Θύμα επίθεσης η Δόμνα Μιχαηλίδου - Μπήκε στο πολιτικό της γραφείο και...

«Δε με φοβίζουν...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Πέμπτη 27/4 έγινε γνωστό, πως η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου έπεσε θύμα επίθεσης της ομάδας του ''Ρουβίκωνα'' με την ίδια να γνωστοποιεί την είδηση μέσα από ένα post, που έκανε στο Facebook.

Πιο αναλυτικά, η εν λόγω ομάδα αναρχικών έγραψε έξω από το γραφείο της ένα συγκεκριμένο μήνυμα με κόκκινο χρώμα, στο οποίο η Δόμνα Μιχαηλίδου θέλησε να απαντήσει μέσα από το λογαριασμό, που διατηρεί στο Facebook (δείτε εδώ τις δηλώσεις της για την τραγωδία στα Τέμπη).

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή κάποια επόμενη κίνηση της υφυπουργού, ωστόσο είναι γνωστό, πως η γυναίκα έχει τη στήριξη του κόμματός της, μιας και η Ν.Δ εξέδωσε ανακοίνωση μετά το συμβάν!

Η ανάρτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου για την επίθεση που δέχτηκε

«Οι φασίστες δεν με φοβίζουν ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα», έγραψε η Δόμνα Μιχαηλίδου στην ανάρτησή της.

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο της Δόμνας Μιχαηλίδου είναι μια ακόμα φασιστική ενέργεια των θρασύδειλων τραμπούκων. Κανέναν δεν φοβίζουν, κανέναν δεν πτοούν. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ πιο ισχυρή από τις επιθέσεις τους», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ν.Δ.

Τι είναι ο Ρουβίκωνας

Ο Ρουβίκωνας είναι ένας σχηματισμός μάχης στον κοινωνικό/ταξικό πόλεμο που διεξάγεται κάθε μέρα σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα είτε αυτός ο πόλεμος έχει συνείδηση του εαυτού του είτε όχι. Ως πολιτική οργάνωση επέλεξε έναν αντίστροφο από τον συνηθισμένο τρόπο δόμησης. Ξεκίνησε κατακτώντας την κοινότητά του στην δράση, στο πεζοδρόμιο και μετέπειτα μπήκε στην τροχιά κωδικοποίησης των απόψεων που ήδη υπήρχαν και θεμελίωναν την κοινότητα στο παρασκήνιο από την πρώτη στιγμή.

Το 2017, σε μια ανοιχτή εκδήλωση απεύθυνσης στην κοινωνική βάση η συλλογικότητα έκθεσε δημόσια τις βασικές συμφωνίες που την ορίζουν, το συγκροτημένο πολιτικό περιεχόμενο που ως εκείνη την στιγμή είχε κατακτηθεί και που σε θραύσματα είχε ήδη αποτυπωθεί στον πολιτικό λόγο που εκφέρουμε αδιάκοπα μέσω της προπαγάνδας με την δράση. Ένα περιεχόμενο ενταγμένο στην μακρά και ηρωική παράδοση των αναρχικών/ελευθεριακών αντιλήψεων στην επαναστατική ιστορία.

Οι θέσεις, η ανάλυση, η θεωρία όμως, είναι ζητήματα συνεχούς επεξεργασίας γιατί από αυτά σχηματοποιείται το πολιτικό σχέδιο αγώνα στο σήμερα και επαναστατικής ανατροπής στο αύριο. Ένα μεγάλο μέρος της θεωρητικής επεξεργασίας, πέρα από το κείμενο της πολιτικής μας ταυτότητας γίνεται μέσα από τις διαδικασίες της Αναρχικής Ομοσπονδίας κυρίως μέσα από τους προσυνεδριακούς διαλόγους και τα συνέδρια της Α.Ο. μέρος των οποίων είναι πάντα και η θεωρητική επεξεργασία νέων ζητημάτων ή η επανεπεξεργασία παλιών… Το συνολικό πλέγμα απόψεων και θέσεων του Ρουβίκωνα εμβαθύνει και ολοκληρώνεται μέσα από το καταστατικό, της Αρχές και τις Θέσεις της Ομοσπονδίας.

Σε επιλεγμένα ζητήματα που αφορούν την πολιτική ιδιαιτερότητα η συλλογικότητα οργανώνει δημόσιες παρουσιάσεις και ανοιχτούς διαλόγους δημοσιοποιώντας τις απόψεις της. Σε κάθε περιπτωση ο πλούτος θέσεων για θεματικές που έχει κωδικοποιηθεί ως τώρα είναι υποσύνολο των απόψεων μας που έχουν εκφραστεί με κείμενα, εκπομπές, εισηγήσεις και ανακοινώσεις. Στην αρχική σελίδα του ιστότοπου μπορεί κανείς να αναζητήσει θεματικά τις απόψεις μας μέσα από τα tags στην ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

Πηγή: Ρουβίκωνας