Εκλογές 2023: Οι δηλώσεις της Μάρας Ζαχαρέα και του Γιώργου Παπαδάκη για το διακαναλικό debate των πολιτικών αρχηγών

Το θεωρούν τιμητικό που τους διάλεξαν για αυτήν την θέση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εκλογές 2023: Οι δηλώσεις της Μάρας Ζαχαρέα και του Γιώργου Παπαδάκη για το διακαναλικό debate των πολιτικών αρχηγών

Η Μάρα Ζαχαρέα και ο Γιώργος Παπαδάκης βρίσκονται μεταξύ του πάνελ των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο διακαναλικό debate των πολιτικών αρχηγών, που έχει οριστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Οι δηλώσεις της Μάρας Ζαχαρέα και του Γιώργου Παπαδάκη για το διακαναλικό debate των πολιτικών αρχηγών

Αρχικά, η παρουσιάστρια μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες κατά την άφιξή της στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Debate μετά από 8 χρόνια, ήμουν και το 2015. Πιστεύω κι αυτό να έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον. Δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά οργανώθηκε η συζήτηση με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει ένα πραγματικό ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή. Αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου γνώμη αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο πλαίσιο που μας έβαλε η διακομματική επιτροπή.

Είχα μία επικοινωνία με τον συντονιστή της συζήτησης, τον συνάδελφο, τον κύριο Κουβαρά. Απ’ ό,τι μου είπε θα κάνουμε μία κλήρωση όσον αφορά στον ρυθμό των ερωτήσεων, ποιος θα ρωτήσει πρώτος, δεύτερος, τρίτος και τα λοιπά.

Θα ψάξουμε να βρούμε μία λύση για το follow-up, γιατί έχουμε 6 πολιτικούς αρχηγούς, 6 δημοσιογράφους και 5 θεματικές ενότητες. Οπότε, αυτό σημαίνει ότι ένας δημοσιογράφος δεν θα είχε τη δυνατότητα να ρωτήσει έναν πολιτικό αρχηγό. Οπότε θα κοιτάξουμε πώς θα το διορθώσουμε αυτό και θα συζητήσουμε και το πώς θα καθόμαστε», είπε κλείνοντας τις δηλώσεις της η Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε επίσης: «Οι δημοσιογράφοι τουμπεκί!» - Η αιχμηρή ανάρτηση του Τάσου Δούση για το debate της 10ης Μαΐου

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπαδάκης, είπε πως είναι μια εμπειρία που ήθελε να ζήσει και θεωρεί τιμητικό που το κανάλι του Αμαρουσίου επέλεξε εκείνον γι’ αυτή τη θέση.

«Πρώτη φορά debate. Υπάρχουν νεότεροι συνάδελφοι που είναι καλύτεροι από εμένα. Το μόνο που θα πω είναι να απαντήσουν στις ερωτήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί για να μη γίνουν παράλληλοι μονόλογοι. Είναι τιμητικό για μένα να είμαι στο debate. Ήθελα να το ζήσω κι αυτό. Έχω άποψη για τα debate, ότι θα πρέπει να γίνονται με τρόπο ώστε να ωφελείται ο τηλεθεατής και όχι ο πολιτικός ή ο δημοσιογράφος που συμμετέχει.

Κατά την άποψη την δική μου δεν πρέπει να γίνουν παράλληλοι μονόλογοι. Απαίτηση δική μας είναι να απαντάνε στις ερωτήσεις που θα τους θέσουμε γιατί πολλές φορές ρωτάς τι ώρα είναι σου απαντάνε για τον καιρό. Γραβάτα δε θα βάλω. Δε φοράω γραβάτα» είπε ο παρουσιαστής.

Οι δηλώσεις της Μάρας Ζαχαρέα και του Γιώργου Παπαδάκη για το διακαναλικό debate των πολιτικών αρχηγών

Οι δηλώσεις της Ζαχαρέα και του Παπαδάκη για το διακαναλικό debate των πολιτικών αρχηγών