Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Εξόριστος ο Χάρι - Ποιος θα είναι ο ρόλος του και που θα καθίσει

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@theroyalfamily
Instagram/@theroyalfamily

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την στέψη του Βασιλιά Καρόλου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου και ολόκληρος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα του στην Μεγάλη Βρετανία. Την Τετάρτη 3/5 πραγματοποιήθηκε πρόβα ενώ άνθρωποι στήνουν από τώρα τις σκηνές τους σε κομβικά σημεία της περιοχής για να παρακολουθούν όλες τις διαδικασίες που γίνονται μέχρι την μεγάλη εκείνη ημέρα.

Κάθε εκθρόνιση έχει και την δική της συνταγή κι όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα έχουν επιλέξει τη δική τους: μια κις λορέν με σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.

Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Τι κρύβεται πίσω από την επιλογή του πιάτου

Η κις λορέν είναι πολύ συνηθισμένο πιάτο στη Γαλλία, όμως δεν συνηθίζεται στη Βρετανία και παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό με ένα σύντομο βίντεο στο «βασιλικό» προφίλ στο twitter. Εκτός από σπανάκι, βρασμένα φασόλια και εστραγκόν, η συνταγή περιλαμβάνει γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά και, φυσικά, τυρί τσένταρ. Είναι ένα πιάτο που «προσαρμόζεται εύκολα στα διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις του καθενός» ενώ μπορεί να φαγωθεί «ζεστό ή κρύο, με πράσινη σαλάτα και πατάτες».

Που θα καθίσει ο Χάρι και ποιος θα είναι ο ρόλος του;

Στέψη Βασιλιά Καρόλου
Instagram/@meghan.markle.official

Η τελετή για την επίσημη στέψη του βασιλιά έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες. Ο πρίγκιπας Χάρι σκοπεύει να φτάσει στο Λονδίνο την ημέρα της στέψης και να παραμείνει για περίπου 24 ώρες. Πιο συγκεκριμένα θα αναχωρήσει περίπου δύο ώρες αργότερα από το τέλος της εκθρόνισης, η δηλαδή στις 3 το μεσημέρι για να επιστρέψει πίσω και να βρίσκεται στα γενέθλια του γιου του, Άρτσι. Να σημειωθεί ότι η σύζυγός του δεν θα παρευρεθεί (δείτε εδώ τον λόγο).

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο Χάρι δεν θα έχει κανέναν ρόλο στην στέψη του βασιλιά Καρόλου ενώ δεν θα καθίσει με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.