«Θα σκοτώσω τον Κάρολο» - Συναγερμός στο Μπάκιγχαμ εν όψει της Στέψης του Βασιλιά

Άντρας πέταξε κυνηγετικά φυσίγγια στον κήπο του παλατιού

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@theroyalfamily
Instagram/@theroyalfamily

Το Σάββατο 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η στέψη του Βασιλιά Καρόλου (δείτε εδώ την απουσία που θα συζητηθεί) κι ενώ οι διαδικασίες προχωρούν κρύος ιδρώτας έλουσε τους υπεύθυνους για την ασφάλεια της τελετής στέψης, όταν έμαθαν, ότι ο άνδρας που γελοιοποίησε τα -υποτίθεται- «δρακόντεια μέτρα» ασφαλείας στο Λονδίνο φώναζε ότι ήθελε να σκοτώσει τον βασιλιά.

Όλα ξεκίνησαν στις 21.00 ώρα Ελλάδας την Τρίτη, έξω από την πύλη του παλατιού του Μπάκιγχαμ, όταν ένας άνδρας πέταξε ανενόχλητος αντικείμενα στον κήπο του παλατιού, τα οποία έμοιαζαν με κυνηγετικά φυσίγγια. Η φρουρά που τον συνέλαβε ανακάλυψε πάνω του ένα μαχαίρι, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στη «Sun» ότι ο δράστης φώναζε «θα σκοτώσω τον βασιλιά».

Οι Βρετανοί τρέμουν στην ιδέα ότι ανάλογα περιστατικά μπορεί να συμβούν στην στέψη του Βασιλιά

Η περιοχή αποκλείστηκε και λίγο αργότερα μια ελεγχόμενη έκρηξη συντάραξε το παλάτι, καθώς οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξουδετέρωσαν ύποπτο σακίδιο που άφησε ο άνδρας δίπλα στην πύλη. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, την ώρα της έκρηξης κανένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν βρισκόταν στο παλάτι. Ο βασιλιάς Κάρολος είχε αναχωρήσει από το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ λίγες ώρες πριν από το συμβάν.

Η αστυνομία του Λονδίνου άφησε να διαρρεύσει ότι αντιμετωπίζει την υπόθεση ως μεμονωμένο περιστατικό και θεωρεί ότι ο άνδρας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Αυτό όμως δεν καθησύχασε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που κατέκλυσαν με ερωτήσεις τούς υπευθύνους για την ασφάλεια της τελετής στέψης του Καρόλου.

Με αυτές αμφισβήτησαν ευθέως την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί, το κόστος των οποίων ξεπερνάει τα 170.000.000 ευρώ. Οι υπεύθυνοι απάντησαν ότι ειδικά το Σάββατο χιλιάδες αστυνομικοί, drones, ελικόπτερα και ελεύθεροι σκοπευτές, που θα λάβουν θέση στις ταράτσες κτιρίων, θα διασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη των εκδηλώσεων.

Που θα καθίσει ο Χάρι και ποιος θα είναι ο ρόλος του στην Στέψη

Στέψη Βασιλιά Καρόλου

Η τελετή για την επίσημη στέψη του βασιλιά έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες. Ο πρίγκιπας Χάρι σκοπεύει να φτάσει στο Λονδίνο την ημέρα της στέψης και να παραμείνει για περίπου 24 ώρες. Πιο συγκεκριμένα θα αναχωρήσει περίπου δύο ώρες αργότερα από το τέλος της εκθρόνισης, η δηλαδή στις 3 το μεσημέρι για να επιστρέψει πίσω και να βρίσκεται στα γενέθλια του γιου του, Άρτσι. Να σημειωθεί ότι η σύζυγός του δεν θα παρευρεθεί (δείτε εδώ τον λόγο).

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο Χάρι δεν θα έχει κανέναν ρόλο στην στέψη του βασιλιά Καρόλου ενώ δεν θα καθίσει με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.