Με λευκό γοργονέ φόρεμα και λυτά μαλλιά - Οι πρώτες φωτογραφίες της Ιωάννας Μαλέσκου από το γάμο της με τον Κωνσταντίνο Δανιά

Η ονειρική φωτογράφιση μέσα στο δάσος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πηγή φωτογραφιών Instagram
Πηγή φωτογραφιών Instagram

Στα τέλη του Μαρτίου, Ιωάννα Μαλέσκου και Κωνσταντίνος Δανιάς παντρεύτηκαν κάτω υπό άκρα μυστικότητα, έχοντας στο πλευρό του μονάχα τις οικογένειες τους και πολύ φιλικά κοντινά τους πρόσωπα. Ο γάμος έγινε στο Δημαρχείο της Ραφήνας μακριά από κάμερες και paparazzi, θέλοντας να κρατήσουν το όμορφο αυτό γεγονός μόνο για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Μέχρι σήμερα μόνο μια φωτογραφία είχε βγει στο φως της δημοσιότητας από την ίδια την παρουσιάστρια, την ώρα που ετοιμαζόταν για την μεγάλη αυτή ημέρα, λίγο πριν γίνει μαμά για πρώτη φορά.

Οι πρώτες φωτογραφίες της Μαλέσκου και του Δανιά από το γάμο τους

Πριν λίγη ώρα ωστόσο, η Ιωάννα Μαλέσκου δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από τον γάμο της. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Δανιά πόζαραν μέσα στο δάσος και οι εικόνες είναι ονειρικές.

«Ανθισμένες καρδιές», όπως η φύση που υποδέχεται την Άνοιξη ! Ευλογία ! Καλό μήνα, με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας», έγραψε στην λεζάντα της, ποζάροντας στις φωτογραφίες με λευκό γοργονέ φόρεμα.

Απόσπασμα από την συνέντευξή της στο περιοδικό YOU

Φανατική της γυμναστικής και των πιλάτες;

Σωστά. Από μικρή γυμναζόμουνα, αλλά έκανα δυνατές προπονήσεις με όργανα και βάρη για να φαίνομαι πιο “στεγνή”. Περνώντας τα χρόνια ήθελα να “μαλακώσω” την εικόνα μου, να μην είμαι τόσο μυώδης και να έχω μια πιο γλυκειά και πιο θηλυκή εικόνα που ομολογώ ότι τώρα πια μου αρέσει περισσότερο. Εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησα τους πιλάτες χωρίς να γνωρίζω τα οφέλη που θα έχουν στο σώμα μου, στην υγεία μου, στην διάθεσή μου και βέβαια - ποιος να το φανταζόταν! - ότι θα μου ήταν όσο ποτέ άλλοτε τόσο απαραίτητοι σε μια πολύ σημαντική φάση της ζωής μου όπως αυτή που διανύω τώρα.

Δεν ήθελες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σου να είσαι πιο χαλαρή, όπως συνηθίζουν οι περισσότερες έγκυες;

Σταμάτησα στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου πολύ συνειδητοποιημένα, επειδή ήταν οι πιο κρίσιμοι μήνες, οποιαδήποτε μορφή άσκησης, ένιωθα όμως ότι κάτι μου έλειπε.Το πιλάτες μού ήταν απαραίτητο για να βρω ξανά την ισορροπία μέσα μου, είχα ανάγκη αφενός να εισπράττω ενέργεια από την γυμναστική και αφετέρου να εκτονώνομαι.

Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεσαι;

Δυο. Εξαρτάται από τις δυνάμεις που έχω, αν και δόξα τον Θεό γυμνάζομαι ακόμα και τώρα που είμαι στον 9ο και στην τελική ευθεία.

Έχεις αλλάξει και τις διατροφικές σου συνήθειες, γιατί βλέπω ότι δεν έχεις πάρει καθόλου κιλά...

Έχω πάρει ήδη 13 κιλά που δεν περίμενα να μπουν τόσο εύκολα στο σώμα μου και που για τα δικά μου δεδομένα είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Φαντάζομαι ότι και το προσεχές διάστημα, τουλάχιστον όπως μου λένε, θα μπουν και κάποια παραπάνω, παρόλα αυτά δεν αγχώνομαι για το πως είμαι εμφανισιακά. Συγκεκριμένη διατροφή δεν έχω κάνει με αυστηρότητα γιατί δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα υγείας, όμως εννοείται ότι η ζάχαρη και το αλάτι έπρεπε άμεσα να περιοριστούν. Η ζάχαρη αντικαταστάθηκε με άλλα υποκατάστατα, όπως η στέβια και το σιρόπι αγαύης, άρα προσάρμοσα και την μαγειρική που κάνω στο σπίτι με αυτά και επίσης δεν ήμουνα ποτέ υπέρ των αλμυρών φαγητών, αντικατέστησα το αλάτι που κάνει κατακρατήσεις με τα μπαχαρικά. Ο γιατρός μου συνηθίζει να λέει “ακούς το σώμα σου και πορεύεσαι, απλώς πρόσεχε για να επανέλθει μετά – το πιο βασικό -και η ελαστικότητα της επιδερμίδας σου”. Κάνω αυτό ακριβώς, ακούω το σώμα μου και όταν νιώσω πόνους ή είμαι κάπως, “παγώνω” τα πάντα.

Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής σου γενικότερα;

Ιωάννα Μαλέσκου: 9 μηνών στο γυμναστήριο - «Έχω πάρει ήδη 13 κιλά! Έπρεπε να περιοριστούν άμεσα η ζάχαρη και...»

Ναι σίγουρα, έχει αλλάξει ακόμα και σε απλά πράγματα. Δεν σηκώνω βάρος, ελέγχω την κάθε κίνησή μου, περιόρισα αρκετά τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο, εξυπηρετούμαι βέβαια μόνη μου όσο αντέχω και μπορώ και όταν χρειάζεται με τον άνθρωπό μου. Σκέφτομαι με χιούμορ καμμιά φορά ότι κάποτε έβαζα την ηλεκτρική σκούπα και δεν με ένοιαζε, ακόμα και κάτω από το κρεβάτι, ενώ τώρα εγώ και η... σκούπα αλληλοκοιταζόμαστε και σκεφτόμαστε πως αλλιώς θα διαχειριστούμε την σχέση μας (γέλια).

Εκτός από τον μαιευτήρα σου πριν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι μίλησες και με την γυμνάστριά σου;

Ναι φυσικά. Δεν κάνω ταρζανιές και πράγματα πάνω από τις δυνάμεις μου, πάντα έχω την πλήρη καθοδήγηση και επιτήρηση της δασκάλας μου, ιδιαίτερα μετά από αυτή την 3μηνη αποχή μου από τα μαθήματα και με το νέο δεδομένο, μεγαλώνοντας ένα ανθρωπάκι μέσα μου. Βέβαια εκείνη γνώριζε τις δυνάμεις μου και το επίπεδο που είχα φτάσει, επομένως προσάρμοσε το ήδη υπάρχον ασκησιολόγιο μας και με άλλες ασκήσεις που ενδεχομένως άλλες έγκυες, που δεν έχουν γυμναστεί στο παρελθόν, να μην μπορούν να κάνουν. Για αυτό καμμιά φορά που μοιραζόμουνα ασκήσεις στο Instagram και εισέπραττα ορισμένα σχόλια τύπου “αυτή η άσκηση είναι επικίνδυνη”, απαντούσα ότι μια άσκηση μπορεί να μην επιτρέπεται ή να δυσκολέψει μια έγκυο αν και εφόσον δεν γνωρίζει πως να την κάνει και εάν και εφόσον δεν μπορεί. Εγώ επειδή γνωρίζω μπορώ να κάνω ακόμα και μόνη μου στο σπίτι συγκεκριμένες ασκήσεις που ενδείκνυται και βοηθούν για τους πόνους στην μέση, στην πλάτη μέχρι την στιγμή του τοκετού.

Υπάρχουν έγκυες που μοιράζονται μαζί σου μέσω instagram τυχόν απορίες τους;

Ναι από την πρώτη στιγμή που μοιράστηκα την εγκυμοσύνη μου με τον κόσμο όπως και όταν μοιράστηκα την γυμναστική που κάνω, ανταλάσουμε πολλά μηνύματα με γυναίκες που δεν τις ξέρω καν.

Έχεις άγχος για την γέννα;

Όσο πλησιάζει ο καιρός έχω άγχος, προσπαθώ όμως όσο το δυνατόν περισσότερο να το αποβάλλω. Ακόμα και όταν με στρεσάρει κάποιος ή κάτι, εξομαλύνω την κατάσταση, ή προσωρινά απομακρύνομαι από αυτή. Εστιάζω μόνο στο να είμαι εγώ καλά ώστε να φέρω ένα υγιές μωρό στον κόσμο. Έχω βέβαια αυτά τα σκαμπανεβάσματα, μπορεί να κλαίω, να συγκινούμαι πολύ εύκολα και όταν με ρωτάνε τι ακριβώς έχω να μην μπορώ να εξηγήσω τι μου συμβαίνει. Σκέφτομαι καμμιά φορά πόσο σημαντική αλλά και κατευναστική για την ψυχολογία μου είναι η παρουσία του ανθρώπου μου αλλά και όλων εκείνων που είναι ψύχραιμοι και λογικοί στο κοντινό μου περιβάλλον.

Τις περίεργες λιγούρες των εγκύων δεν τις έχεις μέσα στη νύχτα;

Εννοείται ότι μπορεί και αυτό να συμβεί, όσο πειθαρχημένη και να είμαι, εάν όμως δεν γίνει δεν θα τρελαθώ κιόλας... Ευτυχώς δεν έχω ζητήσει φαγητό το βράδυ, αλλά και σε καμία περίπτωση δεν έχω ξαπλώσει χωρίς να φάω. Μου αρέσει το φαγητό αλλά με μέτρο, δεν το παρακάνω για να μην υποφέρω και προσπαθώ συνήθως να κάνω την “ατασθαλία” μου μετά από περπάτημα ώστε να έχω μια ισορροπία.

Αντιμετώπισες ψύχραιμα τις πρώτες αλλαγές στο σώμα σου;

Στην αρχή τις έβλεπα ναι μεν με μια γλυκειά διάθεση, ταυτόχρονα όμως με άγχωναν κιόλας και δεν ήξερα πως να τις διαχειριστώ. Από όταν επικοινώνησα την κατάστασή μου και μετά που δεν χρειαζόταν να την κρατάω ως μυστικό, άρχισα να σκέπτομαι με χιούμορ ότι είμαι μια μπαλίτσα που κυκλοφορεί, μια φουσκοκοιλίτσα με μαγουλάκια. Τώρα πια έχω καταλάβει ότι οι ντουλάπες μου είναι γεμάτες ρούχα που δεν μου κάνουν και έχω γίνει 2 φορές η Ιωάννα που ήμουνα. Νιώθω σε κάθε βήμα μου πιο βαριά, αν και είναι απολύτως φυσιολογικό. Εννοείται ότι σκέφτομαι μετά πως θα επανέλθει το σώμα μου ομαλά, όμως στην παρούσα φάση δεν θα στενοχωρηθώ... Όλες οι μαμάδες μου λένε να απολαμβάνω την κάθε στιγμή που διανύω και όλα θα γίνουν.

Όταν γεννήσεις θα επιστρέψεις σύντομα πάλι στους φρενήρεις ρυθμούς της δουλειάς;

Όταν επανέλθω με το καλό στους επαγγελματικούς ρυθμούς δεν θα είμαι η Ιωάννα που ήμουνα πριν, θα έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μου. Εννοείται ότι στον ελεύθερο χρόνο μου θα κάνω τα χόμπι μου και θα κρατήσω αυτή την ποιότητα που θέλω για να μπορώ ταυτόχρονα να διαχειριστώ τους φρενήρεις ρυθμούς και τα άγχη, που έτσι και αλλιώς όλοι έχουμε στα περιβάλλοντα εργασίας. Θέλω να έχω μια ισορροπία με το μωράκι μου, να μπει όπως λένε “από κούνια” στον τρόπο ζωής της οικογένειάς μας, για να γίνει ένα συνειδητοποιημένο παιδάκι με εμπειρίες και βιώματα και κυρίως να έχει επαφή με τα ζώα.