»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Θοδωρής Αθερίδης: «Είπα στον γιατρό ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ στη ζωή μου, δεν έχω ταμπού με τα ψυχοφάρμακα»

Ο Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος θα γίνει σύντομα παππούς για δεύτερη φορά, βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του Action 24, Καλύτερα Αργά, και συζήτησε με την Αθηναϊδα Νέγκα για διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν είτε με την προσωπική του ζωή είτε με την καριέρα του, αλλά και με την υγεία του.

Πιο συγκεκριμένα και σχετικά με το τελευταίο ζήτημα, ο ίδιος εξήγησε πως έπαιρνε ψυχοφάρμακα λόγω των έντονων πονοκεφάλων που αισθανόταν, με τα χάπια που κατανάλωνε να ήταν τα μόνα που τον ηρεμούσαν και δήλωσε πως δεν έχει κανένα κόμπλεξ μιλώντας για τέτοιου είδους θέματα που για άλλους είναι ταμπού ή τους φέρνουν γενικότερα σε δύσκολη θέση.

Η εξομολόγηση του Θοδωρή Αθερίδη για τα ψυχοφάρμακα

«Ο εαυτούλης μου είναι ό,τι καλύτερο έχω γνωρίσει στη Γη. Αυτό το σαρκίο που το κουβαλάω καλό θα είναι να τα πηγαίνω καλά μαζί του. Δεν τα πήγαινα πάντα καλά μαζί του. Οι πανικοί ήταν απερίγραπτοι. Έφευγε το πνεύμα από το σώμα. Είχα το χέρι μου, θυμάμαι, στην τσέπη κι έλεγα "Το χέρι μου και τα πόδια μου δεν σκάνε αυτή τη στιγμή; Που είναι το εγώ;". Προσπαθούσα να καταλάβω πού είναι το εγώ μου, αν είναι άλλο υποκείμενο από εμένα.

Αυτά ξεκίνησαν στην εφηβεία και κράτησαν μέχρι τα 27, μία δεκαετία γερή, μέχρι που έκανα για πρώτη φορά ομοιοπαθητική κι αυτό το πράγμα ήρθε και χαλάρωσε. Και για πολλά χρόνια μετά, κόβοντας και το αλκοόλ, σταθεροποιήθηκε ακόμα καλύτερα κι όταν χρειάστηκε στα πολλά ζόρια να πάρω και Λεξοτανίλ, τότε κατάλαβα ότι το θέμα δεν είναι κυρίως ψυχολογικό, είναι σωματικό. Είσαι κατασκευασμένος στο να γεννάς άγχος», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Και εξήγησε από τι πάσχει: «Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή είναι κάτι το οποίο το έχω μάλλον από παιδί. Κάτι στο κεφάλι πρέπει να είναι, η αμυγδαλή δεν ξέρω τι, το οποίο από την ώρα που ρυθμίζεται με ένα χάπι... Ζάναξ δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου, Λεξοτανίλ όμως έχω πάρει. Αυτά όμως επειδή προκαλούν εθισμό, είναι καλό να μην τα παίρνεις. Πιο καλό για να το ελέγξεις αυτό είναι με μοντέρνα αντικαταθλιπτικά, όπως αυτά που παίρνω εγώ και έχω γίνει... ωραίος. Εγώ είπα στον γιατρό ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ στη υπόλοιπή μου ζωή. Του λέω "κάνουν κακό;" Μου λέει "όχι, αλλά άμα δεν χρειάζεται, γιατί;". Του λέω "όχι, εγώ δεν θέλω..."».

«Εγώ δεν έχω ταμπού με τα ψυχοφάρμακα. Ειλικρινά παροτρύνω τον κόσμο, εάν δεν νιώθει καλά με τον εαυτό του, να βοηθηθεί. Δηλαδή αν πονάει το δόντι σου, το αφήνεις να πονάει; Δεν παίρνεις κάτι; Υπάρχει όμως ένα ισοζύγιο το οποίο κάποια στιγμή διαταράσσεται. Το θέμα είναι η ειρήνη μέσα σου», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: «Θέλω στον τάφο μου να γράφει...» - Η σοκαριστική επιθυμία του Αθερίδη όταν κλείσει τα μάτια του